mars 2014

Hva vil dere lese om?

23.03.2014 kl.13:33
Skrevet av blogg.no

Nå som vi (endelig) har oppdatert designet i infobloggen er det kanskje på tide med en liten oppdatering på innholdet også. Det føles av og til som det blir litt vel mye pekefinger og terping på regler, og litt lite fokus på alt det andre som finnes på blogg.no. Infobloggen er vår nyhets- og informasjonskanal ut til dere, men hva er det egentlig dere vil lese om? :)

Så da spør vi: Hva vil dere at vi skal skrive om?


#bloggno #infobloggen

Hva er lov og ikke lov i bloggdesignet?

22.03.2014 kl.13:16
Skrevet av blogg.no

Noe av det beste med blogg.no (synes vi selv i hvert fall) er at man kan redigere maler og stilark selv, akkurat slik man vil ha dem, og at det finnes så mange fine gratisdesign å velge blant.

Vi er veldig glade for at det er så mange som syns det er gøy å lage design og veldig imponert over hvor mye arbeid enkelte legger i det for å få et flott og unikt design i bloggen sin. Derfor er det veldig trist når vi ser design som bryter med regelverket vårt, og vi er nødt til å legge inn en forsidesperre eller be bloggeieren bytte design.

Selv om man står veldig fritt når det gjelder designredigering på blogg.no er det altså visse regler som må følges. Du som lager design for andre må derfor passe på at designet ditt ikke lager trøbbel for dem som bruker det, og du som bruker andres design, eller designer for deg selv, må passe på at designet du bruker er innenfor reglene.

 

Her er en oversikt over de vanligste "feilene"

 

Designet mangler én eller begge reklamene, eller reklamen er flyttet til en annen plassering i bloggen.
Den store reklamen skal ligge rett under første innlegg (har du flere innlegg i bredden skal reklamen ligge rett under første rad med innlegg).

Den lille reklamen skal ligge rett under profilen og over kategorier/arkiv. Har du ikke profil, eller profilen er flyttet, skal reklamen ligge øverst i sidemenyen.

Har du ikke sidemeny skal den lille reklamen ligge øverst til høyre eller venstre i første innlegg, eller mellom header og første innlegg.

Blogg.no lever av reklamevisninger. Det er reklamen som gjør at vi kan betale for servere, båndbredde, utviklere, support og daglig drift ellers og likevel tilby deg en gratis blogg, ubegrenset bildeopplasting, nye funksjoner og rask support. Fjerner du reklamen er du samtidig med på å undergrave blogg.no som bloggplattform.

Mangler designet ditt en av eller begge reklamene risikerer du å bli sperret fra forsiden, og om du distribuerer design som mangler en eller begge disse risikerer du at vi banner designbloggene dine.

Mangler reklamen hos deg og du vil forsøke å legge den inn igjen?

Den lille reklamen styres av taggen </tag: profile>  //denne styrer også plasseringen av widgets
Den store reklamen styres av taggen </tag:entrylist>

 

 

 

Det er lagt inn popups som må klikkes vekk (eksempelvis likebox fra Facebook eller en sponsorannonse)

Vi tillater ikke pop-ups rett og slett fordi de irriterer den store majoriteten av lesere.
Har du en slik i bloggen din skal du fjerne den.
Koder for slike ligger vanligvis nederst i malene, eller i widgets. Ligger den i malene vil den bli borte om du bytter design. Ligger den i widgets vil det ikke hjelpe å bytte design, da må du finne koden og slette den.

 

Et lite unntak:


Vi tillater at du legger inn passordboks, men vi ønsker ikke at "passordbeskyttede" blogger vises på forsiden vår eller i topplistene. Det irriterer lesere å klikke på en link og havne på en side de ikke kan lese. I tillegg antar vi at du egentlig ønsker å skjule bloggen din dersom du har lagt inn en slik.
Vær også obs på at disse scriptene ikke beskytter særlig bra. Alle kan finne passordet ved å se på kildekoden, eller bare hoppe over hele boksen ved å slå av javascript i nettleseren.

Har du en slik i designet ditt bør du selv velge at bloggen ikke skal vises på forsiden av blogg.no - da slipper du at vi legger inn restriksjoner/sperrer på bloggen.

 


Designet er beregnet for bruk på blogg.se og mangler koder for enkelte funksjoner på blogg.no

Denne er ikke like lett å oppdage, men opplever du at ting ofte ikke fungerer som de skal er det lurt å sjekke om designet du bruker inneholder disse to kodelinjene:

<script type="text/javascript">var domainName = ".${AppDomain}";</script>
<script type="text/javascript" src="http://static.blogg.no/blogs/script.js"></script>

de skal ligge i <head> i alle fire malene.

Mangler disse to linjene fungerer ikke våre adminverktøy som de skal, og du risikerer at bloggen din blir bannet når vi egentlig bare trengte å legge inn en varselboks eller en forsidesperre.

 

#bloggno #design #bloggdesign #regler #annonser #kode #passord #popup

22222 kommentarer! - Vi gir bort 2 kinobilletter

21.03.2014 kl.16:01
Skrevet av blogg.no

 

Vi syns det er kjempehyggelig at så mange deler sine spørsmål og meninger i infobloggen vår. Nå har vi passert utrolige 22222 kommentarer, og da passer det kanskje med en liten overraskelsespremie til den som ble nettopp nummer 22222?

sidra.blogg.no får 2 kinobilletter av oss, og vi håper de faller i smak.
(sender deg en adminmelding om dette, Sidra)

 

#bloggno #kinobilletter #kommentarer #premie

Varsel om nedetid mellom 01:00 og 03:00 i natt

18.03.2014 kl.14:34
Skrevet av blogg.no

Deler av blogg.no og blogsoft vil være nede mellom kl. 01:00 og 03:00 natt til onsdag 19. mars, grunnet nødvendige oppgraderinger. Vi beklager ulempen, og håper de av dere som er våkne på den tiden kan bære over med oss så lenge.

 

 
Har du mottatt en "adminmelding" fra blogg.no?

08.03.2014 kl.23:06
Skrevet av blogg.no

Noen ganger har blogg.no behov for å komme i kontakt med en bestemt blogger. Et av hjelpemidlene vi har til dette er en "adminmelding", som i praksis er en privatmelding sendt fra denne bloggen (info.blogg.no). Når vi sender en adminmelding til en blogger vil denne komme opp med rød farge i innboksen til vedkommende, og den er lett å skille fra alle andre meldinger i innboksen.

 

Adminmeldinger inneholder informasjon som direkte berører bloggen din.

Eksempler på adminmeldinger kan være:

 • Varsel om at bloggen din bryter med våre regler og står i fare for å bli blokkert fra forsiden/topplisten eller slettet
 • Videresendte meldinger fra journalister eller andre som har bedt oss om hjelp til å kontakte deg
 • Melding om at du har mottatt refusjon av bloggshouts
 • Melding om at du har vunnet en konkurranse hos oss
 • Varsel til toppblogger som står i fare for å miste utbetaling
 • Svar på spørsmål du har sendt oss via privatmelding

Adminmeldinger er ikke reklame/spam, og de sendes ikke ut vilkårlig. En adminmelding er en direkte melding fra blogg.no til akkurat deg, og det er viktig for oss (og i de fleste tilfellene også for deg) at du leser dem.

 

#info #bloggno #admin #varsel #melding #innboks

Svar på 7 ofte stilte spørsmål

05.03.2014 kl.01:11
Skrevet av blogg.no

Vi ser at mange av sakene som kommer inn til support dreier seg om de samme tingene.
Her er derfor de vanligste problemstillingene - og løsningene for dem. :)


 

 1. "Jeg vil slette den gamle bloggen min, men har glemt e-posten og passordet"
  Har du en gammel blogg du ønsker å slette, men du har ikke lenger tilgang til den? Da må du sende en skriftlig henvendelse til support på e-post hjelp@blogg.no. Legg ved en link til bloggen du ønsker å slette. Har bloggen vært aktiv i løpet av de siste 12 månedene må du også legge ved bevis på at bloggen tilhører deg.
  Les mer om sletting her

   
 2. "Jeg har glemt passordet, og når jeg prøver å få tilsendt står det at e-posten min ikke er registrert."
  Du har brukt en annen e-post enn du tror, eller du har skrevet e-posten feil - enten da du registrerte deg, eller da du brukte glemt passord-funksjonen. Dersom du har registrert et mobilnummer kan du  få e-postadressen tilsendt på sms. Har du ikke registert et mobilnummer kontakter du support på hjelp@blogg.no så hjelper vi deg å rette e-posten.
   
 3. "Jeg la bloggen min til sletting og nå angrer jeg. Kan jeg få den tilbake?"
  Dersom det er mindre enn 3 måneder siden du la bloggen til sletting, og e-postadressen den er registrert på ikke er tatt i bruk på en ny blogg, kan bloggen gjenopprettes. Kontakt support på hjelp@blogg.no. NB! Dersom du legger bloggen til sletting på nytt vil den ikke bli gjenopprettet flere ganger.
   
 4. "Jeg prøver å registrere et bloggnavn, men får beskjed om at det er opptatt. Når jeg søker på det er det ingen blogger som heter det."
  Bloggadressen har vært i bruk i løpet av de siste 3 månedene. Den vil bli frigjort når det har gått 3 måneder siden bloggen ble lagt til sletting.
   
 5. "Jeg prøver å legge inn et design, men får feilmelding når jeg forsøker å lagre innleggsmalen."
  Det må være minst ett innlegg i bloggen for at du skal kunne redigere innleggsmalen. Post et innlegg så vil du kunne lagre.
   
 6. "Hvor kan jeg se hvor mange lesere jeg har?"
  Når du logger inn (via web) har du statistikk-grafen til høyre for boksen med varslene. Logger du inn via mobilappen finner du statistikken under symbolet med grafene.
   
 7. "Jeg har endret profilteksten, men den oppdateres ikke i bloggen."
  Sidene i bloggen oppdateres når det kommer nytt innhold. Post et nytt innlegg, eller lagre et gammelt innlegg på nytt, så vil profilteksten bli oppdatert i bloggen.

 

Noe annet du lurer på? Prøv våre hjelpesider.
Søkefeltet øverst i denne bloggen søker både i bloggen og i hjelpesidene våre.

 

#sletting #passord #epost #login #bloggno #hjelp #bloggnavn #innleggsmalen #design #lesere #statistikk #feilmelding

Hva vil dere lese om?

23.03.2014 kl.13:33
Skrevet av blogg.no
Nå som vi (endelig) har oppdatert designet i infobloggen er det kanskje på tide med en liten oppdatering på innholdet også. Det føles av og til som det blir litt vel mye pekefinger og terping på re...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits