hits

februar 2013

Har den sorte toppmenyen forsvunnet hos deg?

19.02.2013 kl.15:21
Skrevet av blogg.no

Ser det slik ut når du logger inn i blogsoft? Den sorte menyen/verktøylinjen i toppen er bare en smal strek, eller den mangler helt?Vi mottar mange supportsaker om dette problemet. I absolutt alle tilfellene har det vist seg at det er en toolbar (verktøylinje) fra ask.com som legger seg over menyen og skjuler den. Denne toolbaren installeres automatisk sammen med java (og javaoppdateringer) dersom man ikke velger den vekk under installasjonen av java. Den kan også installeres automatisk sammen med andre programmer, men de fleste får den ved å oppdatere java.

Det er lett å unngå å installere ask-toolbaren, man må bare følge litt med når man installerer annen programvare, og ikke bare trykke "Next", "Next", "Next" for å bli ferdig... Fjern haken for å velge bort Ask Toolbaren.
Dersom du allerede har fått ask-toolbaren i nettleseren din, og den er i veien for deg, kan du enkelt fjerne den.

Du kan enten deaktivere utvidelsen i nettleseren eller du kan avinstallere toolbaren helt fra maskinen din.

 

Deaktivere i nettleseren

Her viser jeg hvordan du deaktiverer toolbaren i Firefox:Gå inn på "Verktøy" >> "Utvidelser" og deaktivér eller fjern utvidelsen som heter Ask Toolbar. Restart nettleseren.
Det er samme prinsipp for andre nettlesere, men det ser litt annerledes ut.

 

Avinstallere Ask Toolbar helt fra datamaskinen:

Gå til "Kontrollpanel" og velg "Avinstaller et program".
Scroll deg fram til Ask Toolbar i listen over installerte programmer. Det skal være to programmer fra Ask.

NB! Lukk alle nettlesere før du går videre...

Markér Ask Toolbar Updater (ta denne først!) ved å klikke på den, og trykk deretter på "Avinstaller".
Etterpå gjør du det samme med Ask Toolbar. Markér den og trykk på "Avinstaller".

 

Nå skal den sorte toppmenyen/verktøylinjen være synlig når du starter nettleseren igjen.
 

 

Endring i utbetalinger til Topp 20

11.02.2013 kl.15:25
Skrevet av blogg.no

 

Som følge av effekten vi har av å være en del av et større mediehus hvor enkeltbloggere kan bli eksponert i avisene og få meget høy trafikk på enkeltdager, legger vi om måten vi beregner Topp 20 for utbetalinger. Til nå har vi valgt en bestemt dato som grunnlag for utbetalingslisten, men vil fra og med mars basere oss på et gjennomsnitt av trafikken for hele den foregående måneden. Det betyr at det er de faktisk største bloggerne som vil stå på listen selv om også andre blogger vil kunne være store på enkeltstående dager.

Listen vil bli gjort tilgjengelig for innsyn, og vil selvsagt også bli opplyst om i dialogen vi har med Topp 20 som skal ha betalt iht retningslinjene våre.

Det skjer ingen endringer på topplistene, det er kun listen vi beregner utbetalingene fra som er ny.

 

Er bloggen din lesbar på mobiltelefon?

01.02.2013 kl.11:37
Skrevet av blogg.no

Det er stadig flere som leser blogger på mobiltelefon eller nettbrett. Har du testet hvordan din blogg ser ut på mobile enheter?

Blogg.no tilbyr fri redigering av html og css.
Det betyr i praksis at man har uendelige muligheter for å lage sine egne kule design... og dermed også uendelige muligheter for å rote til kodene.

Den siste tiden har support mottatt en del saker om blogger som ikke vises riktig på mobiltelefoner. Dette skyldes uten unntak designet som brukes på bloggen. I eksempelet under er hele bloggen dratt mot venstre slik at bilder og tekst blir kuttet av, og det er heller ikke mulig å dra innholdet mot høyre.

Årsaken i dette tilfellet er at css (stilarket som forteller nettleseren hvordan bloggen skal se ut) har en linje som flytter innholdet 84 pixler til venstre. Om du ser bloggen på en vanlig PC ser det helt riktig ut, men på mobiltelefoner og nettbrett fungerer det ikke.

Screenshots tatt inne på http://kristinmilde.blogg.no/
Du som redigerer designmalene og css selv, eller bruker et av de mange gratisdesignene, bør alltid sjekke at bloggen din er lesbar på mobil/nettbrett etter at du har gjort endringer.

Du som lager gratisdesign andre kan bruke bør alltid sjekke at designet ditt fungerer på mobile enheter før du legger det ut.

Løsningen på dette og lignende problemer er å enten
a)
fikse koden som lager problemet, eller
b)
bytte til et annet design som viser bloggen riktig også på mobile enheter.

 

Har den sorte toppmenyen forsvunnet hos deg?

19.02.2013 kl.15:21
Skrevet av blogg.no
Ser det slik ut når du logger inn i blogsoft? Den sorte menyen/verktøylinjen i toppen er bare en smal strek, eller den mangler helt? Vi mottar mange supportsaker om dette problemet. I absolutt a...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0