oktober 2012

Planlagt nedetid: natt til fredag 2. november

28.10.2012 kl.12:44
Skrevet av blogg.no

 

Grunnet nødvendig oppgradering og flytting av deler av serverparken
vil blogg.no og blogsoft.no være nede i perioder mellom
kl. 00:00 og 07:00 natt til fredag 2. november
.

Vi beklager ulempene dette vil medføre.

 
Nytt på våre hjelpesider

27.10.2012 kl.15:22
Skrevet av blogg.no

Bytte favikon på bloggen?

25.10.2012 kl.18:57
Skrevet av blogg.no

Et favicon er det lille bildet som vises i adressefeltet i nettleseren, i bokmerket, og i fanen når du er inne på en nettside. Default favicon når du blogger hos blogg.no er den rosa ballen med en hvit b. Du kan bytte til et mer personlig favicon dersom du ønsker det.
Koden du skal bruke er

<link rel="shortcut icon" href="url_til_bildet_her" type="image/gif" />

og du bytter ut url_til_bildet_her med urlen til bildet du vil bruke. Du må også bytte ut "gif" med henholdsvis "ico", "jpg" eller "png" dersom bildet du bruker er et av disse formatene. Kodelinjen legger du inn i html-malene rett over </head>.

Gratis favicons finner du for eksempel her, eller du kan lage ditt eget her.

 

Designproblemer? -Har bloggen din "klikka"?

24.10.2012 kl.20:44
Skrevet av blogg.no

Den siste uka har det kommet inn flere saker om design som ikke fungerer som de skal, og blogger som "klikker" (fantastisk forklarende feilmelding!). For eksempel gjelder det linker som fører til andre sider enn man forventer, eller at designet bare ser helt, helt feil ut på noen sider, widgets som ikke laster og lignende...


Dette skyldes i 99% av tilfellene at den som laget designet har brukt javascript som er beregnet på blogger hos blogg.se, og fjernet scriptene våre som trengs for at funksjoner i bloggen skal virke.

Du kan sjekke dette selv ved å gå inn på "Design" >> "Rediger" >> "Maler" og se nesten helt øverst i malene. Finner du disse linjene der:

<script type="text/javascript" src="http://static.blogg.se/public/js/script_blogg.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://static.blogg.se/shared/js/script.js"></script>

må du bytte dem ut med

<script type="text/javascript">var domainName = ".${AppDomain}";</script>
<script type="text/javascript" src="http://static.blogg.no/blogs/script.js"></script>

Dette må du gjøre i alle fire malene (forside, innlegg, kategorier, arkiv).

Om du ikke har lyst til å redigere i malene selv kan du be den som har laget designet om hjelp, eller bare bytte til et annet design som er beregnet til bruk på blogg.no.

 

Hilsen support (hjelp@blogg.no)

 

Bli en bedre Facebook-blogger - vær original (og kort)

12.10.2012 kl.21:41
Skrevet av blogg.no

 

Hvorfor blogging på facebook ikke fungerer

Forfatter: Lars Vraa
Les originalartikkelen her: Why being a blogger on Facebook won't work
Følg Lars Vraa på Twitter


 
Dersom du er en erfaren blogger vet du hvordan du skal skape diskusjoner og engasjement, og hvordan du når fram til mennesker gjennom bloggen din. Men, som mange andre bloggere kan det hende du synes det er vanskelig å gjøre det samme på sosiale plattformer som Facebook.

Selv om mange blogger er representrert på og integrert med Facebook, LinkedIn, Twitter og Google+ er det mange bloggere som aldri greier å nyttiggjøre seg det fulle potensialet.
Jeg vil påstå at mange bloggere tenker på Facebook som en reklametavle for blogginnleggene deres. Dette er grunnen til at mange gjør den feilen å gjenbruke titlene fra blogginnleggene sine på Facebooksiden (dette gjelder også Twitter, Google+ osv.).  På denne måten blir Facebook degradert til en vanlig RSS-feed når litt ekstra innsats og originalitet kunne gjort en enorm forskjell. Så få fingrene ut av fanget og sett i gang med å minske gapet mellom de to virtuelle verdenene. Her får du 5 enkle tips for å tilpasse innleggene dine til Facebook-universet.


1. Del høydepunktene fra researchen din

Dette gir hurtig gevinst! Del de beste og mest interessante nyhetene, verktøyene og andre ressurser du finner når du leter etter stoff til innleggene dine. Del dem med det samme du finner dem, og la det se ut som dette er noe du gjør kun for Facebook-følgerne dine. Legg også til noen linjer med dine personligee meninger og anbefalinger.

Husk at så lenge innholdet i bloggen din og på Facebooksiden din er helt likt er det lite interessant å følge begge. Dersom du i stedet sørger for at det du poster på Facebook er unikt, men fremdeles relatert til bloggen, er det mer sannsynlig at ditt publikum vil være interessert i å følge innleggene dine begge stedene.


2. Kjenn ditt publikum

Å sjekke "Insights" på Facebook er en fin måte å bli bedre kjent med ditt publikum. Du kan se på alder, kjønn, hvor de bor, og viktigst av alt; hvilke av postene dine de likte best, hvilke som nådde flest, hadde flest kommentarer, flest likes og hvilke som spredde seg mest. All denne informasjonen øker din forståelse for hvordan man skriver innlegg som gjør det bra på Facebook. (Og denne kunnskapen kan du absolutt bruke i bloggen din også...)

Ikke vær redd for å stille spørsmål!  Å få i gang en aktiv dialog er en vinn/vinn-situasjon. Først og fremst er skikkelige tilbakemeldinger verdifulle, og følgere som føler at de blir hørt er ofte mer lojale. Og i tillegg vil det andre skriver hos deg vises i nyhetsfeeden hos hans eller hennes venner!


3. Gjør det kort, enkelt og spennende

I følge Facebooks egne anbefalinger har innlegg på 100-250 tegn en 60% større sjanse til å bli likt, delt og kommentert på, så hold innleggene dine korte og enkle (kilde)! Ved å poste bare ett bilde eller en kort oppdatering vil du oppnå utrolige 94% mer engasjement enn ellers.

Å bruke en litt kontroversiell tekst eller litt humor innbyr også til reaksjoner... det handler jo tross alt om å få likes og å bli delt.


4. Lag blikkfang

Ved å gjøre innlegget ditt mer visuellt kan du raskt øke engasjementet hos leserne: Bruke fotoalbum (180% mer aktivitet), bilder (120%), og videoer (100%)(kilde). Husk å kreditére eieren og linke tilbake til siden bildet er hentet fra, også når det er fra din egen blogg.


5. Timing er alfa og omega

Å vite hvordan man skriver det perfekte innlegget er én ting, men å vite når man skal poste det er også ganske viktig. Min erfaring er at mandag og fredag er de beste ukedagene til å skape aktivitet. Det samme gjelder for innlegg mellom kl. 13 og 16 på hverdager. Hva som passer best for deg er helt avhengig av hvor ditt publikum bor. Prøv gjerne å poste på forskjellige tidspunkter gjennom uken for å teste dette.

Disse 5 tipsene er bare en begynnelse. Det tar tid å finne den beste oppskriften - akkurat som da du startet bloggen. Det er ekstremt viktig at du holder deg innenfor det samme konseptet gjennom denne prosessen, men ikke vær redd for å eksperimentere. Det er den mest effektive måten å lære på i sosiale medier!Artikkelen er oversatt for blogg.no av Toril Gyldenskau

Verktøylinjen borte?

12.10.2012 kl.16:01
Skrevet av blogg.no

 

Support mottar daglig henvendelser fra bloggere som har "mistet" verktøylinjen og derfor ikke kan blogge.Løsningen i de aller fleste tilfellene er å trykke på HTML av/på nede til høyre under skrivefeltet...

Dersom det ikke hjelper må du sjekke at javascript er aktivert i nettleseren din. Du kan også restarte nettleseren, eller forsøke med en annen nettleser og se om det da hjelper å trykke på HTML av/på. Fungerer ikke det heller kan du forsøke å restarte PC'en.

Får du fremdeles ikke fram verktøylinjen etter en restart av PCen sender du en melding til support på hjelp@blogg.no, så vil vi forsøke å hjelpe deg.

 

Hvordan finne igjen et bestemt innlegg eller en bestemt kommentar når man ikke husker bloggnavnet?

09.10.2012 kl.14:29
Skrevet av blogg.no

 

Har du noengang hatt behov for å finne igjen et bestemt innlegg eller en bestemt kommentar, og så klarer du ikke å huske hvilken blogg det var du så det i?

Da kan du bruke det tilpassede søket på forsiden vår.

Her kan du søke på alt mulig. Navn, bloggadresser, måneder, år, kategorier og viktigst av alt... tekstsnutter!

 

For eksempel: Du husker at du la igjen en kommentar i en blogg for noen dager siden, men du husker ikke hvilken blogg det var, eller hvilket innlegg det var, og bloggeier har ikke svart, og du vil veldig gjerne finne igjen akkurat denne kommentaren...

Dersom du husker en del av teksten i enten innlegget eller kommentaren din kan du søke på det.

 

Her søker jeg på en del av teksten fra et innlegg


Og får opp riktig innlegg med én gang (selv om Google mistenker at jeg kanskje ikke er helt sikker på hva jeg leter etter...)

 

Her søker jeg på en tekstbit fra en av kommentarene i det samme innlegget:

og får opp riktig innlegg helt øverstNB! Det tilpassede søket bruker Googles søkemotor, og er derfor avhengig av at Google har indeksert innlegget du leter etter. Du vil derfor ikke finne noe samme dag innlegget eller kommentaren ble postet. Du vil heller ikke finne det dersom bloggeieren har valgt å skjule bloggen fra Google.

 

 

Du kan selvfølgelig også foreta mer generelle søk. For eksempel etter alle innlegg fra juli 2010 der ordet "bilder" er nevnt...


Dette søket lister nesten 750.000 resultater...

 

Lykke til med letingen! :)

Planlagt nedetid: natt til fredag 2. november

28.10.2012 kl.12:44
Skrevet av blogg.no
Grunnet nødvendig oppgradering og flytting av deler av serverparkenvil blogg.no og blogsoft.no være nede i perioder mellomkl. 00:00 og 07:00 natt til fredag 2. november.Vi beklager ulempene dette v...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits