februar 2014

Noen svar til spørreundersøkelsen

24.02.2014 kl.11:20
Skrevet av blogg.no

 

Det har kommet inn over 100 svar på spørreundersøkelsen vår så langt. Tusen takk. :)

 

Her er noen foreløbige svar på det vi har fått inn:

 • Lister og topplister på forsiden
  Dette kommer når tjenesten er ute av Beta.

 • Flere design
  Det kommer flere design, mange design, men akkurat nå prioriterer vi bugfix. Ved større endringer i gruppefunksjonene (f.eks. nye funksjoner som legges til eller endring av reklameformatet) vil også alle nåværende gruppedesign måtte oppdateres, og vi forsøker derfor å holde listen kort frem til alt er på plass. Det er fullt mulig å redigere de designene som ligger ute nå dersom man er litt handy med html/css.

 • Mangler informasjon om funksjonene
  Det ligger beskrivelser av funksjonene, og hvordan de brukes, i vår FAQ.
  http://hjelp.blogg.no/?side=gruppeblogg

 • Google-indeksering
  Vi jobber aktivt med å løse dette.

 • Kategorier for innlegg fra medlemmer
  Vi hører dere. Kategorier står ikke på listen over ting i denne første utviklingsrunden, men det kan hende vi kan løse det samtidig med google-problemet. Vi vurderer forskjellige muligheter.
   
 • Vanskelig å søke på grupper når man ikke vet hva man skal søke etter
  Bare trykk på søkeknappen uten å skrive noe, så får du opp listen over alle grupper.
   
 • Gruppefunksjoner i mobilappene
  Dette vil komme når tjenesten er ute av Beta. Vi må vite hva vi skal lage til mobilappene først.
   
 • Kunne opprette egne sider for å legge til i en meny
  Lag et innlegg og link til det. På den måten kan du opprette så mange sider du bare vil.
   
 • Sende utkast til moderatør
  Utkast har ingen egen url og kan dermed ikke deles med noen. Her må du nok enten publisere innlegget slik at det kan leses av andre, eller sende teksten i PM eller på mail.

 

Inne på http://hjelp.blogg.no/?side=gruppeblogg ligger det en liste over kjente feil/bugs.

 

Takk for at dere hjelper oss å betateste grupper.
Fortsett å sende oss tilbakemeldinger, både på ting du liker og ting du ikke liker, og selvfølgelig ting som ikke virker - slik at vi kan gjøre gruppeblogger så bra som mulig.

 

Trenger du hjelp?

23.02.2014 kl.19:00
Skrevet av blogg.no

Hvis du trenger hjelp eller har noe du lurer på, er det flere måter du kan få hjelpen eller svarene du trenger. Vi har både hjelpesider på nett, og muntlig og skriftlig supporttjeneste. Men hva er de ulike tingene, og hvordan bruker du dem?

Din egen blogg
Litt til venstre for statistikken inne på bloggen din finner du et informasjonsfelt hvor vi noen ganger legger link til ting som er ekstra viktige akkurat da. Mange som henvender seg til support spør om ting som er besvart i informasjonsboksen, så et godt tips er derfor å alltid kaste et blikk på den.

Nyhetsbrevet
Nyhetsbrevet vårt sendes ut når vi har noe spesielt vi ønsker å fortelle deg. Her finner du alt fra siste nytt, til tips, triks og annet spennende innhold. Nyhetsbrevet sendes på e-post, og hvis du ikke allerede er abonnent kan du registrere deg her.

Hjelpesidene
hjelpesidene finner du masse nyttig informasjon. Der kan du selv finne mange av svarene du leter etter uten å måtte kontakte oss, derfor er dette ofte den raskeste måten å finne ut av ting på. Hvis du likevel trenger å kontakte oss, finner du kontaktinformasjonen på hjelpesidene.

Infobloggen
I infobloggen legger vi ut informasjon om ulike tema. Det kan være alt fra nye funksjoner til tekniske problemstillinger eller ting som mange lurer på samtidig.

Supporttjenesten
Noen ganger dukker det opp ting som ikke er forklart på hjelpesidene, og da kan du kontakte teknisk support. Hoveddelen av blogg.no sin supporttjeneste foregår på e-post. For at vi skal kunne hjelpe deg raskest mulig, er det viktig at du er mest mulig presis i beskrivelsen av hva du trenger hjelp til. Prøv å forklare problemet så kort og konkret som mulig, og husk å legge ved bloggadressen det gjelder. Hvis vi må skrive tilbake til deg for å stille spørsmål, tar det lenger tid før vi får løst problemet ditt. Alle henvendelser sendes til hjelp@blogg.no.

Telefonsupport
Hvis du ikke kan eller ønsker å kontakte oss skriftlig, kan du ringe vår telefonsupport som er åpen hver dag mellom klokken 10.00 og 22.00. Nummeret er 918 16 597. Mange ting kan ikke utrettes over telefon, som for eksempel hvis du trenger hjelp til å slette en blogg. Vi anbefaler derfor at du så langt mulig benytter skriftlig supporttjeneste.

Blogg.no har et omfattende supportapparat, og vi kan hjelpe deg med det meste hvis du kontakter oss. Det som derimot sjelden hjelper, er å:

- Blogge om det. Hvem av bloggleserne dine tror du egentlig kan hjelpe deg raskere eller bedre enn om du kontakter support?

- Skrive det på facebook. Vi tar ikke support gjennom facebook, verken på veggen eller i innboksen. Hvis du kontakter oss der for å få hjelp, kan det ta lang tid før noen ser meldingen din, og når noen ser den vil du bli henvist til å kontakte support. Dermed kan du ende opp med å tape masse tid.

- Sende inn spørsmålet ditt mange ganger. Det fører bare til merarbeid for oss, og i stedet for at du får hjelp raskt ender det med at det i stedet tar lenger tid. Hvis du er usikker på om vi har mottatt e-posten din, kan du sjekke om du har fått automatisk svarmail med saksnummer fra oss. Har du fått denne, har vi mottatt saken din og den ligger til behandling. Avhengig av hva du trenger hjelp til kan det ta alt fra noen minutter til noen dager før du får svar.

Hva skjer når du sletter bloggen din?

23.02.2014 kl.02:14
Skrevet av blogg.no

Hvis du av en eller annen grunn skulle ønske å slette bloggen din, gjør du dette ved å gå inn på "Konto" og trykke på "Slett konto". Deretter velger du "Slett denne kontoen".

Når bloggen legges til sletting har du en angrefrist på tre måneder, hvor bloggen er utilgjengelig for andre, men hvor den fortsatt ikke er forsvunnet fra systemet. I denne perioden kan du be om å få bloggen gjenopprettet hvis du skulle angre. Bloggen gjenopprettes bare én gang, så det er lurt å tenke seg godt om før sletting. Etter tre måneder slettes bloggen helt, og bloggnavnet frigjøres, slik at noen andre kan opprette en blogg med den samme adressen.Det kan være mange grunner til at blogger blir lagt til sletting. Noen vil ikke blogge lenger, andre sletter blogger de ikke har brukt på flere år, noen vil bare bort fra Google, og veldig mange sletter bloggen sin fordi de ikke liker den de har og vil lage en ny... Men hva skjer når man legger bloggen til sletting - og hvordan oppnår man det man egentlig ønsker å oppnå?

Hos blogg.no kan man bare ha én blogg pr. e-postadresse. Det betyr at dersom du allerede har en blogg hos oss, og vil lage en ny, da må du enten opprette en e-postadresse til, eller legge den gamle bloggen til sletting sånn at e-postadressen blir "ledig".

Når du legger en blogg til sletting hos oss blir den ikke borte med én gang. Den blir stengt, så ingen kan gå inn på den, men ingenting blir slettet enda, og den vil fremdeles komme fram i søk i Google og andre søkemotorer. Det eneste som blir helt borte med én gang er vennelista. Du har tre måneder "angrefrist" der du kan ombestemme deg og be support om å gjenopprette bloggen for deg. Først når de tre månedene er gått blir bloggen slettet, og bloggadressen frigjøres sånn at noen andre kan få bruke akkurat det bloggnavnet. Det er ikke mulig å gjenopprette en blogg etter at de tre månedene er gått.

Dersom du ønsker å gjenopprette bloggen må e-postadressen den er registrert på være ledig (altså ikke tatt i bruk på en annen blogg hos oss). Når en blogg gjenopprettes etter sletting blir det generert et nytt passord, så det er viktig at du har brukt en gyldig e-postadresse - og at du har tilgang til å logge inn på denne, eller at du har registrert et mobilnummer på bloggen, ellers får du ikke hentet ut det nye passordet.

Ønsker du å "totalslette" bloggen din med én gangdu selv slette alle innlegg og bilder fra arkivet før du legger kontoen til sletting. Vær oppmerksom på at slettede innlegg og bilder ikke kan gjenopprettes, så dersom du angrer senere og ber om å få bloggen gjenopprettet, vil innholdet du slettet fremdeles være borte.

Når en blogg legges til sletting tar det tre måneder før det går an å opprette en ny blogg med samme navn. Denne prosessen går automatisk, og kan ikke fremskyndes, det tar virkelig tre måneder.

Selv om bloggen er slettet kan det ta lang tid før Google fjerner sine henvisninger til den. Google har egne øyeblikksbilder (bufrede kopier) av websider, og også egne thumbnails av bilder. Etterhvert vil Google oppdage at bloggen er slettet, og oppdatere sine resultater.

 

Spørreundersøkelse - gruppeblogger

21.02.2014 kl.12:13
Skrevet av blogg.no
Designere: Tags og variabler for gruppeblogger

17.02.2014 kl.10:29
Skrevet av blogg.no

 

Vi er veldig glade for at det finnes så mange gode designere på blogg.no og vi gleder oss til å se hva dere får til med gruppeblogger. :)
Tagliste for gruppeblogger er nå lagt ut her: http://faq.blogg.no/?side=gruppeblogg#gruppetags

Taglisten for vanlige blogger ligger her: http://faq.blogg.no/?side=moredesign#tags

 

Kos dere! :)

 

#bloggdesign #gruppeblogg #bloggno #design #bloggtips

Ny tjeneste: Gruppeblogg (BETA)

11.02.2014 kl.09:43
Skrevet av blogg.noblogg.no introduserer gruppeblogger (aka magasinblogger).

En gruppeblogg gjør det mulig for deg å samle innlegg og bloggere omkring et felleskap. Dette fellesskapet kan være knyttet til et tema eller til en vennegjeng, en felles sak eller en felles tilhørighet. Hva som helst egentlig. Poenget med gruppebloggen er at du kan invitere inn andre bloggere på blogg.no til å dele sine blogginnlegg til den. Du bestemmer selv hvem som blir med i gruppen, og du kan lett kontrollere hva som blir publisert på den. Start ditt eget magasin, en lokalavis, en fanklubb, et samlingssted for idrettslaget... mulighetene er uendelige.

Gruppeblogger er nå tilgjengelige og du vil se noen ekstra valg rundt omkring inne på blogsoft.

NB! Gruppeblogger er en ny tjeneste som er under utvikling, og som er gjort tilgjengelig som betafunksjon for brukere under en testperiode. Funksjoner, layout og innstillinger vil når som helst kunne endres. Feil og bugs må påregnes.

Les mer om gruppeblogging her   (tutorial oppsett og funksjoner)

 

Noen svar til spørreundersøkelsen

24.02.2014 kl.11:20
Skrevet av blogg.no
Det har kommet inn over 100 svar på spørreundersøkelsen vår så langt. Tusen takk. :) Her er noen foreløbige svar på det vi har fått inn: Lister og topplister på forsiden Dette kommer når tjen...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits