Endring i reglene for utbetaling til Topp20

Regler/vilkår for utbetaling er:

 1. Det er gjennomsnittsplassering på bloggtoppen fra foregående måned som avgjør om og evt. hvor mye bloggeren får betalt. Utbetaling vil normalt skje i den siste uken i inneværende måned.
   
 2. Det ikke lov å jukse, dvs kjøpe trafikk, bruke automatisk trafikk eller lignende, eller å reklamere for bloggen ved å "spamme" kommentarer hos andre bloggere.
   
 3. Bloggen må ha vært aktiv gjennom hele foregående måned (det vil si at bloggen må være opprettet måneden før foregående måned eller tidligere, og det må være postet innlegg jevnlig, og relativt ofte, minimum hver 4. dag, gjennom hele perioden).
   
 4. Bloggeren kan ikke lenke til eller omtale en annen blogg som bloggeren selv eier/skriver utenfor blogg.no (å linke til egne gjesteinnlegg hos andre bloggere er selvfølgelig tillatt).
   
 5. Bloggeren må gi oss fødselsnummer og skattekommune (for uthenting av gyldig skattekort eller frikort), evt. være selvstendig næringsdrivende.
   
 6. Bloggeren må før utbetaling kan skje oppgi fullstendig navn, adresse, gyldig e-postadresse og telefonnummer. Dette gjøres hvert kalenderår, og ved endringer i kontaktinformasjonen, via et fastsatt skjema. Sender du inn skattekort eller frikort trenger vi kontonummeret pengene skal settes inn på. Er du selvstendig næringsdrivende må du sende oss en faktura.
   
 7. Bloggeren må stille en ekstra annonseplass til disposisjon for samarbeidet. Annonseplassen og format bestemmes av blogg.no i hvert enkelt tilfelle. 
   
 8. Bloggen må være innenfor vårt regelverk.
   
 9. Mindreårige bloggere (under 15) må ha foresattes skriftlige tillatelse.
   
 10. Det blir ikke foretatt utbetaling dersom disse eller andre gjeldende betingelser eller regler ikke blir fulgt.
   
 11. Ta forbehold om skrivefeil og at betingelsene kan endres underveis.
   
 12. Blogg.no tar ikke ansvar for forsinkelser eller manglende utbetalinger som skyldes feil eller mangelfull informasjon fra bloggeren. Det er bloggerens ansvar å oppdatere oss dersom det oppstår endringer i kontaktinformasjon, kontonummer eller lignende.

 

Endringene (uthevet) trår i kraft fra 1. april 2018

 

Det gamle regelverket finner du her

 

#bloggno #topp20

18 kommentarer

gjelder dette meg?

Trine: Det gjelder alle på blogg.no. Vi betaler ut penger til de 20 på bloggtoppen som har hatt mest lesere sammenlagt foregående måned. For at de skal ha krav på utbetalingen må disse kriteriene være oppfylt.

Jeg er ikke på topp 20 tror jeg og jeg har ikke fått penger tror jeg

Trine: Alle som har kvalifisert seg for utbetaling har fått e-post av oss.

Eg reagerar på punkt 3 her. Det at den aktuelle bloggen må ha posta innlegg minimum kvar 4. dag gjennom heile perioden synest eg er tull. Og det er no ikkje med på å stimulere folk til å skrive gode innlegg. Då blir det vel heller til at ein del pøser ut noko ekstra "vås" for å oppfylle dette kravet. "..,minimum hver 4. dag" synest eg burde ha blitt kutta ut frå punktet.

Sjokoladebloggen: Innlegg minimum hver 4. dag er 7 innlegg per måned. Vi syns ikke dette er mye, og har heller ikke sett at de få som til nå har postet 4 innlegg i måneden har bedre innhold enn de som poster 3 innlegg om dagen. :)

Jeg må bare si meg enig med 'Sjokoladebloggen', for denne regelen fremmer rett & slett kvantitet fremfor kvalitet!

- Videre syntes jeg virkelig dette med å 'spamme kommentarer på andres blogger' i §2 burde presiseres, da dette i seg selv kan brukes mot en aktiv/engasjert bloggleser for egen vinning..

Gry Henriksen: Det er allerede presisert. Regelverket vår tillater ikke spam, og linjen i kriteriene for utbetaling er en påminnelse om dette.

Tror ikke jeg har fått epost.

Husker du om du har sendt en?

Er dette egentlig farlig?

Jeg skriver ikke sånne sponsede eller betalte innlegg

Hvordan skal man registrere inn kontakt info. Kan man gjøre det på forhånd selv om man ikke er på topplisten?

Stella Kolstad: Man mottar en mail med instruksjoner dersom man kvalifiserer til utbetaling. Det er ikke mulig å forhåndsregistrere seg.

Er helt enig med vilkårene. Ser at toppbloggere, som både er og kommer inn i topplisten, markerer seg veldig bra i tråd med en attraktiv blogg, og en personlighet, som selges godt til enorme mengder av lesere. Da blir det lett å innfri alle kriteriene/vilkårene for utbetaling:)

Elin Karlsrud

Hva med meg.?? Jeg har blogg jeg bruker den men ikke så ofte fordi ingen vil følge meg😢

Når dere sender ut e-post, gjør dere dette til e-postadressen bloggen er registrert på (innloggingsadressen), eller e-postadressen bloggeren har oppgitt under kontaktinformasjon på bloggen sin? Jeg bruker ikke samme epostadresse å logge inn med som jeg bruker til daglig.

livingdoll: Første gangen sender vi til registrert e-post, så sender vi til den som blir oppgitt i skjema som må fylles ut.

Jeg kan glatt 4 innlegg men det er ikke det som er poenget så derfor er mitt mål 3,
Men blogg.no så ser jeg mer rettferdighet i denne nye regelen enn den ga,le fordi mange av de samme lå på topp , derfor tok jeg pause fra å blogge. så ikke rettferdighet

Skjønner ikkje hva flere syns er urettferdig med dette? For å havne på Topp20 må man jo uansett ha et visst volum av lesere, så om du blogger hver dag, 3 ganger daglig eller hver 4.dag er jo opp til den hver enkelte, men uansett må du ha X antall UNIKE lesere.

Husk at det også trengs tid for å bygge opp et fast leservolum!

De som kommer på Topp20 lista "jobber" for å komme dit og det er absolutt fortjent for det er faktisk litt JOBB å komme dit. Det er ikkje nok å bare ha en blogg man skribler litt på når man føler for det ;)

Blogger du på Blogg.no har alle de samme reklamebolkene, men det er ikkje disse som "gir" deg lesere. Om du tjener penger på å blir sponset etc er det heller ikkje dette som gir deg lesere, selv opplever eg mindre lesertall på sponsete innlegg. Antall lesere kan gi deg sponsorer, men ikkje omvendt!

Så det er bare å blogge jevnt og trutt, har du en fengende/interessant blogg kommer leserene etter hvert

Skriv en ny kommentar