april 2013

Om annonser og annen reklame i bloggen

26.04.2013 kl.13:24
Skrevet av blogg.no

Det kan være vanskelig å sette seg inn i reglene for hva som er tillatt og ikke tillatt når det gjelder reklame i bloggen. Her har vi samlet et knippe av de vanligste spørsmålene - og svarene. 

-Har jeg lov til å fjerne reklamen blogg.no har plassert i bloggen min?

-Nei, det er ikke tillatt å fjerne, flytte eller endre på reklame blogg.no har plassert i bloggen. Det at vi er i stand til å levere en gratis og stabil bloggplattform med support døgnet rundt, ligger i våre annonseinntekter. Når du fjerner våre annonser, er du samtidig med på å undergrave blogg.no som bloggplattform.

 

-Jeg har ikke fjernet reklamen selv, men designet jeg bruker mangler den lille reklamen oppe til høyre og/eller reklamen under første innlegg. Er det greit?

-Nei, reklamen skal være der, på alle sidene i bloggen. Bytt til et annet design, eller be den som har laget designet om å hjelpe deg.

 

-Hvor mange egne reklamer kan jeg ha i bloggen?

-Dersom du har egne sponsor- eller reklameavtaler kan du legge inn egne bannere for disse, begrenset til samme antall annonsebannere som blogg.no har på siden.
Vi legger som standard inn tre annonser i hver blogg og dette gir deg tre egne annonseplasser til rådighet. Har du for eksempel Bloggerfy og Googleads teller dette som to annonseplasser.
Dersom du ønsker å ha flere enn tre sponsorbannere kan du kontakte oss for avtale om dette.

 

-I designet jeg bruker er det flere enn to annonser. Hvorfor er det sånn?

-Blogg.no legger inn tre annonser i hver blogg. Dersom du har flere annonser, uten å ha lagt inn noe selv, er det nok den som har laget designet som har lagt inn en eller flere egne reklamer der, som betaling for bruken av designet. Hver slik teller som en vanlig annonseplass og bruker da en dine frie annonseplasser.

 

-Bloggerfy har både annonsebannere og adwords. Hvis jeg bruker begge deler, teller det da som en eller to annonseplasser?

-Vi har valgt å telle dette som én annonseplass.

 

-Teller sponsede innlegg som annonseplasser?

-Nei, sponsede innlegg telles ikke som annonseplass, men skal merkes med for eksempel "Dette innlegget er sponset", "Reklame" eller lignende, noe også markedsføringsloven krever.

 

-Teller "Følg meg"-knapper som annonseplass?

-Nei, følg meg-knapper, topplisteknapper, tellere og andre lignende nyttewidgets teller ikke som annonseplass.

 

-Kan jeg legge egne annonser hvor som helst i bloggen?

-All reklame skal fremstå tydelig som reklame. Reklame du selv legger inn i tekstområdet/innlegg eller sidemenyen skal tydelig merkes med «Reklame», «Annonser» eller lignende. Dette kan for eksempel oppnås ved å legge annonsene i en egen boks i sidemenyen. Popup-annonser/sider er ikke tillatt.

 

-I min blogg gjøres ord i teksten om til linker med reklame. Kan jeg fjerne det?

-Blogg.no legger ikke inn adwords/ordannonser i blogger. Har du slike i bloggen din skyldes det kode du eller den som laget designet har lagt inn selv, f.eks. bloggerfy, en widget eller lignende. Ser du adwords i alle bloggene, og ellers på internett også, skyldes det nok en verktøylinje eller plugin som er installert i nettleseren din.

 

-Jeg vil ikke ha reklame i bloggen min. Kan jeg slippe det?

-Det at vi er i stand til å levere en gratis og stabil bloggplattform med support døgnet rundt, ligger i våre annonseinntekter, det er disse som betaler for drift og videreutvikling av blogg.no. Bedrifter kan likevel betale for å ha en reklamefri blogg. Dette koster kr. 2500,-/mnd (25.000,-/år).

 

 

Våre retningslinjer
5. Reklame, sponsorer, kommersiell bruk og lignende

 

 

Ny graf i statistikken - norske lesere

24.04.2013 kl.13:56
Skrevet av blogg.no

 

Det er nå mulig å se antall lesere med norsk IP (de som teller for topplistene) i statistikken. Disse har fått en gul linje.

Statistikken er også utvidet med 30 dager til, slik at du nå har oversikt over de siste 120 dagene.

 


Ny versjon av mobilappene!

22.04.2013 kl.16:34
Skrevet av blogg.no

 

Vi har nå lansert en ny og forbedret versjon av mobilappene, både til iOS og til Android.
Du finner dem her:

  Følgende nye funksjoner er med:

  • Velg bildestørrelse når du lager nytt innlegg
  • Se innlegg fra dine venner
  • Se vennelisten
  • Svar på kommentarer
  • Se statistikken din (siste 7 dager)
  • Se bloggshouts
  • Send bloggshout
  • Bakgrunnsfarge etter kjønn

 

I tillegg vil appen nå huske innlegget du holdt på med og lagre dette på telefonen som kladd dersom du må avbryte eller ikke får sendt.

 
Se flere screenshots her

NB! Samtidig som vi lanserer den nye versjonen av mobilappene avslutter vi tjenesten for blogging via MMS. Denne har nesten ikke vært brukt det siste året, og vi føler at det er på tide å pensjonere funksjonen.

Rapportert angrepsnettsted?

04.04.2013 kl.13:15
Skrevet av blogg.no

 

Kommer denne (eller lignende) opp når du går inn på en blogg?Den betyr ikke nødvendigvis at det er noe "farlig" i bloggen. Bloggeieren kan ha lagt inn et helt uskyldig script (ofte en teller) eller et bilde, som linkes fra en annen nettside som også inneholder ting som kan skade maskinen din.

 

Slik kan du sjekke om bloggen er "farlig"

Trykk på hvorfor-knappen.
Da får du opp en side som dette:Som du kan se i feltet jeg har markert med grønt har ikke google funnet noe skadelig innhold i denne bloggen de siste 90 dagene. Google reagerer kun på at innhold i denne bloggen linkes fra et nettsted som i tillegg til dette innholdet også har annet, skadelig innhold.

Dersom Google finner skadelig innhold i bloggen vil teksten forklare dette i stedet - se eksempel i det røde feltet i bildet under.Får du opp meldingen om at det ikke er funnet skadelig innhold på siden og at siden ikke har vært med på å infisere noen (det grønne eksempelet) er det "trygt" å ignorere varslet og besøke siden.
Kommer denne varselboksen i DIN blogg?

Da skyldes det nok noe du har lagt inn i bloggen, enten som widget, i designet, i profilteksten eller i et innlegg.
Se på linkene inne på diagnostiseringssiden (markert med rødt).Der vil du se urler som er relevante for det som ligger i din blogg.
Gå gjennom bloggen din og fjern innhold som linkes fra disse stedene.
I tilfellet jeg har brukt som eksempel er det testsentralen.no som er mellomledd for skadelig innhold som egentlig ligger på globetask.com. Bloggen varselet kom opp på hadde en liten flashboks fra testsentralen.no i høyremargen.

Når du har fjernet alt som peker tilbake til disse nettstedene vil Google normalt fjerne varselboksen etter en stund.

Trenger du hjelp kan du kontakte support på hjelp@blogg.no. Vi kan ofte hjelpe deg litt på vei, men det er du som kjenner bloggen din best og vet bør vite hva du har puttet inn i den. I de fleste tilfeller vil det gå mye raskere om du gjør en innsats selv først.

 

Ny vennefeed

04.04.2013 kl.10:56
Skrevet av blogg.no

 

Rett før påske lanserte vi en ny versjon av vennefeeden.
Hva syns du om den?
Om annonser og annen reklame i bloggen

26.04.2013 kl.13:24
Skrevet av blogg.no
Det kan være vanskelig å sette seg inn i reglene for hva som er tillatt og ikke tillatt når det gjelder reklame i bloggen. Her har vi samlet et knippe av de vanligste spørsmålene - og svarene. ...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits