desember 2015

Julen 2015 på blogg.no (info)

20.12.2015 kl.11:27
Skrevet av blogg.noVi i blogg.no vil takke dere alle for nok et flott bloggår, og samtidig ønske dere en stemningsfull jule- og nyttårsfeiring sammen med nære og kjære. Som vanlig håper vi dere får oppleve masse fint å blogge om, og ser frem til å lese alle innleggene om julefeiring og nyttårsfest fra hele landet!

Også i år tar vi litt julefri. Det kan derfor være at det tar litt lenger tid å få svar fra vår support-mail enn hva dere er vant til. Supporttelefonen vil være stengt julaften og første juledag, og har begrenset åpningstid (12-18) mellom jul og nyttår. Vi håper det ikke skaper for mye problemer for dere.

 

Ny designtag: Gruppeliste!

15.12.2015 kl.14:18
Skrevet av TORIL

Lyst til å liste gruppene du er medlem i i sidemenyen (eller et annet sted)?


 

Nå kan du det! Vi har laget en liste for dette på samme måte som for arkiv, kategorier og linker. Nye design vil få denne som standard, men eksisterende design vil ikke bli oppdatert automatisk.

 

Her er koden:
(NB! Denne fungerer ikke i widgets, den må legges inn i html-malene, eller i en modul)

<tag:if test="${GroupsExists == 'true'}">
<h4>Grupper</h4>
<ul>
<tag:grouplist>
<li><a href="${GroupLink}">${GroupName} [${totalMember}]</a></li>
</tag:grouplist>
</ul>
</tag:if>

 


Du kan også vise bare grupper med et minimum antall medlemmer, forkorte gruppenavnet (om du har en smal sidemeny) og bestemme hvor mange grupper som skal listes.

Eksempel:
<tag:grouplist sort="asc|desc" limit='10" blogname_limit="50" minMember ="10">

Gruppene listes alfabetisk. asc = stigende, desc = fallende, velg en av dem. Default er asc.Og du kan bruke disse variablene:
${GroupName}
${GroupLink}
${GroupImage}
${totalMember}

NYTT: Metadata på bilder og nye søkefunksjoner

08.12.2015 kl.19:28
Skrevet av blogg.no

Nå tar vi vare på metadata på bildene du laster opp i blogsoft!
Når du laster opp bilder til bloggen din vil du heretter få med deg metadata til bildene som inneholder tittel, beskrivelse og tags. Du kan også endre og legge til tagger og bildeinformasjon. Hensikten er at dine bilder skal bli mer synlige i nettsøk, men også at bloggen din skal bli mer tilgjengelig på blogg.no gjennom at du nå kan beskrive bildene også.
På blogg.no forsiden kan du allerede nå velge å søke på bildetags i tillegg til hashtags på innlegg, og i bildearkivet ditt kan du søke på bildetags. Vi vil om ikke alt for lang tid legge opp et eget separat bildesøk på forsiden også.
Siden vi nå har etablert et bildesøk er det lagt opp et nytt og viktig valg. Dersom du i fremtiden ikke ønsker at et bilde du tagger skal være synlig på åpne søk på blogg.no må du krysse av for dette og trykke lagre. Da vil bildet kun være tilgjengelig i ditt bildearkiv. Ønsker du å gjøre det tilgjengelig senere kan du bare oppdatere bildeinformasjonen  hvor dette valget ikke lenger er avkrysset. Gamle bilder vil automatisk være lagt opp til at de ikke er synlige gjennom det åpne søket. Men også de gamle bildene i arkivet ditt har fått valget «tag dette bildet» slik at du kan velge å legge til metadata for dem, og åpne dem for globalt søk.

 

Og mens vi holdt på med den nye søkefunksjonen la vi like godt inn en ny pagineringsfunksjon og knapper på toppen av siden også, og et splitter nytt hashtagsøk i innleggsarkivet ditt. Bildearkivet har også fått et nytt utseende for å lage plass til beskrivelse og bildetagger.#bloggno #bilder

.

Når pressen ringer - fem tips

02.12.2015 kl.14:34
Skrevet av blogg.no

«Hei, det er fra Nettavisen» - telefonen man minst forventer, men som man kanskje innerst inne har ønsket seg kommer brått når den først kommer.

Det er moro, flatterende og kanskje til og med litt skremmende når pressen ringer og skal ha tak i deg. Akkurat deg, ingen andre, fordi de vil skrive en sak om deg og ditt blogginnlegg.Her er fem enkle råd du kan forsøke å huske på dersom det hender deg en dag:

1. Vær tilgjengelig

Snakk alltid med journalistene, men husk at du kan si at du ikke ønsker å være en del av en artikkel. Journalisten kan velge å skrive artikkelen sin uansett, men de har ikke krav på en uttalelse fra deg.

2. Avklar forventningene

Avklar med en gang hvorfor avisen ringer og hvordan de ser for seg å vinkle saken de arbeider med. At du forstår hva journalisten vil er en fordel for dere begge.

3. Be om sitatsjekk

Be alltid om skriftlig sitatsjekk. Det er helt vanlig å be om dette, og alle seriøse journalister synes det er helt ok å tilby det. Selv erfarne intervjuobjekter velger sitatsjekk når de er usikre på hvordan journalisten har oppfattet det de egentlig ønsker å si. Vær obs på at du har rett til å se gjennom sitater av deg, men ikke hele artikkelen.

4. Be om henvisning til ditt blogginnlegg

Be om at de lenker til blogginnlegget ditt i artikkelen. Ikke alle aviser gjør dette, selv om bloggen din er utgangspunktet i saken. Dette vil gi deg trafikk selvsagt, og ikke minst gi lesere av avisen mulighet til å se hele din side av saken.

5. Krev kreditering om du gir fra deg innlegget ditt

Noen aviser vil be om å få lov til å «bruke innlegget ditt». Det er hyggelig selvsagt, men vær klar over at det som oftest innebærer at de publiserer hele innlegget ditt som en sak i deres avis. Dette gir ikke bloggen din noe trafikk og lesere, men det kan selvsagt fungere som en fin fremvisning av deg og din blogg. Sørg derfor for at dersom du tillater dette så er det under forutsetning om at de kreditere deg og din blogg, med aktiv lenke til blogginnlegget eller bloggen din.

Om du ønsker at presse skal kunne kontakte deg kan du legge inn kontaktinformasjon om dette her på kontosiden din i blogsoft (du må være logget inn for å bruke linken.

Julen 2015 på blogg.no (info)

20.12.2015 kl.11:27
Skrevet av blogg.no
Vi i blogg.no vil takke dere alle for nok et flott bloggår, og samtidig ønske dere en stemningsfull jule- og nyttårsfeiring sammen med nære og kjære. Som vanlig håper vi dere får oppleve masse fint...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits