Endringer i video på Blogg.no: Vi bytter til YouTube

I forbindelse med arbeidet med ny publiseringsløsning på blogg.no velger vi å bruke YouTube i stedet for vår egen videoløsning.

Photo by Thomas William on Unsplash

Selv om flere  velger å laste opp video direkte i blogsoft, ønsker de fleste å benytte seg av YouTube når de vil ha video i bloggen sin. 

Derfor vil vi i Blogg.no vil tilrettelegge for YouTube for de bloggere som vil publisere video på bloggen sin, og avvikler samtidig videoløsningen som er integrert i blogsoft i dag.

I praksis betyr det at du etter 15. november ikke lenger vil kunne laste opp nye videoer på blogsoft, og videoene du har lastet opp til bloggen din vil ikke lenger fungere etter 15. januar 2019.  Vi anbefaler at du allerede fra nå benytter YouTube når du skal legge video inn i dine blogginnlegg.

Dersom du ønsker at videoene dine fortsatt skal være tilgjengelig anbefaler vi deg å knytte din YouTube-konto til blogsoft og laste opp videoene til YouTube fra ditt videoarkiv. Du kan koble til din YouTube-konto her.

13 kommentarer

Hva med vi som er med i partnerprogrammet? Vil vi ikke lenger tjene penger på annonsene som vises i videoene vi legger ut?

CINDY Z.: Etter 15. januar vil videoene i blogsoft være borte så du vil ikke tjene noe mer på dem. Men du har fremdeles mulighet til å embedde YouTube-videoer i bloggen, og eventuelt inngå partnerskap med dem eller andre videoaktører.

Når man tidligere har lasta opp video direkte, og klikka «del også på YouTube» har det jo ikke blitt målt seere begge steder. Vil dette da endres slik at seere på bloggen også er synlig på YouTube?

Doc&Dask: Dersom du embedder en video fra YouTube vil det telles "views" når noen spiller av videoen - uansett hvor den ligger.

Hva med oss som ikke har You Tube hvordan skal vi da få lastet opp video. Jeg syntes dette er noe på tryne og gjøre.

Aud: Da kan du for eksempel opprette en konto på YouTube, eller en lignende tjeneste som lar deg embedde videoene på andre nettsteder.

Jeg har knyttet min Youtube-profil til blogsoft nå, men klarer ikke helt å finne ut av hvordan jeg flytter videoene mine fra videoarkivet her inne til Youtube?

Og jeg tror dessverre ikke at jeg har originalfilene på pcen min lengre heller nå.. :/

Aylar Von Kuklinski: Gå til Arkiv > Video og trykk på YT-ikonet på videoen du vil eksportere.

Jeg har gjort det så alt er i orden, det ser bra ut nå.

Får ikke opp noe YT-tegn (og jeg har som nevnt koblet blogsoft opp mot YT nå) - kan det være at videoene er for gamle? Den ene videoen jeg er mest interessert i å overføre ble lastet opp i 2011.

Aylar Von Kuklinski: Bare videoer lastet opp i det nye videosystemet kan eksporteres. Det gamle flv-formatet kan ikke.

Guro Torkehagen Skumsrud

Jeg har blogg offentlig og jeg ønsker å få meg video blogg offentlig .

Jeg har YouTube offentlig .

Går det ann og slå i sammen YouTube å blogg.no ?

Hilsen Guro Torkehagen Skumsrud

Skriv en ny kommentar