juni 2013

4 tips til "hvordan bli frontet av Nettavisen"

24.06.2013 kl.18:51
Skrevet av blogg.no

Vi får ofte inn spørsmål om hvordan man får innlegget sitt delt på Nettavisen/Side2 eller på Facebooksiden til blogg.no.
Her er noen tips.

1. Innhold

Innlegget/temaet må ha en viss "allmen interesse".
Stikkord for dette kan være:

 • engasjerende
 • nytt/aktuelt
 • oppsiktsvekkende
 • morsomt
 • inkluderende
 • kunnskapsrikt
 • personlig


Tenk også litt på hvilke tema som "passer" for Nettavisen. Blant annet samfunnsaktuelt, sport, mote- og skjønnhetstips, helse, underholdning, politikk...

Ta deg gjerne en tur inn der og se på hva de egentlig dekker. For eksempel er det større sjanse for at de vil dele et innlegg om din opplevelse av, eller mening om noe, enn at de deler din beste oppskrift på marmorkake. Det er heller ikke noe poeng i å tipse om innlegg som inneholder sponsorreklame, samme hvor velskrevne de er (at du har sponsorreklame i sidemenyen i bloggen er selvfølgelig ikke noe problem).

 

2. Lesbarhet

Stikkord her er:

 • Tegnsetting og avsnitt
 • Språk - skriv på bokmål eller nynorsk, ikke dialekt. Kjør gjerne teksten gjennom en stavekontroll også.
 • Lengde - ikke for langt, og ikke for kort.
 • Tekstfarge/bakgrunn. Noen blogger har bakgrunnsfarge som rett og slett gjør vondt i øynene, og det er selvfølgelig ikke ønskelig å gi lesere synsforstyrrelser. Andre igjen har teksten rett på bakgrunnsbildet, eller lys grå tekst på hvit bakgrunn, noe som gjør teksten uleselig for de fleste.

 

3. Bilder og rettigheter.

Når innlegg frontes på Nettavisen/Side2 er det alltid med et "tilhørende" bilde.
Innlegg med bilder blir ofte foretrukket framfor innlegg uten bilder, men bildet bør passe til innholdet, og du må eie rettighetene til det bildet som brukes. Nettavisen kan ikke bruke bilder du har "funnet på google", men vil kunne finne andre illustrasjonsbilder om de virkelig ønsker å fronte innlegget ditt.

4. Tips oss!

Sist, men ikke minst... du må tipse om innlegget ditt. Dette gjør du ved å sende en mail til tips(a)nettavisen.no eller andreinntekter(a)nettavisen.no, med link til innlegget. Mange sender tips direkte til Facebooken vår, men disse blir ikke lest av de "riktige personene". Det er Nettavisen som velger ut innlegg til (og poster på) Facebooksiden vår.

Husk å legge med link til innlegget ditt, og skriv gjerne en linje eller to om hva det handler om. Har du lyst kan du også ta med forslag til tittel og ingress.

 
Ny funksjon: Hashtags i innlegg!

17.06.2013 kl.14:30
Skrevet av blogg.no

 

Du kan nå bruke hashtags i blogginnleggene dine.  (les her om hva hashtags er og hvordan de brukes)

Hashtags lages ved å sette tegnet # foran et ord. Det kan være ord inni teksten i innlegget, eller du kan plassere dem for seg selv over eller under teksten. Når du publiserer innlegget vil det markerte ordet bli en link.

  


Trykker man på linken kommer man til en side som lister alle innlegg med denne hashtaggen. Den henter ut innlegg fra hele blogg.no.
Du kan søke på hashtags/emneord øverst på forsiden av blogg.no.

Det vil etter hvert komme flere #funksjoner og #widgets knyttet til hashtags.
Hashtags er på sikt ment å erstatte blant annet den "Tagger"-funksjonen vi har nå, og vil ha et mye større bruksområde.

Vi gjør oppmerksom på at misbruk av funksjonen, f.eks. å tagge alle ord i et innlegg, eller å bruke irrelevante tagger for å "spre innlegg mer" regnes som spam og kan føre til at bloggen blir blokkert fra å bruke funksjonen. Denne sperren vil også blokkere bloggen fra å bli vist på forsiden av blogg.no og alle våre lister.


#bloggtips #bloggno

.

 

Når skal et innlegg merkes som reklame?

04.06.2013 kl.13:38
Skrevet av blogg.no

Reglene for reklame på blogg

Får du sponset noe på grunn av bloggen din?
Da bør du lese dette innlegget!

Antall bloggere som tjener penger på bloggen sin har økt mye, og mange er kanskje ikke klar over reglene som gjelder for merking av reklame i en blogg. Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men også for deg dersom du kan tjene penger på bloggen din.
 

Når skal blogginnlegget merkes som reklame?

 • Hvis du skriver om produkter du har fått tilsendt gratis
 • Hvis du får betalt for å skrive om bestemte produkter eller tjenester
 • Hvis du får betalt/utbytte for å linke til bestemte produkter eller tjenester

 
Les forbrukerombudets retningslinjer her

 

Reklamebaserte innlegg må merkes som reklame

Bloggere som får betalt for å skrive om produkter eller tjenester, eller som får tilsendt gratis produkter for å skrive om disse, skal merke blogginnleggene som reklame. Det samme gjelder der bloggere lenker til produkter gjennom såkalte affiliatesnettverk. Bloggleserne har krav på å få vite hva som er reklame. Det står i markedsføringsloven at all reklame skal fremstå som reklame. Når du som blogger tjener penger på bloggen din gjelder altså disse reglene også for deg.

 

Bloggleserne har krav på å få vite hva som er reklame

 Når bloggerne opplyser om at han eller hun får betalt for produktomtalen, kan leserne av bloggen ta et mer bevisst og gjennomtenkt valg om å kjøpe produktet. Poenget er at leseren skal kunne se hva som er reklame. Derfor må merkingen være like tydelig som resten av blogginnlegget, og bør stå øverst i innlegget og ha samme skriftstørrelse som resten av teksten.

 

Bloggere på event i Lillestrøm i helga

03.06.2013 kl.09:17
Skrevet av blogg.no

 

Denne helgen inviterte vi bloggere på et lite event. 6 fantastiske jenter sa ja på (vanvittig) kort varsel og møtte vårt eget Bloggtroll i Lillestrøm.

Jentegjengen hadde ikke fått så altfor mye informasjon i forkant, men stilte opp med godt humør og klare for en utfordring denne sommerhelgen. En av de seks kommer til å stikke av med en fin premie som takk for at de møtte opp, og for at de bidro til at eventen kom vel i havn. Og så fikk både jentene og vi i blogg.no ny lærdom og nye erfaringer å ta med oss videre.

Blogg.no har stadig kampanjer og eventer hvor vi tar med oss ulike bloggere, og det er ikke alltid det er de største eller mest kjente bloggerne som får være med oss. Men for å kunne plukke ut akkurat deg er vi avhengige av å få tak i deg, så hvis du vil ha en mulighet til å kanskje kunne bli med ved en senere anledning, må du passe på å registrere mobilnummer og riktig e-post på bloggen din. For hvem vet om det er nettopp din blogg vi sjekker ut neste gang...

 

nikkisverden.blogg.no tinnis.blogg.no maritamichelsen.blogg.no
rebeccaeugenie.blogg.no siljesmedheim.blogg.no henriksenmarikken.blogg.no


   
  

4 tips til "hvordan bli frontet av Nettavisen"

24.06.2013 kl.18:51
Skrevet av blogg.no
Vi får ofte inn spørsmål om hvordan man får innlegget sitt delt på Nettavisen/Side2 eller på Facebooksiden til blogg.no.Her er noen tips. 1. Innhold Innlegget/temaet må ha en viss "allmen interes...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits