mars 2016

NYTT: Bildetekst / Caption

30.03.2016 kl.11:26
Skrevet av blogg.no

Nå kan du legge til bildetekst (caption) på bildene dine. Dobbeltklikk på et bilde for å få frem bildeinnstillingene, skriv inn teksten og trykk "OK".  

Da vil det se slik ut i editoren... 

Og slik i bloggen...

Skriv inn bildeteksten her

 

#bloggno #bloggtips #blogg #funksjoner

Slik unngår du at bilder roteres feil i bloggen

29.03.2016 kl.18:20
Skrevet av blogg.no

 

Tusen takk til alle som har svart i spørreskjemaet vårt i dag! :)
Her er den foreløbige løsningen på hvordan unngå at bilder roteres feil i bloggen... 

  

Kortversjon (tl;dr)
 

Fra PC/Mac

Bruk opplasteren for flere bilder om gangen. Velg thumbnailvisning slik at du kan se hvilke bilder som står feil vei, og rotér bildene som står feil vei før du trykker på "Last opp bilder".  

Fra mobil/nettbrett

Last bildene direkte opp til arkivet i bloggen via mobilappen. Deretter kan du sette dem inn i innlegget fra arkivet i stedet. Dersom du velger å overføre bildene til PC/Mac først, se metoden over.

 

 

Løser dette problemet for deg?
Hvis ikke, send en e-post til hjelp@blogg.no og forklar hva som skjer hos deg. Husk link til innlegget der bilder står feil vei, slik at vi kan gå inn og se hva som gjør at bildene vises feil. 

 


 

Den lange forklaringen

 

De fire hjertebildene du ser i forklaringen er tatt med en iPhone som ble holdt liggende mot venstre, liggende mot høyre, stående riktig vei, og opp ned. Alle fire bildene vises korrekt på mobilen.

Bilder som er overført til PC/Mac vil i noen tilfeller være rotert feil selv om de vises riktig i mapper og forhåndsvisninger på maskinen. Slik ser det for eksempel ut når jeg overfører bilder fra iPhone til PC... den øverste folderen er bildene på mobilen, og den nederste er de samme bildene når de er kopiert til en folder på PCen.


Trykk for større bilde
 

3 av bildene mine er altså egentlig feil vei, selv om Windows bruker metainformasjon i bildene til å vise meg dem den veien bildene ble tatt. 

Se her hvordan bildene snur seg

Når du bruker den enkle bildeopplasteren (for ett bilde om gangen) ser du bildene slik som i den nederste folderen når du velger bilde. Det finnes ikke noen forhåndsvisning på den opplasteren, så du kan ikke se at bildet du har valgt egentlig står feil vei.

Den avanserte bildeopplasteren (for flere bilder om gangen) har forhåndsvisning/minibilder slik at du kan sjekke om bilder står riktig vei før du laster dem opp. Bruk opplasteren for flere bilder om gangen når du skal laste opp bilder du har overført fra mobil eller kamera. 

Laster du opp bilder direkte fra mobilappene våre (både iPhone og Android) vil bildet automatisk vises samme vei i bloggen som på mobilen/nettbrettet. 

Du kan bruke appen til å laste opp så mange bilder du vil, selv om du ikke bruker den til å blogge fra. Tenk på det som en lettvint måte å overføre bilder fra enheten til bloggen. Det er i de fleste tilfeller både raskere og enklere enn å overføre bilder til PC/Mac og laste opp derfra. Når bildet er lastet opp finner du det i bildearkivet i bloggen ("Sett inn bilde" >> "Velg fra arkivet"). Du kan slette utkastet i mobilappen uten at bildene forsvinner fra bloggarkivet.

 

Vi jobber nå med å finne en løsning som lar deg bruke den enkle opplasteren, uansett hvilken vei bildet egentlig ligger.

Roteres bildene dine feil vei?

29.03.2016 kl.12:05
Skrevet av blogg.no

  

Problemer med skjemaet? Forsøk HER i stedet.

Siste runde med påskequiz!

26.03.2016 kl.21:52
Skrevet av blogg.no

VINNER AV SISTE RUNDE OG 3 GRATIS BLOGGSHOUTS: http://henniie.blogg.no

Å blogge fra iPad (eller iPhone)

25.03.2016 kl.16:17
Skrevet av TORIL

Skal du blogge fra iPad bør du laste ned appen vår. Den finner du her (eller bare søk på "blogg.no" i appstore).
 

Blogge fra iPhone/iPad-appen
 

 

Nettleser på iPad

Det er også fullt mulig å blogge i nettleser på iPad. I nettleseren får du tilgang til mange flere funksjoner enn de som finnes i appen, men det er likevel en del som ikke fungerer fra mobile enheter. For eksempel bildeinnstillinger og videoopplasting/-avspilling.

For å blogge fra nettleseren går du til forsiden på blogg.no og logger inn på vanlig måte. Når du er innlogget finner du menyen under hamburgersymbolet  oppe til høyre. 

 

Sette inn bilder

Trykk på bildesymbolet og velg arkivet. Merk boksen ved bildet du vil bruke, velg størrelse, og trykk på "Sett inn bilde"...


  

Du kan også laste opp bilder direkte fra iPaden/mobilen. Da må du velge opplastingen for ett bilde om gangen. Om du vil kan du bruke bilder fra Yay-images, helt gratis, men dette krever at du registrerer en konto første gang du bruker tjenesten.

 

Sette inn lenker...

Markér teksten som skal bli lenke, og trykk på lenkesymbolet. Skriv eller lim inn urlen. Husk "nofollow" dersom det er en betalt/sponset eller affiliatelenke.   

#bloggtips #bloggno #ipad #bilder #lenker #mobilblogging #mobilapp

Påskenøtter - vinn bloggshouts!

24.03.2016 kl.22:54
Skrevet av blogg.no

VINNER AV TREDJE RUNDE OG 3 GRATIS BLOGGSHOUTS:
http://zhuo.blogg.no/

 

Ny påskequiz!

22.03.2016 kl.22:16
Skrevet av blogg.no

VINNER AV ANDRE RUNDE OG 3 GRATIS BLOGGSHOUTS: matogkakeoppskrifter.blogg.no!

Vinn bloggshouts i vår påskequiz!

20.03.2016 kl.22:14
Skrevet av blogg.no

VINNER AV FØRSTE RUNDE OG 3 GRATIS BLOGGSHOUTS:
http://kajajeanette.blogg.no/

 

Sette inn lenke i innlegg (mobilappene)

14.03.2016 kl.18:37
Skrevet av TORIL

Eksempelet viser iPhoneappen  

#bloggno #mobil

Når skal du bruke "nofollow" på lenker?

14.03.2016 kl.17:39
Skrevet av blogg.no

En lenke er ikke "bare" en lenke - det er samtidig et signal til brukerne og søkemotorene om at her finner man relevant informasjon. 

Når du lenker til en webside gir du på en måte denne websiden en liten kudos. Du forteller ikke bare leserne dine at de bør sjekke den ut, men du sier også til søkemotorene som indekserer bloggen din at: "Denne siden er verdig et besøk".  Dette er viktige signaler for eksempelvis Google og Bing, som bruker denne informasjonen til å rangere websiden du linker til i forhold til temaene som omtales i det du skriver. Sagt på en annen måte er din lenke med på å rangere de du linker til høyere i søkemotorresultatene. Jo færre linker du har på siden din, jo mer verd er disse linkene for nettstedet du linker til. Jo bedre rangering eller (page rank) siden din har, jo bedre er det for siden du linker til.

Nå er det ikke alltid at man vil gi en webside slik hjelp. Kanskje linker du til noe du syns er helt hårreisende, eller ren feilinformasjon, kun som en kildehenvisning eller en advarsel - og det siste du vil er å hjelpe stedet å ranke opp. Da kan man bruke "nofollow" som er en attributt man legger til i lenken. Da ser det for eksempel slik ut i html:
<a href="http://blogglisten.no" rel="nofollow">blogglisten.no</a>
"Nofollow" gjør at Google og andre søkemotorer sine indekseringsroboter lar være å følge akkurat den lenken, men vanlige lesere av kjøtt og blod merker ingen forskjell.

Det er med andre ord ofte gode, naturlige grunner til å bruke "nofollow" på lenker du legger inn i innleggene dine. Men det det finnes også "regler" som søkemotorene har satt for dette. Regler som dersom de brytes, kan medføre at du får en "straff" i søkemotoren, eller blir tatt ut av søkeresultatene helt. Det siste er uvanlig, men det er mange eksempler på at Google har utestengt nettsteder som har misbrukt webens lenkestruktur for å manipulere seg til en høyere rangering enn de ellers skulle hatt - også i Norge.

Reglene er ganske klare og enkle å følge:

Google vil at man bruker "nofollow" i følgende tilfeller:

Tvilsomme nettsider: Når du ikke kan, eller ikke vil, gå god for innholdet på siden du lenker til.
    
Affiliate / betalte / sponsede lenker: Rankingen en nettside har i Googles søkeresultater baseres delvis på hvilke sider som linker til den. For å unngå at betalte lenker trekker sider opp i resultatene vil Google at man bruker "nofollow" på slike lenker. Gjør du ikke det risikerer du at din nettside rankes lavere hos Google fordi du ikke bruker "nofollow".


Slik legger du inn "nofollow" på en lenke i blogsoft:

  1. Merk teksten du vil bruke som lenke
  2. Trykk på lenkesymbolet i verktøylinjen
  3. Lim eller skriv inn urlen du vil linke til
  4. Velg fanen "Avansert"
  5. Skriv inn ordet "nofollow" i feltet nederst til venstre, "Relasjon (rel)" 

Les mer: http://www.nettkommunikasjon.no/Lenke-Nofollow.htm

#google #nofollow #affiliate #lenke

Visste du at...?

13.03.2016 kl.01:14
Skrevet av blogg.no

 

...på blogg.no har det blitt lastet opp over

100 millioner bilder

og ca.

0,5 millioner videoer

til mer enn

47 millioner innlegg

med nesten

115 millioner kommentarer

fordelt på

2 millioner blogger...

 


Foto: Peter van der Sluijs

 

Hvordan få STORE bilder på blogg.no

08.03.2016 kl.03:06
Skrevet av TORIL


 

For å vise store bilder i bloggen må du laste opp store bilder til bloggen. Max bredde på bilder i arkivet ditt er 2000 pixler. En mye brukt bloggbredde er 1000 pixler. En vanlig PC-skjerm er ofte 1920 pixler. Et bilde på 2000 pixler er dermed også stort nok til å brukes som bakgrunn i bloggen.

 

Slik gjør du det
 

1. Åpne bildeopplasteren.

 

2. Velg et stort bilde du har liggende på PCen (holder du musepekeren over vil tooltip fortelle deg hvor stort bildet er). 2000 pixler er vanligvis nok til å dekke skjermbredden hos de fleste.
 

3. Velg 2000 pixler størrelse (husk at stående bilder blir veeeldig store når de tar hele bredden, du vil kanskje gå ned litt på bredden om du bruker stående bilder... kanskje ha to ved siden av hverandre).
 

4. Last opp bildet

 

5. Om du setter inn bilder fra arkivet -- velg minst 1000 pixler størrelse når du setter inn bildet i bloggen. Velger du 2000 pixler vil bildet vises i full størrelse (det skaleres ikke opp dersom det er mindre enn bredden du velger).

 

 

Dersom bildet kuttes i bredden i bloggen kan du legge denne koden inn nederst i "Avansert design" >> "Stilsett (CSS)"

.entry img {
max-width: 100%;
}

 

 

#bloggno #bloggtips #bilder

NYTT: Bildetekst / Caption

30.03.2016 kl.11:26
Skrevet av blogg.no
Nå kan du legge til bildetekst (caption) på bildene dine. Dobbeltklikk på et bilde for å få frem bildeinnstillingene, skriv inn teksten og trykk "OK".    Da vil det se slik ut i edi...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits