hits

Viktig informasjon til deg som har egne nettverksannonser på bloggen din!

Den internasjonale interesseorganisasjonen for Internettmarkedsføring (IAB) har lagt opp nye krav til nettsteder som tilbyr sine annonseplasser på de store internasjonale annonsemarkedsplassene (børsene). Kravene er satt opp for å stanse utbredelsen av svindel nå som mer og mer av internettannonseringen foretas automatisk gjennom såkalte programmatiske kjøp.

Konkret så betyr dette at alle nettsteder nå må publisere informasjon om hvem som har tillatelse til å selge annonser på vegne av nettstedet. Dette gjøres gjennom å etablere en "ads.txt" fil som legges ut på hoveddomenet (eks: blogg.no/ads.txt). Denne filen blir lest av såkalte crawlere som de store annonsemarkedene som eksempelvis Google har gående for å oppdatere sine systemer i forhold til hvem som til enhver tid kan selge annonser for de ulike domenene.

Dersom man ikke har en ads.txt -fil vil annonsemarkedene sperre ditt domene for automatiserte kjøp via sine markeder. Denne endringen er allerede satt i kraft og blogg.no vil derfor legge ut sitt ads.txt per 26. januar i år.

Hva må du gjøre dersom du har egne nettverksannonser på bloggen din?

Dersom du har en konto på for eksempel Google som du bruker til egne annonser du har lagt på din egen blogg, så må du sende en melding gjennom meldingssystemet på blogsoft til info.blogg.no hvor du oppgir din ads.txt konto-ID. Vi vil da legge den inn i vår ads.txt hovedfil som en umiddelbar løsning.

Bakgrunnen for dette er at forleøpig så har ingen av de store annonsemarkedsaktørene som for eksempel Google støtte for subdomener. Det betyr at dersom du har lagt inn egne nettverksannonser på bloggen din så kan du nå oppleve at du får mindre eller ingen inntekter på annonsene du har lagt inn fra annonsenettverk. Ved å sende oss din ads.txt konto-ID (som du får ved å logge deg inn på din konto hos annonsenettverket) vil dette løse seg og du skal oppleve at du får annonser som vanlig.

Vi vil uansett legge opp en mulighet til at bloggere på blogg.no kan sette opp en ads.txt på hver sin blogg i løpet av 1. kvartal 2018. Vi regner med at en slik støtte vil komme om ikke så alt for lenge hos de aller fleste nettverkene. Vi ber deg om å ta denne i bruk når den gjøres tilgjengelig i blogsoft slik at vi kan legge tilrette for at subdomenene som har egne annonser blir gjort synlig for crawlere fra annonsenettverkene. Vi vil komme med informasjon til alle når vi har denne løsningen på plass. 

Du kan lese mer om ads.txt her: https://iabtechlab.com/ads-txt-about/

 


Lik Facebooksiden vår for å følge infobloggen via Facebook.

9 kommentarer

Ingrid Kristine

26.01.2018 kl.22:28

Gjelder dette også direktelinker til sosialemedier?

blogg.no

27.01.2018 kl.10:19

Ingrid Kristine: Nei, kun nettverksannonser.

Siri

26.01.2018 kl.22:41

Gjelder dette også for annonser fra Adviral?

blogg.no

27.01.2018 kl.20:41

Siri: Nei

Thomas

27.01.2018 kl.05:23

Gjelder dette annonser fra Tradedoubler også?

blogg.no

27.01.2018 kl.21:02

Thomas: Vi har dessverre ikke oversikt over hvordan alle de ulike nettverkene selger sine annonser. Vi anbefaler at du henvender deg direkte til nettverket du bruker og spør dem hvordan du skal forholde deg i forhold til ads.txt.

Hjalmfrid

28.01.2018 kl.11:33

Usikker hva dette er. Men tror ikke jeg har dette på min blogg :)

farmor i farta

29.01.2018 kl.23:08

Gjelder det for annonser fra adtraction.com?

blogg.no

30.01.2018 kl.08:24

farmor i farta: Vi har dessverre ikke oversikt over hvordan alle de ulike nettverkene selger sine annonser. Vi anbefaler at du henvender deg direkte til nettverket du bruker og spør dem hvordan du skal forholde deg i forhold til ads.txt.

Skriv en ny kommentar

Viktig informasjon til deg som har egne nettverksannonser på bloggen din!

26.01.2018 kl.12:26
Skrevet av blogg.no
Den internasjonale interesseorganisasjonen for Internettmarkedsføring (IAB) har lagt opp nye krav til nettsteder som tilbyr sine annonseplasser på de store internasjonale annonsemarkedsplassene (bø...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0