Nå kan du sette inn bilder fra Unsplash og Pixabay

Noen ganger trenger man et bilde, men har ikke noe som passer. Det ikke alltid like lett å finne et egnet bilde som er tillatt å bruke og da er websider som Pixabay og Unsplash kjekke å ha. Du kan gå dit og finne bildet du vil bruke, og laste det ned for så å laste det opp til bloggen din ... eller du kan søke og sette inn direkte med de to splitter nye knappene i innleggseditoren.

 

Photo by Pankaj Patel on Unsplash

 

Nå er det enda enklere å finne gode og egnede bilder du kan bruke helt gratis i blogginnleggene dine. Du kan sette inn bilder fra Unsplash.com og Pixabay.com med bare et par tastetrykk. Alle bildene er Public Domain (CC0), og blir lastet ned til og lagret i bildearkivet i bloggen din.

 

Først velger du Pixabay (grønt ikon) eller Unsplash (svart ikon).

 

Du kan søke på tagger/emneord. Hos Pixabay kan du søke på flere språk, inkludert norsk, og du kan filtrere. Hos Unsplash kan du bare søke på engelsk.
 

 

Trykk på den blå pilknappen for å sette inn et bilde fra Pixabay.

For å sette inn et bilde fra Unsplash muser du over bildet og trykker deretter på den hvite pilknappen.

 Når du setter inn bildet kommer det en kildelenke under bildet. Denne skal du ikke fjerne.

 

Vil du bruke bildet flere steder kan du sette det inn direkte fra bildearkivet ditt neste gang. Og velge størrelse på det.
 

 

 

Bruker du et av våre nye design vil bildet automatisk skaleres ned slik at det passer i bloggen din, så du kan trygt velge en stor bildestørrelse uten at bildet blir kuttet.

 

#bloggno #bloggtips #blogging #bilder #pixabay #unsplash #cc0

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar