februar 2012

Sjekk våre hjelpesider!

29.02.2012 kl.17:13
Skrevet av blogg.no

Vi har samlet en del nyttig informasjon, noen tutorials og ofte stilte spørsmål på en egen side for dere.Du finner dem på http://faq.blogg.no/

Dersom dere har tips og forslag til hvordan vi kan gjøre hjelpesidene bedre tar vi gjerne imot disse på hjelp@blogg.no eller i forslagskassen (link i menyen her).

Nytt søkefelt på blogg.no forsiden

22.02.2012 kl.11:23
Skrevet av blogg.no

 

Vi har lagt inn et nytt søkefelt øverst på blogg.no-forsiden.
Her kan du søke etter hva som helst på blogg.no.

Kommunesøk og bloggsøk ligger rett under topplisten.


Lager du gratisdesign til blogger?

15.02.2012 kl.14:48
Skrevet av blogg.no

Blogg.no vil gjøre det lettere for de som lager gode og funksjonelle designmaler til blogg.no-blogger å vise seg fram, og lettere for dem som trenger hjelp til design/leter etter design å finne de gode designene.

Edit: Vi har nå satt opp en liste inne i FAQ - Velg "Ferdige design til bloggen" i menyen


Dersom du ønsker å stå på denne listen, sender du oss link til minst 3 design du har laget, eller rettere sagt - til blogger der temaene er i bruk og vi kan "teste" dem.

Du må være 15 år eller eldre.

Du må merke designene dine med riktig CC-lisens. Les mer om dette her.NB! Blogg.no vil kun være formidler av linker/kontaktinfo.
Du beholder selvfølgelig alle rettigheter til design du lager, med mindre du og kunden avtaler noe annet, f.eks. ved bestillingsoppdrag.

 

Fyll ut skjemaet under for å melde deg på.

Tekniske problemer tirsdag 14. februar

14.02.2012 kl.22:18
Skrevet av blogg.no

Blogg.no har i kveld vært utsatt for et tjenestenektangrep. Dette førte til problemer med innlogging og lasting av sider mellom kl. 19 og 22:15.

Situasjonen er for øyeblikket under kontroll.

Info om topplisten 40+ i dag

12.02.2012 kl.03:49
Skrevet av blogg.no

I forbindelse med innskjerpinger på reglene (les her: http://info.blogg.no/1328964544_lyver_du_p_alderen.html ) har vi gjort en endring som gjør at blogger med registrert alder over 100 år blir synlige på topplisten 40+ igjen.


Dette vil dessverre føre til at topplisten 40+ i dag (og antakelig i morgen) på nytt vil bli oversvømt med blogger med fake alder. Vi starter allerede nå å rydde opp i listen (sperre disse bloggene fra forsiden), men det vil ta litt tid før vi blir ferdige. Vi beklager ulempen, og håper dere har forståelse for dette.

 

 

Lyver du på alderen?

11.02.2012 kl.13:49
Skrevet av blogg.no

Har du registrert korrekt informasjon på bloggen din?

Er bloggen din registrert på en e-postadresse du har tilgang til - og sjekker?
Har du oppgitt riktig alder på bloggen?

Visste du at å bruke en gammel/falsk e-postadresse, eller å lyve på alderen, er brudd på brukervilkårene?"Jeg er 100 år!"

Registrerer du en fødselsdato som gjør at du vises som 100 år, når det riktige er 16, vil du havne på topplisten for 40+ i stedet for på topplisten for 13-17 år. Det regner vi som juks.

Det er mange som får ny e-postadresse av en eller annen grunn, og glemmer å oppdatere e-posten på bloggen, eller lager en ny blogg og bare skriver noe i e-postfeltet... og stoler på at nettleseren husker både adressen og passordet. Det er også mange som fyller inn tilfeldig fødselsdato og bosted bare for å være litt anonym. Dessverre er det ikke alle som tenker over konsekvensene av dette.

Vi i blogg.no vil gjerne at alle våre brukere skal trives hos oss, og at det skal være lett å få hjelp når man trenger det, derfor har vi noen kjøreregler som alle må forholde seg til.


I brukervilkårene for blogg.no står det blant annet:

"Når du oppretter en BRUKERKONTO forplikter du deg til å
(a) Oppgi riktig brukerinformasjon,
(b) Oppdatere brukerinformasjonen hvis denne forandrer seg.
 
Hvis du gir uriktig informasjon, eller VI mistenker deg
for å ha oppgitt uriktig informasjon forbeholder VI oss retten til å
nekte deg adgang til tjenesten, samt gjøre innholdet du har lagret /
postet utilgjengelig."

Det betyr at bloggen din til enhver tid skal være registrert på en e-postadresse du eier, og har tilgang til. Dersom du oppgir navn, alder og/eller bosted skal denne informasjonen være korrekt.
For eksempel: Dersom du oppgir en falsk e-post kan du risikere å miste tilgangen til bloggen din, eller at den blir sperret, og dersom du oppgir feil alder risikerer du å bli fjernet fra topplistene/sperret fra forsiden.Det er flere grunner til at vi har disse reglene:

  1. Det skal være mulig for blogg.no å kontakte deg via e-posten du har registrert på bloggen. Vi sender ikke ut reklame, men dersom du ikke mottar e-post fra oss kan du gå glipp av viktig informasjon... og morsomme ting.
    Flere ganger har vi blitt kontaktet av blader eller nettsteder som har ønsket å bruke bilder eller tekst fra en blogg i et blad eller på sin webside, eller å komme i kontakt med bloggere som har skrevet om noe spennende, for et intervju eller lignende. Når vi får slike henvendelser videresender vi e-posten fra disse til den e-posten som er oppgitt i kontoinformasjonen på bloggen.

  2. Dersom du bruker en ugyldig e-postadresse, eller en e-post du ikke lenger har tilgang til, kan du heller ikke få ut nytt passord dersom du har glemt passordet. Du kan også få problemer med å få slettet bloggen om du ikke kan bevise at den tilhører deg.

  3. Du trenger ikke oppgi navnet ditt i bloggen, men å utgi seg for å være en annen, eksisterende person kalles for identitetstyveri og er forbudt ved lov. Du kan gjerne kalle deg Pippi Langstrømpe eller London Tipton om du vil, men du har ikke lov til å for eksempel bruke navnet til venninnen din eller noen andre du kjenner, og late som det er de som skriver bloggen eller kommenterer.

  4. Vi bryr oss heller ikke om du lyver et år eller to på alderen, eller oppgir nærmeste by i stedet for hjemkommunen din - men dersom du bevisst velger feil alder og/eller kjønn og bosted bare for å komme på en annen toppliste, da ødelegger du litt for dem som faktisk hører til i den gruppen og for dem som søker opp blogger i den gruppen. Akkurat det syns vi ikke er så greit.
    I tillegg lager feil alder krøll i våre statistikker, og fører også til problemer når annonsører ønsker å treffe bestemte aldersgrupper eller når journalister ønsker å komme i kontakt med bloggere som skriver om et bestemt tema og har en bestemt alder. Det hjelper for eksempel ikke om du har den beste treningsbloggen i verden dersom du har oppgitt alderen din til 100 når NRK ber oss finne en 20-åring til dem.


"Det hadde jeg ikke tenkt på..."

 

Derfor blir vi i blogg.no veldig glade hvis akkurat DU går inn på "Hjem" >> "Konto" og sjekker at e-postadressen din er riktig, og på "Profil" >> "Vis" og sjekker at informasjonen der er riktig også. =)

Her kan du lese regelverket vårt: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html

 

Sette inn en oversetter i bloggen

09.02.2012 kl.18:06
Skrevet av blogg.no

Hvordan sette inn en oversetter

Du kan legge inn en oversetter fra Google i bloggen din. Denne lar leserene dine velge hvilket språk de vil se bloggen i. Oversettelsen blir selvfølgelig i beste Google translate-stil, men om dette er noe du ønsker å ha i bloggen kan du legge den inn slik:

Gå til "Design" >> "Rediger" >> "Widgets" og lim inn denne koden:

<div id="google_translate_element"></div><script>
function googleTranslateElementInit() {
new google.translate.TranslateElement({
pageLanguage: 'no',
layout: google.translate.TranslateElement.InlineLayout.SIMPLE
}, 'google_translate_element');
}
</script><script src="//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

Oversetteren havner da øverst under profilinformasjonen din (du må ha profiltaggen i bloggen for at widgets skal fungere). Dersom du vil plassere den et annet sted i bloggen må du gjøre dette inne i html-malene. Husk at du da også må legge den inn på alle sidene du vil ha den på.

Design: Bytte ut "kommentarer" med egen tekst

04.02.2012 kl.14:32
Skrevet av blogg.no

 

Å endre på designet

Bytte ut kommentarteksten

For å endre teksten fra "Ingen/x antall kommentarer" til tekst av eget ønske, går du til designbyggeren og trykker "Rediger".

Der går du videre inn på "Maler (HTML)" og finner denne koden:

<tag:if test="${EntryCommentCount == 0}">
<a href="${EntryPermaLink}#comment">Ingen kommentarer</a>
<tag:elseif test="${EntryCommentCount == 1}" />
<a href="${EntryPermaLink}#comment">Én kommentar</a>
<tag:else />
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a>
</tag:if>
</li>
</ul>
</div>
<div class="content">${EntryBody}</div>
<div class="meta">
<ul>
<li>${EntryDate} kl.${EntryTime} i
<a href="${EntryCategoryLink}">${EntryCategoryName}</a></li>
<li>
<tag:if test="${EntryCommentCount == 0}">
<a href="${EntryPermaLink}#comment">Ingen kommentarer</a>
<tag:elseif test="${EntryCommentCount == 1}" />
<a href="${EntryPermaLink}#comment">Én kommentar</a>
<tag:else />
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a>

Der hvor det står "kommentarer" kan du endre teksten til det du selv ønsker.

 

Siden en del ikke skjønner hvor de skal se etter "kommentarer" legger jeg ved et screenshot.

 

Lykke til. :)

 

Ny kundebehandler på support!

02.02.2012 kl.00:43
Skrevet av blogg.no

 

Vi vil gjerne øke kapasiteten (og forhåpentligvis senke responstiden) på support, og derfor har supportavdelingen nå utvidet staben med enda et nytt medlem. Nordlendingene Toril og Victoria har nå fått selskap av søringen Ann Elin.

Vi ønsker Ann Elin hjertelig velkommen til the Nerd Herd og lar henne presentere seg selv i bloggen sin.

Vi håper dere har forståelse for at noe saksbehandling kanskje kan ta bittelitt lenger tid i opplæringsperioden.

 


 

Sjekk våre hjelpesider!

29.02.2012 kl.17:13
Skrevet av blogg.no
Vi har samlet en del nyttig informasjon, noen tutorials og ofte stilte spørsmål på en egen side for dere. Du finner dem på http://faq.blogg.no/ Dersom dere har tips og forslag til hvordan...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits