Privatlivets fred

I forbindelse med at du bruker tjenester p Internett s legger du igjen mye informasjon om deg selv. Det gjr du ogs her p blogg.no. Det er ikke alltid enkelt vite hva du legger igjen av personlig informasjon og hvordan denne informasjonen brukes. EU har derfor laget et nytt regelverk som erstatter det gamle databeskyttelsesdirektivet og som skal gjre det lettere f oversikt over hva slags informasjon som lagres, hvem som har tilgang til denne informasjonen og hva den brukes til. Regelverket har betegnelsen GDPR som er en forkortelse av General Data Protection Regulation.

Photo by Dayne Topkin on Unsplash

Det nye regelverket stiller ogs krav til at de som innhenter og lagrer personopplysninger har ditt samtykke til gjre det, at de gjr det lett for deg f innsyn i hva slags personopplysninger som er lagret om deg og er lett tilgjengelig dersom du nsker f personopplysninger slettet.  

I EU vil regelverket tre i kraft allerede frstkommende helg mens Norge vil ha det p plass litt senere i r. Du kan lese mer om hva Norske myndigheter gjr og hvordan personvernet skal ivaretas etter regelverket p Datatilsynets nettsider.

Blogg.no legger allerede denne uken om vre tjenester slik at de tilfredsstiller de nye kravene. I praksis betyr det at du vil f et nytt valg i menyen som tar deg til en samleside hvor du kan se alle personopplysninger som ligger lagret om deg i blogsoft. Derfra kan du ogs slette informasjon om du skulle nske det. Informasjon vil ogs bli gitt nr du fyller inn personopplysninger i vre ulike skjemaer og de vil bli lagt ut p vre hjelpesider. I tillegg vil vi oppdatere vr skalte "privacy policy" hvor du kan lese mer om hvordan vi og vre eiere i Egmont Publishing forholder oss til personvern generelt. 

Disse sidene inneholder mye informasjon, og opplever du at det er litt vel mye lese for finne ut om du synes ting er greit hos oss, s kan du alltid kontakte oss p hjelp@blogg.no med sprsml. 

Hva er det vi lagrer, hvor lenge og hvorfor?

Du kan ha en blogg p blogg.no uten legge igjen spesielt mye personinformasjon. Men noe informasjon er vi ndt til ha av deg for at du skal bruke tjenesten. I tillegg til en e-postadresse som blir ditt brukernavn (og derfor ikke kan slettes s lenge bloggen er aktiv), s spr vi om din fdselsdato, bostedskommune og kjnn for kunne plassere bloggen din i den riktige topplisten. Dersom du ikke nsker oppgi dette kan du la det vre, og du kan selvsagt slette denne informasjonen nr det passer deg - men husk at du da ikke blir oppfrt i korrekt toppliste. Det er kun alderen som blir synlig utad for lesere for vrig, selve fdselsdatoen er det kun du selv og oss i blogg.no som kan se.

Utover dette s kan du legge inn mer informasjon om deg selv, slik som postadresse, telefonnummer, fullt navn osv. Dette er informasjon du selv kan slette men som vi trenger dersom du skal benytte deg av noen av vre tjenester, slik som bloggshouts, konkurranser, videreformidling og lignende. All informasjon du legger inn brukes kun i forbindelse med bloggen din, men dersom du deltar i konkurranser kan det hende at noe informasjon deles med annonsrer. En slik deling skjer ikke uten at du samtykker nr du melder deg p konkurransen.

S lenge bloggen din er aktiv vil dine data vre lagret i blogsoft. Sletter du bloggen din vil alle lagrede data bli permanent bli slettet, inkludert alt innholdet ditt. Men ikke bekymre deg, vi vet at mange ombestemmer seg og kanskje til og med sletter ved et uhell. Vi sitter derfor p backup av dataene i tre mneder fr de slettes for alltid. Men da blir de alts borte - for alltid. 

I tillegg til det du legger inn av personopplysninger selv s loggfrer vi nr du logger deg inn p bloggen, med tilhrende IP-adresse. Dette er kun for kunne bist deg som bruker dersom du trenger hjelp eller du mistenker at noen har tilgang til ditt brukernavn og passord og logger inn uten din tillatelse. Alle slike loggfringer slettes automatisk etter tre mneder og er kun tilgjengelig for deg og supportavdelingen. Betalingshistorikk for bloggshouts blir ogs slettet etter tre mneder fra blogsoft, men disse vil vre mulig hente frem igjen hos betalingsformidleren siden Norges regnskapslover krever at slik informasjon skal lagres lenger.

Vi synes de nye reglene er knallbra for oss som tjeneste og for dere som bruker plattformen vr - slikt henger jo sammen i vr verden. Vi tar gjerne imot forslag om dere synes vi br gjre ting annerledes, bedre eller enda mer for sikre dere privatlivets fred p blogg.no. 

PS: Tar du kontakt med oss p hjelp@blogg.no s blir ogs denne informasjonen lagret, men ikke lenger enn tolv mneder etter at saken er avsluttet. 

 

 

 

 

 

n kommentar

S bra :) Gleder meg til det kommer p plass :)

Skriv en ny kommentar