mars 2007

Trackback stoppet på grunn av spam

17.03.2007 kl.15:30
Skrevet av blogg.no
Tjenesten har vært treig nå p.g.a et massivt angrep med trackback-spam, og vi så ingen annen utvei enn å stenge for innkommende trackbacks.

Ikke nok med at det er utrolig irriterende å få inn reklame for viagra og ringelyder flere hundre ganger i sekundet, men det overbelaster serverene slik at dere ikke får brukt dem. Det er en situasjon hverken vi eller dere kan leve med.

Vi jobber hardt for å få dette til å være en stabil og bra tjeneste, så det er ekstremt frustrerende å bruke masse tid og ressurser på å rydde opp etter spammere som bare vil ødelegge for alle.

Så frem til vi finner en tilfredsstillende løsning er det ikke mulig å sende inkommende trackbacks til noen av bloggene.

Informasjon om betalingssystem

15.03.2007 kl.13:18
Skrevet av blogg.no
Grunnen til at vi bygger om betalingsløsningen er at vårt gamle system nedgraderte kontoen med en gang den ikke fikk et "OK" fra banken ved sjekk. Det kunne være flere grunner til å ikke få "OK", men oftest var det at visakortet var av en såkalt gammel type som bankene har bestemt seg for ikke er gyldig lenger for betaling på nett.

Dette var selvfølgelig utrolig irriterende for brukeren, som hadde penger på konto og ante fred og ingen fare, men som kom til en nedgradert konto med reklame ved neste innlogging. I tillegg var det ressurskrevende for oss, som måtte sette igang en stor undersøkelse hver gang det skjedde, for å finne ut grunnen (bankene har noen ganger svært kryptiske feilmeldinger, som jeg mistenker ingen egentlig har full oversikt over).

Vår store feil er at vi ikke la inn en feilmargin for sjekkingen, men altså nedgraderte umiddelbart etter en negativ beskjed ved kontosjekk.Jeg tror ikke jeg røper for mye ved å si at dette ikke blir tilfelle neste gang. Alle detaljene er ikke spikret enda, men vi skal ihvertfall sørge for at alle får tydelig beskjeder, og god tid til å rette opp og sjekke eventuelle uregelmessigheter før vi nedgraderer en konto i fremtiden.

I mellomtiden, kontakt oss på kontakt@blogsoft.net eller (+47) 98 65 88 29 for ytterligere spørsmål om kontoer.

Vedlikehold av betalingssystem [oppdatert]

14.03.2007 kl.16:53
Skrevet av blogg.no
Vi holder på med forbedringer av betalingssystemet, så det går dessverre ikke an å oppgradere/nedgradere kontoen nå. Vi har tatt kontakt med leverandøren av systemet for å stoppe alle trekk fra betalende brukere.

Alle brukere beholder selvfølgelig sin nåværende konto gratis, og vil ikke bli belasted for denne perioden.

Oppdatering: Det fantes ingen enkel mulighet hos leverandøren for å stoppe alle autotrekk, så løsningen blir at vi får en liste hver dag over alle kontoer som blir belastet, og går så inn og krediterer tilsvarende sum.

Hvis du ønsker å nedgradere direkte, send e-post til kontakt@blogsoft.net eller ring oss på: (+47) 98 65 88 29.

Nå kan du endre designmalene selv

13.03.2007 kl.15:42
Skrevet av blogg.no
Vi har nå endret slik at alle kan redigere designmalene på bloggen! Uansett hvilket medlemskap du har så kan du nå modifisere designet slik du vil ha det.

Menyvalg:

Design > Stilsett

Design > Maler

RSS 2.0

13.03.2007 kl.15:39
Skrevet av blogg.no
Som nevnt i forrige innlegg så har vi oppgradert standardmalene til RSS 2.0. Det viser seg at vi ikke har oppdatert alle domenene (sprayblogg,nettblogg) etc, så ikke alle har fått dem.

Hvis du vil oppgradere til RSS 2.0 nå med en gang, så kan du bruke følgende mal for RSS.

http://static.blogsoft.org/templates/no/default/rss.txt

Innholdet limes inn i malen for RSS som du finner under følgende menyvalg:

Design > Maler

Jeg gir beskjed når alle domenene er oppdatert, og forklarer hvilken prosedyre dere da kan følge for å automatisk få standardmal når vi gjør endringer / forbedringer.

Nye funksjoner i versjon 3.5

13.03.2007 kl.14:53
Skrevet av blogg.no
Dette er i hovedsak de nyeste funksjonene i versjon 3.5:

- Applikasjonen er skrevet om fra bunnen for å få bedre prestanda.

- Nesten all publisering skjer i bakgrunnen,  som gjør at du kan jobbe videre mens bloggen oppdateres. En publisering indikeres ved at toppheaderen "roterer".

- RSS-malene følger nå versjon 2.0.

- Brukergrensesnittet i applikasjonen er omarbeidet. Nye listinger av objekter og nye knapper er innført.

- "Bla-funksjon" finnes nå i alle listinger.

- Resultat av profilsøk er gjort om, viser nå større profilbilder.

- Det er nå mulig å laste opp bilder direkte fra innleggseditoren.

- Ny funksjon for å slette hele kontoen / blogger.

- Captcha vises når vi mistenker spam (som har vært og er et stort problem)

- Når du skriver et innlegg så autolagres det periodevis som et utkast, slik at du ikke mister det du har skrevet hvis det skulle skje en feil.

- Forbedret "forhåndsvisning" som viser css/maler/innlegg direkte i bloggen istedet for å måtte publisere om for å se resultatet.

- Ny funksjon for å skjule bloggen fra søkemotorer.

- Enklere grensesnitt for å legge inn tagger/stikkord i editoren.

- Nytt javascriptbibliotek, som korter ned ventetiden i applikasjonen.

Svenskene forsvinner

13.03.2007 kl.14:13
Skrevet av blogg.no
Det aller meste av prestandaproblemene vi har hatt over en lang periode er p.g.a den enorme trafikken til de svenske bloggene på blogg.se. Disse bloggene driftes på samme servere som de norske, og det skaper enkelt og greit trøbbel.

Nå er vi snart i gang med å flytte alle disse bloggene til egne servere i Sverige, slik at den trafikken blir helt adskilt fra de norske bloggerene som ligger på serverene hos oss her i Oslo.

Dette gir oss enormt mye mer å gå på, og vi kan igjen fokusere på andre ting enn servertrøbbel og skaleringsproblemer en god stund fremover.

Ellers vil jeg si at slippet av 3.5 har gått stort sett ok Vi har fjernet noen få store og en del små bugs etter lansering, og listen over bugs/særegenheter er nå relativt kort. Vi har som mål å få denne listen helt tom før vi begynner å tenke på nye funksjoner vi skal implementere.

Når det er løst, kommer vi b.l.a til å sette opp en wiki med litt dokumentasjon og andre ting, og jeg skal personlig kaste meg over Bloggrevyen som dessverre har måttet komme litt i annen rekke i det siste.

Jeg vil også takke dere som holder ut med oss når ting går på tverke, og kan ikke annet enn å si at det plager meg minst like mye som dere når ting ikke virker.

Trackback stoppet på grunn av spam

17.03.2007 kl.15:30
Skrevet av blogg.no
Tjenesten har vært treig nå p.g.a et massivt angrep med trackback-spam, og vi så ingen annen utvei enn å stenge for innkommende trackbacks. Ikke nok med at det er utrolig irriterende å få inn rekla...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits