mars 2015

Om merking av reklame i blogginnlegg

21.03.2015 kl.13:22
Skrevet av blogg.no


 

Reglene for reklame på blogg

Får du sponset noe på grunn av bloggen din?
Da bør du lese dette innlegget!

Antall bloggere som tjener penger på bloggen sin har økt mye, og mange er kanskje ikke klar over reglene som gjelder for merking av reklame i en blogg. Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men også for deg dersom du kan tjene penger på bloggen din.

 

Reklamebaserte innlegg må merkes som reklame

Bloggere som får betalt for å skrive om produkter eller tjenester, eller som får tilsendt gratis produkter for å skrive om disse, skal merke blogginnleggene som reklame. Det samme gjelder der bloggere lenker til produkter gjennom såkalte affiliatesnettverk. Bloggleserne har krav på å få vite hva som er reklame. Det står i markedsføringsloven at all reklame skal fremstå som reklame. Når du som blogger tjener penger på bloggen din gjelder altså disse reglene også for deg.

 

Bloggleserne har krav på å få vite hva som er reklame

Når bloggerne opplyser om at han eller hun får betalt for produktomtalen, kan leserne av bloggen ta et mer bevisst og gjennomtenkt valg om å kjøpe produktet. Poenget er at leseren skal kunne se hva som er reklame. Derfor må merkingen være like tydelig som resten av blogginnlegget, og bør stå øverst i innlegget og ha samme skriftstørrelse som resten av teksten.

Eksempler på slik merking kan være
"Produktene er sponset"
"Turen er sponset"
"Reklame"
"Innlegget inneholder annonselenker"
"Produktplassering"

 

 

Når skal blogginnlegget merkes som reklame?

  • Hvis du skriver om produkter du har fått tilsendt gratis
  • Hvis du får betalt for å skrive om bestemte produkter eller tjenester
  • Hvis du får betalt/utbytte for å linke til bestemte produkter eller tjenester

 

Når skal lenker merkes som reklame?

Affiliatelenker skal merkes som "affiliate", "adlink" eller lignende, slik at leseren forstår at du tjener på eller mottar fordeler av at hun/han klikker på linken.

 

Les også om skatteregler for gratisprodukter og -tjenester

 

Om merking av reklame i blogginnlegg

21.03.2015 kl.13:22
Skrevet av blogg.no
  Reglene for reklame på blogg Får du sponset noe på grunn av bloggen din? Da bør du lese dette innlegget! Antall bloggere som tjener penger på bloggen sin har økt mye, og mange er kanskj...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits