februar 2015

Har du rare tekstlinker og ikoner i innleggene dine?

25.02.2015 kl.22:24
Skrevet av blogg.no

Har du Mac, og ser innleggene dine slik ut?

 

Og ser noen av innleggene dine slik ut på forsiden vår eller på blogglisten?


 

Da har du ondsinnet adware på maskinen din.

 

Fra wikipedia:
Adware viser til programmer som presenterer reklame for brukeren som en del av sin funksjonalitet.

Reklamefinansiert programvare, som Eudora, kan la brukeren velge mellom å betale for registrering, eller å få tilgang til programmet gratis som motytelse mot å bli presentert for reklame. Så lenge dette er et valg som gjøres klart for brukeren i samband med installasjonen, og brukeren gir sitt informerte samtykke til dette, regnes ikke slik reklamefinansiert programvare som spionvare eller ondsinnet programvare.
Men det finnes også eksempler på adware som blir installert uten brukerens informerte samtykke, og som gjerne kombinerer visning av reklame med funksjoner der informasjon om brukerens surfevaner samles opp slik at reklamen kan tilpasses brukeren. I mange tilfeller vil også disse opplysningene bli overført til en sentral server der de registreres og/eller selges til tredjeperson. Slik adware regnes både som som spionvare og som ondsinnet programvare.

 

Denne som går runden nå er spesielt irriterende, og plasserer kode i tekstfelter du skriver i, f.eks. når du blogger eller skriver mail, og alle andre steder den klarer å putte inn html.

Her kan du se hvor mye kode den faktisk putter inn i det du poster (teksten med hvit bakgrunn er det som normalt skulle stått der)


 

Hvordan bli kvitt det?

AVG antivirus for Mac fjerner det fra maskinen din (men rydder ikke opp i bloggen din).

 

— ?

#adware #tekstlinker #antivirus

Tiltak mot organisert misbruk

19.02.2015 kl.16:08
Skrevet av blogg.no

Vi har observert en trend der norske og internasjonale aktører forsøker å bygge kommersiell virksomhet sammen med bloggere på blogg.no. Det synes vi er hyggelig, og vi forsøker derfor å løpende tilrettelegge for at du skal kunne bruke bloggen din i sammenheng med egne avtaler og sponsorater, promotere den via bloggshouts, magasiner og lister og å formidle kontaktforespørsler fra media, annonsører og byråer.

Samtidig som vi tilrettelegger på denne måten, er det et viktig arbeid å hindre useriøse aktører å misbruke de mulighetene som blogg.no gir. Dersom bloggshouts blir dominert av spam vil det ødelegge for de som bruker shouts til å promotere bloggen sin. Blir topplistene fulle av blogger som kjøper trafikk vil det ødelegge for alle de som ikke jukser og tillitten til listene undergraves. Legges det redirectscripts, pop-ups, trojanske koder og lignende på bloggene, vil opplevelsen av å lese blogger på blogg.no bli dårlig og ramme alle som blogger hos oss.

Useriøse aktører inkluderer de som bevisst bruker blogger og bloggere på blogg.no for å selge eller drive trafikk til egne nettsider, ofte ved å foreslå - eller selv legge inn i bloggene, metoder vårt regelverk ikke tillater. Dette kan være annonsenettverk som viser reklameinnhold som ikke er tillatt i Norge, mobilnumre som skal brukes til å bloggshoute reklameinnlegg, telleverk og scripts som aktøren bruker for å forfalske sine egne trafikktall eller at de kjøper trafikk til bloggene som driver trafikk til sponsede innlegg. 

Omfanget at dette har økt i de siste månedene, og vi har nå valgt å ta et fastere grep for å motarbeide denne typen virksomhet som ødelegger for oss alle:

 • Dersom det foreligger mistanke om kjøpt eller lignende form for uregelmessig trafikk til en blogg vil den bli stengt ute fra forsider, lister og feeds i inntil en uke, til vi har fått sjekket ut forholdet på en sikker måte. Bekreftes mistanken vil bloggen holdes utestengt til den falske trafikken uteblir. Ved gjentatte brudd vil bloggen risikere varig utestengelse fra forsider, lister og feeds.
 • Dersom det er mistanke om at en blogg er en del av en organisert virksomhet for å drive trafikk til eksterne sider eller annonsører/ tjenester, herunder falske tellerverk mm, vil bloggen bli stengt i inntil fire uker, til vi har fått sjekket ut forholdene. Dette inkluderer reklame og promotering av tjenester og produkter som er ulovlig i Norge. Bekreftes forholdene vil bloggen uansett forbli stengt i 14 dager før den gjenåpnes og forholdene rettes opp. Ved gjentatte hendelser vil bloggen risikere å bli slettet.
 • Inaktive blogger som opprettholdes kun for å fungere som en reklame for andre profesjonelle tjenester og magasiner, vil bli stengt.Ny funksjon: Mulighet for å skjule innlegg

17.02.2015 kl.13:17
Skrevet av blogg.no

Skarpøyde bloggere vil allerede ha oppdaget den nye knappen som har dukket opp nederst i innleggsarkivet...
 Ja, det stemmer... du har nå muligheten til å avpublisere, eller skjule, innlegg som er publisert i bloggen. Disse vil da bli gjort om til "utkast" igjen, og vil være utilgjengelige for leserne dine.

 

Hvordan skjule et innlegg:

 • Åpne arkivet
 • Merk ruten foran innlegget du vil skjule. Du kan markere flere om du vil det.
 • Scroll ned til bunnen av siden, og trykk på "Skjul valgte innlegg".

 

 

For å publisere innlegget på nytt klikker du deg inn på innlegget (fra arkivet) og trykker på "Lagre og publisér". Innlegget vil da bli synlig igjen, med samme dato og klokkeslett, og samme plassering i bloggen, som det hadde før.

 

#blogg #bloggno #info #innlegg #blogsoft

Venner har blitt til følgere

05.02.2015 kl.11:10
Skrevet av blogg.no

I dag har vi gjort en endring i blogsoft slik at venner nå er blitt til følgere. Dette gjør at man nå kan følge hvem som helst uten at de trenger å godkjenne eller følge deg tilbake.

 • Du kan som før følge andre blogger ved å velge "Følg" (tidligere "Legg til som venn") inne på profilsiden deres (trykk på profilbildet for å komme til profilen). Blogger du følger kommer som vanlig opp i feeden din inne på "Hjem".
 • Du kan bare sende privatmeldinger til blogger som følger deg.
 • Du kan nå også blokkere de du følger fra å sende privatmeldinger til deg. Dette gjøres inne på meldingssiden og forutsetter at du allerede har mottatt minst 1 melding fra vedkommende. 
 • Her kan du se hvem du følger og fjerne blogger du ikke lenger ønsker å følge fra listen: http://blogsoft.no/index.bd?fa=follower.myfollowing
 • Her kan du se hvem som følger deg: http://blogsoft.no/index.bd?fa=follower.myfollower
 • Varselet øverst på siden vil nå vise totalt antall følgere (NB! tallet oppdateres første gang når det skjer en endring).

 
Har du rare tekstlinker og ikoner i innleggene dine?

25.02.2015 kl.22:24
Skrevet av blogg.no
Har du Mac, og ser innleggene dine slik ut?   Og ser noen av innleggene dine slik ut på forsiden vår eller på blogglisten?   Da har du ondsinnet adware på maskinen din.   F...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits