januar 2014

Ny bildeopplaster

29.01.2014 kl.14:15
Skrevet av blogg.no

 

Vi har byttet ut den gamle java-bildeopplasteren for flere bilder på én gang, med en splitter ny opplaster som bruker flash.

Den nye opplasteren er mye raskere og enklere å bruke enn den gamle, og den lar deg rotere bilder.

 

1. Åpne opplasteren for flere bilder og trykk på "Velg bilder"

 

 

2. Velg bildene du vil laste opp og trykk på "Åpne"

 

 

3. Nå kan du også rotere bilder om nødvendig...

 

 

4. Trykk på "Last opp bilder" (NB! husk å velge størrelse og eventuell kategori først)

 

 

5. Så kan du lene deg tilbake og vente på at bildene skal bli ferdig opplastetHåper dere liker den nye opplasteren! :)

Opplever du noe feil med opplasteren er det veldig fint om du sender oss en mail om det: hjelp@blogg.no
#bloggno #bilder #funksjoner

Ny forside!

09.01.2014 kl.11:52
Skrevet av blogg.no

I dag lanserer vi vår nye forside med bedre innleggsvisning blogg.no. Omleggingen er ment å gi bedre inngang til alt det fantastiske innholdet som legges ut av bloggere over hele landet hver dag og hver time. Du vil løpende kunne se de siste innleggene på bloggene og du vil kunne hente frem spesikke emner uten å forlate forsiden. Forsiden skal også gjøre det lettere å finne kommunetopplistene.

Hva er nytt?

  • Du kan nå velge kommunetopplistene direkte i topplisteområdet uten å gå via det gamle kommunesøket
  • Bildeshouts er nytt og gir deg mulighet til å booke et innlegg til å vises på forsiden med bilde!
  • Kategorier er nå erstattet av hashtags. Det betyr at du kan tagge innlegget ditt med flere hashtags, og de er søkbare gjennom filtrering av sakene på førstesiden.
  • De mest brukte hashtags siste døgnet er synliggjort gjennom «trending» listen over utlistingen av de siste innleggene

Vi håper du liker den nye løsningen og at du vil få enda større glede av å besøke forsiden vår. Og husk, vi tar alltid i mot gode ideer, ros og ris. Bare legg inn din mening i kommentarfeltet, så lover vi deg en respons.

 
//Photo by Karen Blaha / CC BY

 

 

Om blogging og skatteregler

02.01.2014 kl.11:30
Skrevet av blogg.no

 

Foto: Paul Weaver

Skattereglene kan være kompliserte å sette seg inn i, men én regel bør alle bloggere få med seg:

Begynner du å tjene penger på bloggen din skal du rapportere det inn til skattemyndighetene.

I mange tilfeller mottar bloggere vederlag for innhold som presenteres på bloggen. Eksempelvis en blogger som omtaler mote eller skjønnhetsprodukter og får penger eller produkter for dette.

Regnes bloggingen som virksomhet vil alle inntekter fra bloggen være næringsinntekt. Inntekten kan være penger, varer eller tjenester mv. Dette innebærer at mottak av produkter er skattepliktig inntekt dersom produktet har en økonomisk verdi. Inntekten settes til omsetningsverdien, det vil si den prisen som må betales for produktet i butikken.

Det gjelder altså ikke bare rene utbetalinger, men også verdien av produkter og tjenester du får gratis.Skatteetaten deler inn bloggernes inntekter i tre forskjellige kategorier:

1) Alle penger og sponsede produkter med økonomisk verdi du mottar på bakgrunn av salgsblogg, nettbutikk, produktomtale, oppdrag og lignende, som har å gjøre med bloggvirksomheten.

2) Alle penger du får på bakgrunn av annonser, reklame og lignende.

3) Gratis eller rabatterte produkter/gaver med økonomisk verdi, som for eksempel sminke, hår- og hudpleieprodukter, bøker, klær, reiser, spill, teknologisk utstyr, barneutstyr, sponset bloggdesign med mer. Dette skal inntektsføres til omsetningsverdi (eventuelt omsetningsverdi minus beløp du har betalt for varen).


Man skal altså betale skatt av gaver/rabatter som er av økonomisk verdi, dette gjelder for eksempel sminke og hudpleieprodukter, bøker, klær, reiser, teknologisk utstyr og mye mere. Man skal også betale skatt av inntekter man har fra salg gjennom salgsblogg og betalte annonser/produktomtaler og lignende.


 
Reglene for gaver er som følger:

  • Gratis produkter/gaver som du får, tar i bruk og omtaler: skatt og avgift beregnes av produktets omsetningsverdi (det varen koster i butikken). Betaling for arbeidet i forbindelse med omtalen må det også betales skatt og avgift av.
  • Gratis produkter/gaver som du får, tar i bruk, men ikke omtaler: skatt og avgift beregnes av produktets omsetningsverdi.
  • Gratis produkter/gaver som du får, men ikke tar i bruk: skatt og avgift beregnes av produktets omsetningsverdi.


Om du ikke ønsker å betale skatt eller merverdiavgift for gaver du får kan du enten sende gaven tilbake til avsender, eller gaven kan kastes. Kaster du gavene/produktene må du føre en oversiktlig liste over disse. Den skal vedlegges regnskapet ditt.Arbeidsinntekt

Dersom en blogger inngår en avtale om å bli betalt for å vise eller skrive om noe på bloggen sin, kan dette anses som vederlag for arbeid. Vederlaget vil da være skattepliktig arbeidsinntekt (lønn). For eksempel kan en blogger inngå en avtale med en produsent eller en leverandør av et produkt om å beskrive eller avbilde produktet i sin blogg mot at bloggeren får tilsendt produkter. Skatteplikten vil gjelde uavhengig av om bloggeren kan nyttiggjøre seg produktet eller ikke så lenge produktet har en økonomisk verdi, og bloggeren overtar eiendomsretten.

Det er gjort unntak fra skatteplikten når samlede lønnsutbetalinger (penger, varer og tjenester) fra samme arbeidsgiver (dvs. den som bloggeren har inngått avtale med) i løpet av inntektsåret ikke overstiger kr 1000.

Utgifter en blogger har hatt i arbeidet med bloggen gir rett til fradrag. Slike utgifter inngår imidlertid i minstefradraget, slik at fradragsretten som regel ikke vil ha noen reell betydning.
Unngå svart blogging

Det er nok en del som blogger svart uten at det er bevisst. Det er veldig lett å la seg blende av en gratis førpremiere til Oslo eller en gratis frisørtime, og så er den turen eller hårklippen kanskje verdt 1500,- og skal innberettes.

Vårt beste råd er derfor å sørge for at oppdragsgiverne dine innberetter for deg!
Lemp det over på dem som vil kjøpe tjenester av deg. Gjør en skriftlig avtale om at skatten skal være ivaretatt.
NB! Fra 2014 kan arbeidsgiver selv hente ut skattekort/frikort elektronisk, men de trenger personnummeret ditt for å gjøre det.

Med en gang det begynner å komme inntekter eller gaver av en viss størrelse skal det rapporteres inn til skattemyndighetene, enten du er 14, 19 eller 72 år.

 

Eksempel:
Dersom du kjører en konkurranse i bloggen der du er sponset med 5 solpass på 250 kr hver fra samme firma er den samlede verdien av disse kr. 1250,- og du må skatte av hele beløpet.

Dersom du kjører en konkurranse i bloggen der du er sponset med 5 mobildeksler til en verdi av 200 kr hver fra samme firma er den samlede verdien av disse kr 1000,- og du trenger ikke å skatte av det, men dersom du mottar noe annet fra det samme firmaet i løpet av året vil summen overstige kr. 1000 og du må skatte av den samlede verdien for alle gavene du har mottatt fra dem dette året.Spør skattekontoret

I mange tilfeller kan det være vanskelig for deg som blogger å ta stilling til om bloggingen skal anses som en næringsvirksomhet, et arbeidsforhold eller som en fritidsaktivitet. Vi anbefaler derfor at du tar direkte kontakt med ditt lokale skattekontor for å få råd dersom du er usikker på reglene.

 

Kilde: Skatteetaten.no

 

Hva med inntektene jeg får fra blogg.no?

Om du mottar penger for å ligge på topplisten en måned, eller du har utført et oppdrag hvor betalingen går gjennom blogg.no, så er alltid skatten ivaretatt dersom du skal motta pengene som lønn. Sender du faktura fra selvstendig foretak (enkeltmannsforetak eller AS) så må du imidlertid selv sørge for å betale inn skatt og eventuelt mva på inntektene.

 

Se også reglene om merking av reklame på blogg


Ny bildeopplaster

29.01.2014 kl.14:15
Skrevet av blogg.no
Vi har byttet ut den gamle java-bildeopplasteren for flere bilder på én gang, med en splitter ny opplaster som bruker flash. Den nye opplasteren er mye raskere og enklere å bruke enn den gamle, og...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits