januar 2009

Widgets på blogg.no

31.01.2009 kl.17:05
Skrevet av blogg.no
Nå er det enklere å legge inn widgets på blogg.no!

Såkalte widgets er små html- eller javascriptsnutter som man kan lime inn på bloggen sin. Disse kan inneholde alt mulig, fra spill, musikk og video til nyhetsoppdateringer og sportsresultater.

Nå har vi gjort det mye enklere å legge inn widgets, og laget en spesiell side i admin hvor du kan lime de rett inn i bloggen.

Oppdatering:

Det er nå mulig å ta en forhåndsvisning av widgeten før publisering.

Her finner du det:

Design > Rediger > Widgets (knapp)bnowidgets

Linjeoppgradering

28.01.2009 kl.20:24
Skrevet av blogg.no
I vår evige jakt etter mer ytelse oppgraderer vi nettverket vårt i serverhallen i kveld/natt. Dette kan medføre noe ustabilitet/nedetid for systemet men vi skal unngå det i den grad det er mulig.

Oppdatering 03:13
:
Serverene er plugget om og de fleste tjenestene kjører på det nye nettet.

SPØRSMÅL:

Noen få har hatt problemer med popups ved bildeopplasting. Så vidt vi vet er det en kombinasjon av  IE7 / Vista og litt spesiell sikkerhetsinnstilling på pcen. Vi gjorde noen endringer i natt som kan ha fått has på problemet. Kan de dette gjelder rapportere her om dere fortsatt har det problemet i dag, altså fredag torsdag?

Gjør reklame for bloggen din med Twingly

28.01.2009 kl.16:55
Skrevet av blogg.no
Twingly er en tjeneste som gjør at visse nettsteder du skriver om viser en lenke på sine sider tilbake til din blogg. Noen av de norske nettstedene som støtter Twingly i dag er Dagbladet, Topp, Klikk.no etc. En full liste kan du se her.

Vi har prøvd å gjøre det så enkelt som mulig for deg å "pinge" Twingly, og laget en liten boks som du må aktivisere hvis du ønsker å pinge. Huk av "Ping Twingly" når du poster et innlegg, og de nettstedene du blogger om (lenker til) vil automagisk vise en lenke tilbake til deg!

Oppdatert informasjon:

Du må altså lenke til noen av de som er med i nettverket til Twingly, for at din blogg skal dukke opp på den aktuelle siden.

Eksempel: Lenker du til et innlegg på Dagbladet, så vises du under innlegget. Lenker du til en tjeneste som ikke er med i Twingly-nettverket, som f.eks nrk.no - vises du altså ikke.

Dette er noen som er med i nettverket:

VG
KK
Dagbladet
Topp.no
TV2

pingtwingly

Forsiden av blogg.no...

27.01.2009 kl.11:34
Skrevet av blogg.no
... har ikke blitt oppdatert siden i natt. Dette er fordi statistikken for bloggene som oppdateres en gang om natta har begynt å ta for lang tid å kjøre. Det betyr igjen at den databasen som forsiden bruker (vi har flere databaser) ikke oppdateres før statistikken er ferdig utregnet.

Den gode nyheten er at vi vet hvordan vi skal løse dette, og jobber videre med det utover dagen slik at dette ikke skjer igjen i morgen tidlig.


 

Videoblogg

27.01.2009 kl.00:18
Skrevet av blogg.no
Avspilling av videoer vil være sporadisk avslått i natt (mandag til tirsdag) pga flytting av server. Beklager dette, men det er en nødvendig del av tingene vi må gjøre for å øke kapasiteten til systemet.

Vi venter også på kraftigere linjer som vil løse problemet med bilder som ikke vises når det er mye trafikk på kveldene.

Ha en ellers god natt!

Systemvedlikehold

14.01.2009 kl.00:06
Skrevet av blogg.no
Bloggverktøyet vil være nede pga. systemvedlikehold mellom ca. 06:30 og 08:00 onsdag morgen (14 jan). 

Vi oppgraderer en databaseserver, som er en del av arbeidet vi gjør for å møte den kraftige veksten vi har opplevd den siste tiden.

Bloggene vil fortsatt kunne leses i denne korte perioden, men det vil bl.a ikke være mulig å skrive nye innlegg eller kommentere.

Ny server oppe

06.01.2009 kl.14:09
Skrevet av blogg.no
Blogg.no har blitt utvidet med en ekstra server. Denne vil ikke løse alle problemene, men er et første steg i planen vi har for å møte den sterke veksten vi har hatt i det siste.

Vi jobber videre med å ruste opp databaseserverene og andre deler av systemet.

Blogg.no tregt om kvelden

06.01.2009 kl.01:11
Skrevet av blogg.no
Som nevnt før så har blogg.no vokst litt mer enn beregnet i juleferien, og det har gjort at systemet blir overbelastet når alle skal skrive, laste opp bilder og kommentere på en gang.

Vi jobber 24/7 med å oppgradere systemet, men slike ting tar dessverre litt tid.

Når alt er ordnet og på plass vil vi gi beskjed her. I mellomtiden setter vi pris på tålmodigheten deres.Blogg.no er tilbake i normal drift

04.01.2009 kl.23:15
Skrevet av blogg.no
Ref forrige innlegg

Vi har gjort noen små endringer og systemet skal nå fungere som normalt. Vi holder et ekstra øye på det utover natten.

At så mange velger å lage blogg hos oss er selvfølgelig supert, men i dag ble det litt for mange for systemet ;)

Innkjøpslista over nye servere for 2009 er under planlegging, og vi ønsker nye og gamle brukere et godt bloggår!

Oppdatering: Feilen tidligere i dag gjorde at den tredje applikasjonssrveren ikke fungerte slik den skulle. Dette gjelder de som har hatt problemer med publisering. Vi har skrudd av denne serveren og publisering bør fungere som normalt nå.

For de som har hatt problemer med publisering vil sidene automatisk bli rettet når du poster et nytt eller endrer et gammelt innlegg (dvs. publiserer på nytt).

Som alltid: Feilmeldinger sendes til hjelp@blogg.no.

Systemet er overbelastet

04.01.2009 kl.20:30
Skrevet av blogg.no
Se oppdatert status her

Blogg.no har fått mange flere nye brukere i juleferien enn forventet, og systemet er nå overbelastet. Vi jobber med å finne en løsning utover natten og håper dere nyter siste rest av en sikkert fortjent ferie.

Oppdatering: Vi har funnet noen flaskehalser (f.eks "se siste innlegg fra mine venner") som gjør systemet tregt. Vi har valgt å midlertidig skru av disse slik at det skal gå an å blogge som vanlig. Funksjonen skrus selvsagt på igjen når vi har har fått på plass litt mere ressurser.

Widgets på blogg.no

31.01.2009 kl.17:05
Skrevet av blogg.no
Nå er det enklere å legge inn widgets på blogg.no!Såkalte widgets er små html- eller javascriptsnutter som man kan lime inn på bloggen sin. Disse kan inneholde alt mulig, fra spill, musikk og video...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits