desember 2012

Utvidet informasjon om endringene i topplistene

27.12.2012 kl.23:46
Skrevet av blogg.noDet er mange som er opptatt av topplistene på blogg.no, hvem som ligger hvor på listene, og spesielt hvor de selv ligger på listene. Topplistesystemet er basert på et enkelt telleverk, og er derfor ganske lett påvirkelig av trafikkdrivere. Om en godt besøkt blogg ber leserne besøke en annen blogg, eller om bloggen trekkes fram på høyt trafikkerte nettsteder som VG, Dagbladet, NRK eller Nettavisen, vil man kunne havne høyt på en liste. En kort periode med mye trafikk fra samme sted regnes som naturlig og ønskelig, og at en blogg spretter opp på listen og blir liggende i en dag eller tre er bare bra. Noen blogger vil kanskje bli liggende på topp 40 også.

Men det som gjør det lett for en blogg å bli synlig en periode, gjør det også lett for enkelte å manipulere seg synlig dersom man kjøper besøk av tjenester som tilbyr slikt. Kjøpt trafikk (der man betaler en tjeneste for å sende trafikk til bloggen) regnes som juks og er ikke tillatt.

Dessverre skjer dette oftere enn før. Vi har de siste månedene sett eksempler på at blogger har kjøpt 10000 besøk på én dag og gått fra 20 lesere til Topp 20 over natten, og vi har også sett eksempler på at blogger har kjøpt 100-500-1000 besøk pr dag og klatret langsomt oppover på listen før de ble oppdaget. På en gitt dato i november mottok 1/4(!) av bloggene på topplisten kjøpt trafikk. Noen av disse var tydelig "testblogger" som var opprettet dagen før, og dermed lette å oppdage og fjerne, men det viste oss at det fremdeles er mennesker der ute som forsøker å tjene penger på å selge trafikk spesielt til våre bloggere - vel vitende om at produktet de selger kan få bloggene stengt. Å luke ut juksemakerne manuelt fungerte greit tidligere, men nå er det så mange som jukser at vi ikke lenger har kapasitet til å rydde - vi må gjøre forebyggende tiltak i stedet. Manuell kontroll av trafikk koster både tid (som vi heller vil bruke på fornuftigere ting) og penger (vedkommende skal jo ha lønn).

Derfor har vi gjort følgende endring:
Fram til 22. desember ble topplisten rangert etter antall IP-adresser som besøkte bloggen dagen før.
Siden 22. desember rangeres topplisten etter antall norske IP-adresser som besøkte bloggen dagen før.

Dette er nøye gjennomtenkt fra vår side, og vi mener dere får en bedre tjeneste. Vi ønsker at topplistene våre skal være en guide for interesserte til de mest populære bloggene våre, og fakta er at 92% av den legitime trafikken inn til bloggene er norsk, samtidig som 100% av den kjøpte trafikken kommer fra utenlandske IP'er.

Det er viktig å understreke at selv om vi kan se at en blogg mottar falsk (kjøpt) trafikk, kan vi ikke se hvem som betaler for den. F.eks. kunne hvem som helst betalt en femtilapp for at en av toppbloggene skulle få 10000 ekstra besøk en dag. Det kunne vært et fan som bare ville gjøre noe hyggelig for favorittbloggeren sin, eller det kunne vært en hater som ville sabotere bloggen... resultatet ville uansett vært det samme - at vi måtte fjerne bloggen fra topplisten. Det er umulig for oss å se om det er bloggeieren selv som betaler for trafikk, noen som vil "hjelpe" bloggeieren, eller om det er noen som forsøker å sabotere en blogg.


For deg som blogger vil endringen ha følgende effekt:
Dersom du har 700 lesere pr dag og 40 av dem er fra utlandet vil bare 660 telle for topplisteplasseringen din på blogg.no. Du vil likevel ha en større sjanse for å komme på topplisten enn tidligere, fordi andre bloggere som også har ca. 660 norske besøk pr dag og tidligere lå høyere på listen med 710-1200 lesere pr dag ikke lenger får telt sine 50-500 daglige kjøpte besøk.

Statistikken din vil fremdeles vise det totale antallet lesere - også utenlandske. Vi vil etterhvert legge til en linje i grafen som viser norske lesere - slik at du også kan se hvordan du ligger an i forhold til topplisten.

Ønsker du å ha en internasjonal blogg og registrere bloggen din på tjenester som måler trafikken kan du selvfølgelig fremdeles gjøre det. Alle leserne dine, også de utenlandske, vil telles med på topplister og tjenester der du registrerer bloggen din.


Vi håper denne utvidede forklaringen gjør det litt lettere å forstå bakgrunnen for endringene.

 

Julen på blogg.no (info)

19.12.2012 kl.19:43
Skrevet av blogg.no

Supporttjenesten i julen:

  • Supporttjenesten vår vil ha redusert bemanning og derfor noe lenger responstid enn normalt i juleferien.
  • Supporttelefonen vil være åpen, men vi ber dere ta hensyn til at det er en helt vanlig (privat) mobiltelefon det ringes til.

 

 

Blogg.no er nå en del av Side 2

14.12.2012 kl.18:36
Skrevet av blogg.no


Som dere kanskje har sett allerede har det skjedd en del forandringer på blogg.no. Bakgrunnen for disse endringene er at blogg.no har fått nye eiere og nå eies av Mediehuset Nettavisen. Driften av blogg.no vil fortsette som før, med de samme personene bak tjenesten, men du som blogger vil merke en hel del positive forandringer.

Mediehuset Nettavisen eier fra før av blant annet magasinene Side 2 og Side 3, avisen Nettavisen og blogglisten.no. Det betyr at våre bloggere nå for eksempel vil ha mulighet til å få innlegg vist på forsidene til Side 2, Side 3 og Nettavisen. Topplistene våre vil også ligge på forsidene til Nettavisen.no og Side2.no, og bloggshouts vil fra nå av også bli vist på alle sidene til Side 2 og på forsiden til Nettavisen - slik at dine innlegg når ut til mange flere enn før!

Vårt mål er alltid at det skal være fint å være blogger på blogg.no, og vi tror dette samarbeidet vil gi oss enda bedre muligheter til å sørge for dette. 


Med vennlig hilsen

Toril Gyldenskau, Community Manager
Rafiq Charania, operativ leder
Per Kleven, systemutvikler
Kjetil Manheim, daglig leder
Gunnar Stavrum, sjefredaktør Mediehuset Nettavisen
Gaute Tyssebotn, redaktør Side2
Endringer i topplistenes telleverk

10.12.2012 kl.13:21
Skrevet av blogg.no

 

Vi har dessverre sett at det å kjøpe seg trafikk for å få topplisteplassering har blitt et økende problem. For å unngå at kjøpt trafikk skal ødelegge for topplistene våre i fremtiden har vi besluttet at kun norsk trafikk skal telle for rangering på topplistene heretter.

Dette betyr ikke at vi stenger for noe trafikk til de enkelte bloggene. Det er kun telleverket til topplistene som heretter vil forholde seg til norsk trafikk alene.

Endringen vil bli gjennomført innen nyttår.
Endringen ble gjennomført 22. desember.

Når vi har "samlet opp" nok dager vil tallene fra norske besøk også bli lagt inn i statistikken.

Endringen gjelder kun topplistene på blogg.no. Den påvirker ikke din plassering på f.eks. blogglisten.no, bloggurat eller lignende.

 

Utvidet informasjon om endringene i topplistene

27.12.2012 kl.23:46
Skrevet av blogg.no
Det er mange som er opptatt av topplistene på blogg.no, hvem som ligger hvor på listene, og spesielt hvor de selv ligger på listene. Topplistesystemet er basert på et enkelt telleverk, og er derfor...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits