juni 2012

Sommerinfo fra blogg.no

29.06.2012 kl.16:42
Skrevet av blogg.no

Sommerinfo fra blogg.no

Sommeren er her og blogg.no gjør seg klar til ferietid. Det betyr at vi vil ha noe redusert kapasitet  på support gjennom juli, noe som kan gjøre at noen vil oppleve litt lenger svartid enn dere er vant til. Vi ber om forståelse for det og håper dere alle opplever mye spennende og gøy i sommer, og at dere samler mange opplevelser dere kan dele med oss på bloggen deres  :-D

God bloggsommer!

Hilsen
Oss i blogg.no
Hvordan slette en blogg?

25.06.2012 kl.13:46
Skrevet av blogg.no

Det spørsmålet vi får absolutt mest av inne på support er "Hvordan sletter jeg bloggen min?"
Her er en tutorial kopiert fra FAQ.

 

Hvordan slette bloggen

Du sletter bloggen ved å logge inn og deretter gå inn på "Konto" >> "Oversikt" og trykke på "Slett denne kontoen".

Bilde

Bekreft slettingen på siden som kommer fram, så blir bloggen stengt og lagt til sletting.
Etter 3 måneder blir den helt borte og kan ikke gjenopprettes.

 

Bildeopplasting - info

18.06.2012 kl.13:46
Skrevet av blogg.no

Det er stadig brukere som opplever problemer med bildeopplasting. Når vi feilsøker ser vi i de aller fleste tilfellene at opplastingen er avbrutt av brukeren selv, før den var ferdig, eller at opplastingen feilet fordi filen som ble forsøkt lastet opp ikke var et bilde.
Her er noen ting du må tenke over før du forsøker å laste opp bilder:

1. Det er ikke mulig å laste opp annet enn bilder (jpg, gif, png...) i bildeopplasterene. Vi ser stadig at det forsøkes lastet opp helt andre ting som videofiler, pdf, worddokumenter, lydfiler osv. Det går ikke! Når du velger bilde for opplasting, sjekk at det er riktig fil, og ikke en annen fil med samme navn som bildet du vil laste opp.

2. Du kan ikke legge inn bilder som er større enn 1000x1000 pixler i bloggen. Et originalbilde på f.eks. 4000x3000 pixler, vil bli forminsket til den størrelsen du velger i dropdownmenyen. Laster du opp direkte fra arkivet får du ikke opp valg for størrelse, og bildet beholder originalstørrelsen inntil 1000pixler. Bilder som er større enn det vil automatisk bli forminsket til 1000pixler.

3. Blogg.no forstørrer ikke bilder for deg. Laster du opp et bilde som originalt er 300px bredt vil det ikke bli bredere selv om du velger 800px.

4. Blogg.no har ingen funksjon for å rotere bilder. Bildet må altså stå riktig vei før du laster det opp. Du kan eventuelt bruke et bildebehandlingsprogram til å sjekke hvilken vei bildet egentlig står, dersom dataen din automatisk roterer visningen hos deg.

5. Blogg.no komprimerer bilder (gjør filene mindre) for å spare plass og båndbredde. Det hjelper altså ikke å laste opp veldig store bilder for å få bedre kvalitet. Disse vil bare bli komprimert mer, og du vil heller oppleve motsatt effekt. Laster du opp et bilde på 10MB vil vi uansett komprimere det ned til rundt 300KB. Husk at leserne dine også må laste ned bildene (i nettleseren) for å se dem. En bloggforside med 40 bilder på 10MB hver ville tatt like lang tid å laste ned som en gjennomsnitts episode av Frustrerte Fruer...

6. Store filer tar lang tid å laste opp. Et bilde på 15MB er ikke beregnet for internett. Jo mindre filstørrelse bildene dine har, jo kortere tid vil opplastingen ta. Hvor lang tid selve opplastingen tar avhenger både av hastigheten på internettet ditt og størrelsen på filen du laster opp.

Her er et eksempel:

  • Dersom du har en opplastingshastighet på 2mbit vil det ta ca 40 sekunder å laste opp ett bilde på 10MB. En serie på 20 slike bilder vil da ta rundt 12 minutter å laste opp.
  • Dersom du har en opplastingshastighet på 512kbit vil det ta ca 5 minutter og 20 sekunder å laste opp ett bilde på 10MB. En serie på 20 slike bilder vil da ta rundt 1 time og 50 minutter å laste opp! (og her tenker jeg vi har forklaringen på avbrutte opplastinger... hvor lenge gidder man å vente?)

Til sammenligning vil det ta ca 10 sekunder å laste opp et bilde på 2,5MB med en opplastingshastighet på 2mbit.
Med en opplastingshastighet på 512kbit (0,5mbps) vil det ta ca 1 minutt og 15 sekunder å laste opp et bilde på 2,5MB.

Her kan du sjekke hastigheten på internettet ditt. Husk at det er "upload speed" som er avgjørende for opplasting av bilder.


For å spare deg selv for frustrasjoner,
både når det gjelder opplasting og bildekvalitet, bør du formatere bildene dine for bruk på web før du laster dem opp. Dette gjør du i et bildebehandlingsprogram på din egen datamaskin. Noen kamera har også muligheten for å velge web-format når du overfører bildene fra kameraet til datamaskinen. Velg en bildestørrelse som passer til bloggen din.

Dersom du ikke vet hvordan du gjør en bildefil mindre før du laster den opp, kan du lese vår tutorial om dette.

Tutorialen finner du her:
http://info.blogg.no/1332882755_gjre_bilder_mindre_fo.html

og her:
http://faq.blogg.no/?side=blogge#forminske

 

Varsel om nedetid - kl. 02-03 natt til tirsdag

11.06.2012 kl.21:50
Skrevet av blogg.no

Blogg.no/blogsoft.no vil ha 1 time nedetid mellom kl. 02 og 03 i natt (natt til tirsdag) grunnet vedlikehold.

Vi beklager ulempen og lover å jobbe så raskt som mulig.

Frigjøring av bloggnavn fra slettede blogger

03.06.2012 kl.21:04
Skrevet av blogg.no

Endelig!

Vi er nå i gang med å frigjøre mer enn 500 000 bloggadresser/bloggnavn som tidligere har vært i bruk på blogger som nå er slettet. Dette vil gjøre det lettere å finne ledige navn når man oppretter en blogg hos oss.

Frigjøringen gjelder kun blogger som er slettet, og påvirker ikke andre, inaktive blogger på noen måte.

NB! Det nye systemet fører til at angrefrist for gjenoppretting av blogg, etter at man har slettet den, nå er 3 måneder.

 

Sommerinfo fra blogg.no

29.06.2012 kl.16:42
Skrevet av blogg.no
Sommerinfo fra blogg.no Sommeren er her og blogg.no gjør seg klar til ferietid. Det betyr at vi vil ha noe redusert kapasitet på support gjennom juli, noe som kan gjøre at noen vil oppleve litt le...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits