august 2009

Mobbing på blogg.no

24.08.2009 kl.23:48
Skrevet av blogg.no
De siste ukene har vi fått et urovekkende antall rapporter om mobbing på blogg.no. Meldingene kommer fra utenforstående blogglesere som er bekymret over hva som foregår.

Dette er vår klare holdning: Ingen skal bli mobbet på blogg.no.

Så snart det lar seg gjøre kommer vi til å oppdatere brukervilkårene, slik at det ikke skal herske noen tvil om at det ikke er tillatt å hverken mobbe, trakassere eller henge ut det være seg personer, grupper eller organisasjoner her på blogg.no. Det vil vi rett og slett ikke ha noe av.

Vilkårene vil fra nå av håndheves kontinuerlig, og de som velger å bryte disse vil bli utestengt. Det vil også bli lettere å rapportere slike hendelser.

Hvis noen har innlegg som inneholder mobbing anbefaler vi at de slettes med en gang.

Det er også viktig å huske at du som blogger også har ansvaret for kommentarer som er publisert på din blogg. Med andre ord: Ikke publisèr slike kommentarer.

Ingen skal behøve å bli mobbet eller hengt ut på internett. Vi skal gjøre det vi kan for at det ikke skjer på blogg.no.

4 nye servere oppe

23.08.2009 kl.23:34
Skrevet av blogg.no
Vi har i kveld (søndag) satt 4 nye applikasjonsservere i drift. Det er nå totalt 10 servere (utenom databaser, cache, lastbalanser og slikt) som tar seg av innlogging, publisering av blogger og kommentarer, opplasting av bilder og video mm.

Neste på lista er serverene som bloggene deres ligger på. Det tar vi tak i i morgen.

Ha en god natt!

Gratis førpremiere for bloggere på Frogner Kino

18.08.2009 kl.22:47
Skrevet av blogg.no
Kinoaktuelle Upperdog arrangerer en eksklusiv og gratis førpremiere for bloggerne på blogg.no.

Det er 176 ledige plasser, og påmeldingen foregår etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Visningen er desverre full, men du kan se filmen på kino fra 28.august! Les mer om filmen her: www.upperdog.no

Visningen foregår på Frogner Kino, torsdag 20.august, klokken 19.00.

Registrering: Fyll inn registreringsskjema på Upperdog.no/bloggvisning.

Upperdog er en ny norsk film laget av kritikerroste Sara Johnsen. Filmen ble for første gang vist under BloggCamp09, og fikk rosende anmeldelser fra bla. bloggerne: kimsko, raskeland, udyr, og torarnenjaamo. Filmen har premiere på filmfestivalen i Haugesund 23.august.

Dette er en unik mulighet til å få se og anmelde filmen før filmen kommer på kino. Vi oppfordrer alle til å skrive sin mening om filmen og opplevelsen, men det er ikke et krav.

Se traileren, og les mer om skuespillerne og filmen på Upperdog.no.

Takk for tilbakemeldingene

18.08.2009 kl.10:56
Skrevet av blogg.no
Takk for alle tilbakemeldingene og forslagene på hvordan vi kan gjøre det enklere for deg å designe bloggen!

Det kom inn veldig mange gode forslag, og vi skal gå igjennom absolutt alle sammen får å finne ut av hvor vi bør starte.

Igjen, takk :)Kort nedetid kl 17:30

16.08.2009 kl.16:24
Skrevet av blogg.no
Blogg.no taes ned kl 17:30 i dag for å gjøre en viktig systemretting. Beregnet nedetid er maks 15 minutter. Det vil ikke være mulig å være pålogget i denne perioden. Vi beklager evt. negative følger av dette.

Oppdatering 17:43: Endringene er gjennomført og blogg.no er nå oppe.

Bygg ditt eget design - vi trenger tilbakemeldinger

13.08.2009 kl.17:36
Skrevet av blogg.no
Funksjonen "Bygg ditt eget design" er brukt av mange her på blogg.no. Det er en enkel måte å lage sitt eget design på, hvor man kan bytte bakgrunnsfarger, skrifttyper, laste opp ett header-bilde mm. uten å kunne hverken html eller css.

Vi har planer om å utvide denne funksjonen, derfor hadde vi satt pris på om dere kunne komme med tips om hva dere vil ha.

Oppdatering 1: Målet vårt er å lage nye funksjoner som gjør at dere slipper å holde på med HTML-koder som i dag.

Oppdatering 2: Vi skal ikke ta vekk mulighet til å redigere HTML. Dette blir som før.

Spørsmål: Hva er det som mangler i dag på "Bygg ditt eget design" ?


Hvordan vise profilbilde i kommentarer

10.08.2009 kl.17:23
Skrevet av blogg.no
Vi får stadig spørsmål om hvordan man får vist profilbildet sitt når man kommenterer  Her er hvordan:

1. Du må ha en blogg/profil på blogg.no.
2. Du må være logget inn på blogg.no.
3. Du må skrive adressen til bloggen din (som du er logget på som) i feltet merket "URL" i kommentarskjemaet når du kommenterer.

Profilbildet vil altså ikke vises hvis du ikke er logget inn på det tidspunktet du kommenterer.

PS: Noen bloggere bruker fortsatt gamle maler og stilsett. Der vises ikke profilbildet i kommentarene.

Serverstatus

09.08.2009 kl.16:02
Skrevet av blogg.no
Her kommer en liten oppdatering om hva vi har gjort med systemet i det siste, og hva som kommer fremover.

Denne uken installerte vi en ny databaseserver. En av de gamle begynte å bli for treg, slik at vi kjøpte inn en ny og den er nå i full drift. Denne serveren er større, raskere og mer stabil enn den forrige. Vi har nå tre databaseservere for blogg.no.

Det som ofte skjer når man oppgraderer en del av systemet, er at andre deler begynner å henge etter. Det ser vi tydelig nå. Siden databaseserveren nå kan ta imot flere henvendelser raskere, klarer ikke applikasjonsserverene å henge på.

Vi har fem applikasjonsservere som tar imot innlogging, opplasting av bilder, publisering av innlegg og kommentarer o.l. Det er i underkant av hva vi trenger, spesielt i de periodene på kvelden hvor det er mye aktivitet. Vi har derfor kjøpt inn nye slike servere, og regner med å ha den første oppe på mandag. Planen er å utvide til 8 applikasjonsservere den nærmeste tiden.

Jeg håper dere forstår at vi jobber febrilsk med å løse kapasitetsproblemer når de oppstår. Vi hadde ikke trodd at trafikken skulle øke denne uken, men nærmere skolestart. Derfor er vi noen dager for sene med å få opp ytterligere servere.

Målet den nærmeste uken er at det ikke skal være noen kapasitetsproblemer noen som helst tid på døgnet. De neste dagene må dere dessverre forvente treghet rundt kl 18:00 og 22:00.

Takk for forståelsen, og ha en fin avslutning på helgen.

Oppdatering 1: Et stort driftsproblem ble løst i går. Trolig har en DNS-server utenfor vår kontroll blitt utilgjengelig med jevne mellomrom. Dette medførte at alle databasespørringer i denne korte perioden hang. Vi har gjort endringer på vår side at dette ikke lenger skal kunne skje.

Oppdatering 2: Oppdaterte innlegg (ikke bare nye) kom også i listen over siste innlegg fra dine venner, og det beklager vi. Dette problemet er rettet, og fremover skal det bare vises nye innlegg der.

Oppfordring til kommentarer

07.08.2009 kl.16:44
Skrevet av blogg.no
Noen blogger lager konkurranser som oppfordrer alle til å legge igjen så mange kommentarer som mulig på bloggen, for å kanskje bli trukket ut som vinner.

Vi vil gjerne at de det gjelder slutter med denne type konkurranser, for det skaper en unødvendig belastning på systemet som igjen ødelegger for alle andre.

På forhånd takk

Oppdatering: Det er konkurranser som får opptil flere tusen kommentarer av typen "Jeg er med på konkurransen" vi gjerne vil ha slutt på. Vi har ikke noe imot at dere har andre typer konkurranser på bloggene.

Løsning: Be de som vil være med legge igjen én kommentar hver, ikke så mange som mulig.

Bedre prestanda

06.08.2009 kl.18:40
Skrevet av blogg.no
Etter å ha gjort en drøss med innstillinger på den nye databaseserveren begynner det å gi resultater. Systemet fungerer akkurat nå (18:39) slik vi ønsker og vi kommer til å følge nøye med utover kvelden, når det vanligvis er mest trafikk.

Takk igjen for tålmodigheten.

Oppdatering: Vår prioritet #1 er at det skal være mulig å blogge og å kommentere. Derfor har vi inntil videre tatt vekk funksjonen som viser siste innlegg fra blogger på vennelisten. Denne funksjonen kommer ikke tilbake igjen før vi er 100% sikre på at resten av systemet spiller slik det skal. Hvor lang tid det tar er umulig å si akkurat nå.

Oppdatering: Siste innlegg fra vennelisten vises nå igjen.

Viktig: Vi oppgraderer serverne våre!

06.08.2009 kl.13:26
Skrevet av blogg.no

Vi har oppgradert til ny databaseserver. Når vi gjør sånne oppgraderinger må vi fininstille

systemet vårt og derfor har vi tatt bort vennefunksjonen og siste poster fra vennene dine.

 

Vi vil kommer med oppdateringer på info bloggen fortløpende.

 

Takk for tålmodigheten.

 

Nedetid onsdag morgen pga. oppgradering

03.08.2009 kl.13:21
Skrevet av blogg.no
Blogg.no vil være nede fra kl. 06:00 førstkommende onsdag morgen for oppgradering. Planen er å sette vår nye databaseserver i drift, og vi skal gjøre vårt beste for å gjøre nedetiden så kort som mulig.

Oppdatering: Blogg.no er oppe igjen med ny databaseserver.

Blogg.no er treig idag - ny server snart oppe

02.08.2009 kl.21:41
Skrevet av blogg.no
Det er søndag idag, den dagen i uka med mest trafikk hos oss på blogg.no. Blogg.no er spesielt treigt nå på søndagskvelden, og hovedgrunnen til det er at den største databaseserveren vår har altfor mye å gjøre.

Den gode nyheten er at vi har kjøpt inn en ny databaseserver med langt kraftigere prosessorkraft, mye mer minne og raskere disker enn på den vi bruker nå. Den nye serveren står allerede koplet opp i serverhallen vår, men vi må bruke denne uka på å teste, sette den opp skikkelig og kopiere over all data fra den gamle.

Planen er å få den nye opp før neste helg, slik at vi slipper en søndag til som denne, hvor systemet rett og slett går treigt. Vi kommer til å gi beskjed før vi bytter.

Takk for tålmodigheten, som alltid.

Mobbing på blogg.no

24.08.2009 kl.23:48
Skrevet av blogg.no
De siste ukene har vi fått et urovekkende antall rapporter om mobbing på blogg.no. Meldingene kommer fra utenforstående blogglesere som er bekymret over hva som foregår.Dette er vår klare holdning:...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits