september 2011

Betateste android-appen?

30.09.2011 kl.09:07
Skrevet av blogg.no

NB! De "utvalgte" testerne har blitt kontaktet.

Vi trenger 8-10 aktive bloggere til å betateste android-appen i helga.

Vi trenger å få den testet på litt forskjellige telefoner og androidversjoner, så send en mail til toril(a)blogg.no om du er interessert. Ta med følgende informasjon:

 • Telefonmodell (evt. tablet) (Og er det noen med en Sony Ericsson Xperia Mini (Pro) der ute?)
 • OS / versjon (for eksempel 2.1 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.1 Honeycomb). Appen skal fungere helt bak til Android 1.6
 • Bloggadressen din

Målet med testingen er å få bekreftet at appen fungerer som den skal, finne eventuelle feil og problemer - og rette dem fortløpende.
Det blir ikke anledning til å komme med forslag om flere funksjoner i denne runden (dere er hjertelig velkomne til å sende inn slike senere).

NB! De "utvalgte" testerne har blitt kontaktet.

Topp 10 spørsmål - og svar

27.09.2011 kl.05:07
Skrevet av blogg.no

De 10 vanligste spørsmålene på support... og de vanligste svarene på dem

 1. Jeg har glemt e-posten og passordet mitt og får ikke logget inn. Hjelp!
 2. Kan dere slette bloggen min?
 3. Kan dere gjenopprette bloggen min?
 4. Hvorfor går det ikke an å kommentere på bloggen min?
 5. Når jeg skal skrive innlegg er verktøylinjen borte. Hvordan får jeg den tilbake igjen?
 6. Statistikken min ser helt rar ut og viser ikke de to siste dagene. Hjelp!
 7. Jeg prøver å lage en blogg, men det står at navnet er opptatt enda det ikke er noen blogger som heter det. Hvorfor får jeg ikke bruke det navnet?
 8. Jeg liker ikke bloggadressen min. Hvordan bytter jeg?
 9. Jeg slettet bloggen min, men innleggene/bildene vises ennå i Google. Hvordan får jeg dem bort?
 10. Hvordan legger man inn linker i et innlegg?

 

Jeg har glemt e-posten og passordet mitt og får ikke logget inn. Hjelp!

Mange bruker en fake e-postadresse, eller en gammel e-postadresse de ikke lenger har tilgang til. Det er ikke lurt.
Andre har så mange e-poster (og blogger) at de ikke husker hvilken de har brukt (på hvilken blogg).
Dersom du har glemt e-postadressen din, eller ikke lenger har tilgang til e-postkontoen din, kan du kontakte support og få hjelp til å huske e-posten, eller til å bytte e-postadresse på bloggen.
For at vi skal kunne hjelpe deg med dette må du først bevise at du er eieren av bloggen - derfor kan det være lurt å ha registrert mobilnummeret på bloggen, sånn at du kan verifisere deg med en sms sendt fra nummeret som hører til på bloggen. Du kan registrere det samme nummeret på alle bloggene dine.

 

Kan dere slette bloggen min?

Du sletter bloggen din selv ved å gå inn på "Konto" og trykke på "Slett denne kontoen" nede i høyre hjørne.

NB! Dersom du sletter enkeltinnlegg, bilder eller kommentarer blir de helt borte med det samme. Dersom du sletter "hele bloggen" går det an å angre og få den gjenopprettet igjen senere.

Vær klar over at dersom bloggen din har vært søkbar i Google vil den fremdeles kunne søkes fram der i lang tid framover. Google lagrer egne kopier av innlegg, som kan bli liggende der i flere måneder. Disse blir borte neste gang Google oppdaterer akkurat den siden, og ser at de ikke lenger har tilgang til bloggen.

Bilder vil også være søkbare i Google selv om bloggen er slettet, men med bilder er det litt enklere å bli kvitt dem.
Dersom du er helt sikker på at du ikke vil angre på slettingen kan du gå inn i arkivet og slette alle bildene dine før du legger bloggen til sletting. Når du sletter bildene fra arkivet fjerner vi dem helt fra våre servere. Hvis du ikke sletter bildene fra arkivet blir de liggende på serverene lenge, rett og slett fordi vi har den "angrefristen" på sletting av blogger.

 

Kan dere gjenopprette bloggen min?

Dersom du slettet bloggen ved å trykke på "Slett denne kontoen" kan vi i de fleste tilfeller gjenopprette den for deg dersom du angrer deg, men da må du først bevise at det er du som eier bloggen.

Dersom du har slettet alle innleggene og bildene før du la bloggen til sletting kan vi gjenopprette selve bloggen, men innholdet vil være borte.

 

Hvorfor går det ikke an å kommentere på bloggen min?

Du har lagt inn et eget design, og har limt inn forsidemalen der innleggsmalen skal være. Derfor har du nå to (eller noen ganger fire!) forsider, og mangler den siden som kommentarfeltet skal være på. Når man klikker på "Kommentér" åpnes det bare en ny kopi av forsiden.

Tilbakestill designet, eller lim inn riktig mal på riktig side, for å fikse dette.

 

Når jeg skal skrive innlegg er verktøylinjen borte. Hvordan får jeg den tilbake igjen?

Trykk på "HTML av/på" under skrivefeltet.

 

Statistikken min ser helt rar ut og viser ikke de to siste dagene. Hjelp!

Trykk ctrl+0 på tastaturet. (hold inne ctrl-tasten og trykk på 0)

 

Jeg prøver å lage en blogg, men det står at navnet er opptatt enda det ikke er noen blogger som heter det. Hvorfor får jeg ikke bruke det navnet?

Bloggen er slettet eller bannet.

Overføring av eierskap til en inaktiv blogg som har vært i bruk gjøres bare unntaksvis, og da bare i spesielle tilfeller og etter avtale.

Slettede eller sperrede blogger overføres ikke, siden disse ofte ikke fungerer som de skal etter gjenoppretting.
Blogger som er registrert, men aldri tatt i bruk, kan etter en viss tid gis videre dersom ikke andre hensyn taler mot dette.

Vi jobber for tiden med en løsning for å slette alle "døde" blogger, og frigjøre bloggnavnene fra disse og tidligere slettede blogger, men dette vil ikke være klart før nærmere årsskiftet.

 

Jeg liker ikke bloggadressen min. Hvordan bytter jeg?

Det kan du ikke. Det er dessverre ikke mulig å endre bloggadressen.
Det er heller ikke mulig å overføre innhold fra en blogg til en annen, så dersom du starter en ny blogg begynner du på nytt.

 

Jeg slettet bloggen min, men bildene mine vises ennå i google. Hvordan får jeg dem vekk?

Se svaret på spørsmål 2...
Du kan kontakte support, så vil vi være behjelpelige med å gjenopprette bloggen for deg, slik at du kan logge inn og slette bildene fra arkivet.

 

Hvordan lager man linker i et innlegg?

Velg teksten/bildet du vil bruke som link. Når du har markert tekst eller et bilde vil lenkesymbolet bli aktivert i verktøylinjen. Trykk på lenkesymbolet og fyll inn adressen du vil linke til. Lagre ved å trykke på "Sett inn"..

 

Hacket?

19.09.2011 kl.18:53
Skrevet av blogg.no

Den siste tiden er det flere som rapporterer at bloggen deres er blitt "hacket" og forsiden deres nå viser teksten "Hacked by team Appunity". Passord og/eller e-post er endret, og ofte er passordet endret på e-postkontoen også.

Her kommer noen tips til hvordan man kan unngå dette:

 1. Ikke skriv innloggingsmailen din i bloggen!
  E-postadressen du logger inn med er halve informasjonen man trenger for å logge inn.
  Ønsker du å legge ut kontaktinformasjon bør du opprette en egen e-post for enten innlogging eller for utlegging.
  NB! Ikke bruk en fake e-post til innlogging... da kan du ikke få tilsendt nytt passord om du trenger det.

 2. Ikke bruk et passord som er lett å gjette!
  Dersom du bruker passordet Samson, og i bloggen skriver om katten din Samson... vel, man trenger ikke være hjernekirurg for å se hvor det bærer. Bruk et random passord som består av både tall og bokstaver. Slike trenger ikke være vanskelige å huske, du kan for eksempel bruke tastaturet til å hjelpe deg.
  Passordet fg87wePO er ganske umulig å gjette, men om du ser på tastene på tastaturet er det ikke sååå vanskelig å huske det, siden to og to tegn står ved siden av hverandre. (Du må selvfølgelig lage ditt eget, ikke bruke dette!)

 3. Sikkerhetsspørsmål på e-postkontoen
  Flere e-postleverandører tilbyr sikkerhetsspørsmål som hjelper deg å logge inn dersom du har mistet passordet ditt. Dessverre kan disse ofte virke mot sin hensikt og hjelpe andre å logge inn som deg. Igjen, ikke bruk spørsmål der svaret står tydelig å lese i bloggen din, eller spørsmål der alle som kjenner deg vet svaret.
  Det er mye bedre å bruke helt irrelevante svar som et ekstra passord i stedet.
  F.eks. "Spørsmål: Mors pikenavn?"  "Svar:Fiskepinner"

 4. Ikke gi bort passordet ditt til noen... Ever!
  Gjesteblogging, designhjelp... noen ganger virker det skikkelig smart å la noen andre logge inn på din bruker... Vel, det er ikke det! Kopier og lim inn fungerer helt flott til slike ting.
  (det kan sikkert virke lurt å bare bytte til et midlertidig passord, men husk da at du samtidig gir den du slipper inn tilgang til annen informasjon, f.eks. e-post, både om deg, og om de som har kommentert hos deg)

Dersom du allerede er "hacket" av denne Apunity-morokladden (eller en annen dust med for mye fritid og null liv) kan du gjøre følgende:

 1. Logg inn på e-postkontoen din og bytt passord (bruk glemt passord/sikkerhetsspørsmål om nødvendig), og endre sikkerhetsspørsmålet dersom du har et.
  Det kan nok være lurt å også bytte passord på alle andre steder du er registrert med denne e-posten, f.eks. Facebook, Twitter, Skybyen osv.

 2. Logg inn på blogg.no (bruk glemt passord-funksjonen om nødvendig) og bytt passord (inne på "Konto" >> "Passord"). Dersom bloggen din er slettet eller e-posten er endret, eller du rett og slett ikke greier å få tilgang til e-postkontoen din igjen, kan du ta kontakt med support for hjelp til innlogging.

 3. Dersom forsiden på bloggen din er endret til for eksempel meldingen "hacked by enellerannen" går du til "Design" >> "Arkiv" og gjenoppretter til en tidligere versjon.

 4. Les gjennom tipsene over, for å unngå at det skjer igjen

"Avkuttede" bilder?

01.09.2011 kl.20:17
Skrevet av blogg.no

Det kommer stadig inn henvendelser til support om "avkuttede bilder" i blogger.  Hver gang har det vist seg at problemet rett og slett skyldes at man har forsøkt å dytte store ting inn på liten plass...

Blogg.no kutter ikke bildene dine, det er det du selv som gjør. =)
 

Kort forklart...

Dersom bloggen din er 900 pixler bred tilsammen, og sidemenyen tar 200 pixler, da er det 700 pixler igjen til innleggene.
Da kan du ikke vise bilder som er større enn 700px. 
 

Eksempel...

Bloggen min er 1024px bred. Jeg bruker 444 pixler til de to sidepanelene og marger. Da er det igjen 580 pixler bredde til innleggene mine.Løsningen

Det finnes fire mulige løsninger på dette:

 1. Bruk bilder som har samme bredde eller er smalere enn innleggene dine (du velger hvilken bredde bildet skal ha når du laster opp bildene eller når du setter dem inn fra arkivet).
 2. Bytt til et design som har bredere innlegg.
 3. Endre designmalene slik at du får mer plass til bildene dine.
 4. Legg inn en kode i designet, som gjør at bildene skaleres ned til riktig størrelse.
  Denne koden legges enklest nederst i stilarket (CSS) og er slik:
  .entry img {
  max-width:100%;
  }

Velg den løsningen som passer best for deg.

Lykke til! :)


Mvh
Blogg.no-support 

 

P.S.
Spørsmål: Hvordan finner jeg ut hvor brede bilder jeg kan ha?
Svar: Prøv deg fram. 

Husk også at dersom du bytter design har bildene i gamle innlegg fremdeles samme størrelse. Bytter du til et smalere design vil bilder som er for brede for det nye designet selvfølgelig bli "kuttet". 

Betateste android-appen?

30.09.2011 kl.09:07
Skrevet av blogg.no
NB! De "utvalgte" testerne har blitt kontaktet. Vi trenger 8-10 aktive bloggere til å betateste android-appen i helga. Vi trenger å få den testet på litt forskjellige telefoner og androidversjone...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits