desember 2011

Serverflytting utført

29.12.2011 kl.23:48
Skrevet av blogg.no

 

Da er servere flyttet og alt skal fungere som normalt igjen. Takk for tålmodigheten, og ha en fin fredag alle sammen. :)

Bloggapplikasjonen (http://blogsoft.no) vil være nede i perioder i natt (natt til fredag 30. desember) mellom klokken 02:00 og 04:00 grunnet flytting av servere.

 

Vi beklager ulempen.

Julen på blogg.no (info)

23.12.2011 kl.14:01
Skrevet av blogg.no

 

 • Supporttjenesten vår vil ha redusert bemanning og noe lenger responstid enn normalt i juleferien.
 • Supporttelefonen vil være åpen, men vi ber dere ta hensyn til at det er en helt vanlig (privat) mobiltelefon det ringes til.
   

 

Reklamelinker på ord i bloggteksten din?

22.12.2011 kl.11:32
Skrevet av blogg.no

 
Har du plutselig fått reklamelinker på tilfeldige ord i bloggtekstene dine?
Som disse her...

 
Det er (som du ser) Bloggerfy som legger dem inn, ikke blogg.no. Om du vil ha dem bort må du logge inn på kontoen din på bloggerfy og slå av innstillingen der.

Det hjelper ikke å spørre blogg.no-supporten om hjelp, vi kan ikke gjøre noe med det.

Hvordan sette inn svarskjema

21.12.2011 kl.16:36
Skrevet av blogg.no

Mange av dere kjører konkurranser i bloggen, og det er kanskje ikke alltid like enkelt å holde styr på påmeldinger og svar som må sendes på mail eller legges inn som kommentarer. Her får dere et tips til hvordan dere setter opp, og legger inn, et svarskjema.

Vi bruker Google Docs til dette. For å bruke google docs må man ha en gmail-konto.

 

1. Gå til "Google docs". (du må være innlogget for å gjøre dette)


2. Opprett et nytt regneark/spreadsheet (du kan også bruke "Skjema"/"Form" i stedet for regneark (da hopper du over punkt 2-5 i denne tutorialen), men denne måten gir deg et nesten ferdig skjema å jobbe med)

 

3. Fyll inn spørsmålene dine øverst
4. Lagre regnearket (du kan kalle det hva du vil)
5. Opprett et skjema for regnearket6. Rediger skjemaet. Du kan flytte rundt på boksene, og legge til eller fjerne bokser også.7.  Når du er fornøyd lagrer du skjemaet og lager embedkoden du skal legge inn i bloggen.Og kopierer koden...

 
8. Gå til innlegget der skjemaet skal ligge og åpne html-redigeringen.9. Lim inn koden der du skal ha den.10. Gå tilbake til vanlig redigering ved å trykke på html-knappen en gang til. Nå ser det slik ut:

 
11. I forhåndsvisningen ser det slik ut:
For å sjekke innkomne svar går du til Google Docs igjen...


Alle innsendte svar kommer fram i listen, med dato og klokkeslett. 

Lykke til! :)

 

Forslagskasse

19.12.2011 kl.13:13
Skrevet av blogg.no

Gode idéer?
Noe du syns vi mangler på blogg.no?
Noe som burde vært annerledes?

Nå kan du sende inn forslag til endringer og nye funksjoner her.
(FAQ >> Kontakt >> trykk på "Forslagskasse" i høyremenyen)Vi vil sjekke innboksen der med (u)jevne mellomrom, men kommer normalt ikke til å svare på henvendelser i forslagskassen. Trenger du hjelp til noe må du kontakte support (som før).

 

Ofte stilte spørsmål (og svar)

15.12.2011 kl.18:34
Skrevet av blogg.no

Support mottar stadig spørsmål om ting som allerede er forklart på våre hjelpesider (FAQ).
For deg som bruker vil det i de aller fleste tilfellene være raskere å finne svaret her enn å vente på svar fra support.

Hjelpesidene inneholder generell informasjon om tjenesten, forklaringer og tutorials, designhjelp, ofte stilte spørsmål og svar (FAQ) og kontaktinformasjon.

Du finner hjelpesidene våre her:
http://faq.blogg.no/  (http://hjelp.blogg.no/ fungerer også).
Ofte stilte spørsmål (og svar) finner du her.

 I tillegg finner du link til hjelpesidene til høyre i den svarte userbaren øverst i denne bloggen, og helt nederst (i footer) på blogg.no-forsiden.

Du finner også en link til hjelpesidene oppe til høyre inne i Blogsoft.

Er det noe du syns mangler inne på hjelpesidene kan du legge inn forslag i kommentarer her, eller sende oss en e-post om det (til hjelp@blogg.no)

Nå kan du rope høyere. Gold er blitt bold!

12.12.2011 kl.17:17
Skrevet av blogg.no

Dere har sikkert allerede lagt merke til det... men Bloggshout Gold vises nå i bold (fet skrift) på forsiden. Stjernene er selvfølgelig der fremdeles de også.

 

Pent, ikke sant? :)

Du kan lese mer om bloggshouts her:
http://hjelp.blogg.no/?side=mobil

 

Hvorfor hopper statistikken ved midnatt?

11.12.2011 kl.01:39
Skrevet av blogg.no

Noen tror at statistikken deres teller helt feil når denne oppdaterer seg ved hver midnatt. Sidevisningene du har, teller for en periode på f.eks. 30 dager av gangen. 

Dette betyr i prinsippet at hver dag ved midnatt forsvinner den eldste dagen i statistikken, og en ny dag med 0 sidevisninger legges til. 

Da vil statistikken vise mindre fordi du har færre sidevisninger på den nye dagen, i forhold til den dagen som da gikk ut av listen.

 


Svar etter spørreundersøkelsen

10.12.2011 kl.14:10
Skrevet av blogg.no

 

Husker dere spørreundersøkelsen vi kjørte for et par uker siden?Det kom inn masse flotte svar fra dere, og her får dere en liten update på noe av det dere nevnte:

 • Vi har ryddet i topplistene på forsiden og fjernet gamle, inaktive blogger (slike som ikke har vært postet i på flere måneder). Vi har dessverre ikke kapasitet til å følge med der hele tiden, så kommer dere over flere slike er det fint om dere rapporterer disse til support.

 • Mange etterlyser infosider/hjelpesider og et sted man kan finne tips og tutorials til designredigering. Det har vi alt. Det kalles FAQ (Frequently Asked Questions) og dere finner dem her: http://faq.blogg.no/     (http://hjelp.blogg.no fungerer også).

 • Mange etterlyser en funksjon for opplasting av video. Det har vi også. Den finner dere i arkivet.
  (Arkivet har 3 faner. En for innlegg, en for bilder og en for video).

 • Mange savner en app for Android. Det fikk vi for noen uker siden. Du kan lese om den her:
  https://market.android.com/details?id=no.blogsoft.bloggno eller laste den ned fra Android Market (søk på blogg.no).
  Det vil ikke komme en app for Symbian.
   
 • Flere har klaget over noen av reklamene som har dukket opp fra Google i det siste. Vi har den siste uken tatt grep for å fjerne de som faktisk er skumle. Ha likevel i bakhodet at det sjelden er en god idé å laste ned noe eller skrive inn mobilnummeret sitt bare fordi en (reklame)webside sier at du skal gjøre det...
   
 • Lokallistene er tilbake (Topplisten der du bor). De gamle linkene (dittdistrikt) vil ikke fungere, siden Eniro ikke lenger drifter denne tjenesten for oss. For å finne din kommune må du gå på forsiden av blogg.no og søke fram ditt sted i søkefeltet rett under ukens/helgens blogg.
   
 • Det jobbes med å bygge et system som automatisk vil slette gamle, inaktive blogger slik at brukte bloggnavn blir frigjort. Det vil ta tid før dette blir klart. Når systemet er på plass vil det bli informert om det her i infobloggen (les: support vet heller ikke mer enn det som står her).
   

- - -


Det kom inn veldig mange gode og gjennomtenkte forslag til forbedringer og nye funksjoner. En del av disse vil dere få se bli tatt i bruk på blogg.no framover, men ha litt tålmodighet med oss, det tar tid å bygge nye ting, og enda mer tid å endre på gamle ting - for ikke å nevne planlegging av ting. ;)

Blogg.no's adventskalender!

01.12.2011 kl.22:32
Skrevet av blogg.no

 

Sent, men godt... Årets adventskalender på blogg.no. :)
Trekning av premier hver dag fram til og med julaften

http://adventskalender.blogg.no/Serverflytting utført

29.12.2011 kl.23:48
Skrevet av blogg.no
Da er servere flyttet og alt skal fungere som normalt igjen. Takk for tålmodigheten, og ha en fin fredag alle sammen. :) Bloggapplikasjonen (http://blogsoft.no) vil være nede i perioder i natt (na...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits