april 2016

Blogg.nos magasiner søker skribenter.

28.04.2016 kl.20:20
Skrevet av Sparing

Har du levert innlegg til et magasin på blogg.no før? Vil du vite hvordan du gjør det? For en god stund siden, egentlig før jeg visste helt hva blogg var, fikk jeg en invitasjon til spill.blogg.no. Det vil si at de gangene jeg skriver om spill, kan jeg velge å publisere de i magasinet spill.blogg.no i tillegg til på min egen blogg. Det som er ekstra kult med akkurat dette bloggmagasinet, er at spmg.blogg.no, Spillmagasinet, også henter innlegg derfra.

 

Det er veldig enkelt å publisere i blogg.no sine magasiner. Den eneste du må gjøre ekstra, er å velge riktig gruppe fra gruppelinjen under innlegget.

 

Hva skjer etter du har valgt å publisere i et magasin?

I dag skrev jeg et innlegg om mitt møte med ekstremgamerne, og ved å velge gruppebloggen spill.blogg.no, blir jeg automatisk publisert her:

I tillegg var jeg heldig og ble plukket ut av spillmagasinet litt senere, og publisert her:

Ved å velge spill.blogg.no, har jeg altså fått publisert innlegget mitt to ekstra steder, utover bloggmag/blogglisten.

 

Hvordan få tilgang til å publisere i offisielle magasiner?

Under ditt innlegg står det kanskje bare "Du er ikke knyttet til noen grupper". For å kunne levere innlegg til blogg.no sine magasiner, må du søke om å bli medlem. Det gjør du på en av to måter:

Alternativ 1: søk opp bloggen og trykk på "bli medlem"-knappen: 

Alternativ 2: Trykk på gruppebloggikonet, markert med feit, grønn pil. Søk deretter opp bloggen ved å skrive i søkefeltet og trykk på "bli med"-knappen under søkeresultatet.

Hva skjer med magasinene fremover?

Magasinene er under stadig utvikling, men hvis du vil dele dine innlegg med folk med like interesser, eller vil lese allerede samlede innlegg om et spesielt tema, anbefaler jeg deg å sjekke ut de offisielle magasinene. Samtidig er magasiner et satsningsområde. Dette er de offisielle magasinene fra blogg.no:

Familie og barn 

Utveksling

Spill

Mote

Skjønnhet

Trening

Interiør

Sport

Erotikk

Helse

Matglede

Veggislivet

Reise


Hvilke fordeler har publisering i magasiner?

Hvis noen trykker på ditt innlegg i et magasin, kommer trafikken direkte til din bloggside. Det vil si at du mister ingen trafikk på din side ved å publisere i et magasin, men du har muligheten til å nå flere lesere. 

Som vist tidligere i innlegget, velger du for hvert innlegg om det skal publiseres i et magasin i tillegg til på bloggen din. Det vil si at hvis du skriver om spill av og til, som meg, sender du ikke inn alle innleggene dine til spill.blogg.no, kun de som er relevante. Du har med andre ord full kontroll på hvilke innlegg du ønsker å dele og ikke.

 

Rekruttering til magasinene, er du med?

Nå rekrutterer vi spesielt skribenter til de offisielle bloggmagasinene. Kunne du tenke deg å levere innlegg til noen av disse, søk opptak da vel!

Jeg håper på mange søknader fremover, skriv gjerne i kommentarfeltet hvilket magasin du ønsker å skrive for. 

#blogg #magasin #gruppeblogg #innlegg #publisere

Egen bloggagent?

28.04.2016 kl.13:21
Skrevet av blogg.no

Det kommer inn en del spørsmål fra bloggere som lurer på om det er lov/mulig å ha egne samarbeidsavtaler med eksterne agenter og annonseleverandører når man blogger på blogg.no. Svaret er ja.

En av fordelene med å blogge på blogg.no er nettopp at vi ikke legger oss opp i hvilke avtaler den enkelte blogger gjør. Man har alltid stått helt fritt til å inngå samarbeid med andre aktører/byrå/annonsører, så lenge våre annonser fremdeles er på plass i bloggen.

Flere av de store bloggene på vår plattform har slike avtaler og styrer dette helt selv, og kan dermed nyte godt av våre tjenester som f.eks. support, topplisten, automatisk registrering og ping på blogglisten, og bloggshouts.
 

Affiliate Marketing
Licensed from: kentoh / yayimages.com


 

Hva skal til for å bli delt på blogg.no's Facebook?

26.04.2016 kl.13:33
Skrevet av TORIL

Følger du blogg.no på Facebook? Hvis ikke finner du siden vår her.
Del innleggene dine i Blogg og Sånn!

Det er mange som lurer på hva som skal til for å få innlegget sitt delt på blogg.no's Facebookside, og dessverre finnes det ikke noen fasit på akkurat det. Vi i blogg.no leser hundrevis av innlegg hver eneste dag, og de fleste innleggene vi deler har vi ramlet over helt tilfeldig og bare kjent at "dette, dette er noe vi har lyst til å dele. Dette innlegget burde bli sett av mange flere!" 
 

Hvor finner vi innleggene?
Vi som jobber i blogg.no er innom forsiden vår over 100 ganger om dagen, så det er der vi plukker opp de fleste. Vi ser også på det brukere har delt til FB-siden vår, og vi har opprettet blogglistens Facebookgruppe, Blogg og Sånn, der hvem som helst kan dele og diskutere blogginnlegg (og annet bloggrelatert) som vi kommer til å bruke flittig når vi ser etter bra innhold å dele på Fb-siden vår. Meld deg inn og del dine innlegg der du også, så ser vi deg lettere. :)
 

Ofte deler vi innlegg som har fått oss til å føle noe, som innlegget på bildet under. Det kan også være at innlegget handler om et veldig aktuelt tema, eller at det er fantastisk morsomt skrevet. Noen ganger deler vi innlegg fordi vi er veldig enige med forfatteren, og andre ganger deler vi innlegg fordi vi er fundamentalt uenige med forfatteren. Det er altså helt umulig å si hva som skal til for å bli delt, men jeg kan forklare litt om hva som kan føre til at man ikke blir delt.
  

Som regel deler vi ikke innlegg uten bilder. Facebookposter uten bilder fremstår rett og slett som kjedelige når de deles. Vi ser også på hva slags bilder som er brukt og hvem som eier dem. Har vi grunn til å tro at bloggeieren ikke har tillatelse til å bruke akkurat det bildet, da deler vi heller ikke innlegget. Når vi ser store bilder i 16:9 format (og aller helst liggende) blir vi glade, og husk gjerne at det er det første bildet i innlegget som kommer opp automatisk.

Vi ser også på bloggens lesbarhet. Har du knøttsmå rosa bokstaver på lilla bakgrunn er det fryktelig tungt å lese, og det vil vi ikke utsette våre følgere for. Det skal mye til før vi deler et innlegg skrevet på dialekt, og vi hopper også over innlegg som har plagsomt mange skrivefeil. 

Vi deler ikke kommersielle innlegg fra brukere, f.eks. sponset, konkurranser og lignende, men ellers gode innlegg som tilfeldigvis inneholder en annonselenke kan fint slippe gjennom.

 

Du har altså muligheten til å dele dine egne innlegg fra blogg.no på vår Facebookside. Da kommer de opp i kolonnen til venstre (se bildet over). Vil du bli delt i feeden på siden vår er det altså en del kriterier som må være oppfylt, og i tillegg må vi legge merke til innlegget ditt.

 Den splitternye facebookgruppen "Blogg og sånn" drives av oss, og har fremdeles så få medlemmer at om du deler der vil du bli lagt merke til. :p

 

#bloggno #bloggtips #facebook 

Har du forslag til ny forside på blogg.no? Da vil vi høre fra deg!

11.04.2016 kl.10:49
Skrevet av blogg.noEr du kreativ og iderik? Har du meninger om hvordan forsiden til blogg.no kan bli bedre? Det er ikke så ofte vi gjør endringer på fronten av blogg.no men nå har vi besluttet å re-designe forsiden og inviterer alle brukere og lesere til å komme med forslag og ideer.

Blant de beste bidragene vil vi trekke ut en vinner som vil bli honorert med NOK 10 000,-.

For å delta må du sende inn ditt forslag i form av en tegning, designskisse eller trådskisse. Dette er en idemyldring ikke et konsulentoppdrag, så vi forventer ikke en profesjonell leveranse. Vi trenger kun nok til at vi forstår forslaget ditt. Du kan altså velge om du vil ta bilde av en håndtegning eller bruke Photoshop eller tilsvarende. Formen du lever dette i er med andre ord litt opp til deg selv, men det må være digitalt. Utdyp gjerne med en kort tekst om du mener det gjør det lettere for oss å forstå forslagene dine. Du kan levere forslag kun for mobilt grensesnitt, kun for desktop eller for begge deler. Du kan levere forslag på enkeltelementer av forsiden, eller hele. Alt er lov når man skal idemyldre!

For å hjelpe deg på vei så er det viktig at du vet at følgende må være med på vår forside:

  • Innlogging til blogsoft
  • Logo og kontaktinformasjon
  • Topplisten
  • Bloggshouts

I tillegg har vi tradisjonelt hatt:

  • Inngang til andre topplister som kommunelistene
  • Søk
  • Muligheter til å sile på kjønn og alder
  • Informasjon/ kampanjer
  • Innhold hentet fra alle bloggene

 

Du må gjerne komme med forslag på andre ting vi kan ha på forsiden, selvsagt. Bredden du skal forholde deg til når du skisser er maks 1000 pixler for desktop og dynamisk for mobil. 

Dette er som sagt en idemyldring hvor vi vil vite hva dere som bruker blogg.no ønsker dere av oss. Det er ikke sikkert at vi bruker ett forslag, men mer sannsynlig at vi vil hente ideer fra flere. Ditt forslag kan imidlertid bli vist frem i forbindelse med at du blir kandidat til trekningen av pengepremien, så sørg for å si i fra dersom du ikke ønsker det i e-posten du sender.

Utkastet må sendes til designforslag@blogg.no innen 25. april 2016.

INFO: Så lenge er bloggshouten din synlig

08.04.2016 kl.11:00
Skrevet av TORIL


 

Hvor lenge en bloggshout ligger synlig på den valgte siden varierer med type shout, hvilken side den ligger på og om det er kø. Det finnes likevel et minimum antall minutter hver shout er synlig. Her er oversikten...

 


 

Forsiden av blogg.no

Tekstshout: Minimum 37 minutter (dyttes 1 plass ned hvert minutt når det er shouts i kø)

Bildeshout: Minimum 20 minutter (dyttes 1 plass ned hvert 5. minutt når det er shouts i kø)

 


 


 

Nettavisen

Bildeshout: Minimum 20 minutter (dyttes 1 plass bortover hvert 5. minutt når det er shouts i kø).

 


 


 

Side2

Bildeshout: Minimum 21 minutter (dyttes 1 plass bortover hvert 7. minutt når det er shouts i kø).

 


 


 

Side3

Bildeshout: Minimum 21 minutter (dyttes 1 plass bortover hvert 7. minutt når det er shouts i kø).

 

 

NB! Har du opplevd at shouten din bare "forsvinner" før den faktisk blir dyttet ut av listen? I så fall må du sjekke bloggshoutloggen din og se om shouten er blitt moderert bort av admin.

 

Les også: Om moderering av bloggshouts

 

 

#bloggno #bloggshout #bloggtips

Blogg.nos magasiner søker skribenter.

28.04.2016 kl.20:20
Skrevet av Sparing
Har du levert innlegg til et magasin på blogg.no før? Vil du vite hvordan du gjør det? For en god stund siden, egentlig før jeg visste helt hva blogg var, fikk jeg en invitasjon til spill.blog...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits