Slik unngår du at bilder roteres feil i bloggen

 

Tusen takk til alle som har svart i spørreskjemaet vårt i dag! :)
Her er den foreløbige løsningen på hvordan unngå at bilder roteres feil i bloggen... 

  

Kortversjon (tl;dr)
 

Fra PC/Mac

Bruk opplasteren for flere bilder om gangen. Velg thumbnailvisning slik at du kan se hvilke bilder som står feil vei, og rotér bildene som står feil vei før du trykker på "Last opp bilder".  

Fra mobil/nettbrett

Last bildene direkte opp til arkivet i bloggen via mobilappen. Deretter kan du sette dem inn i innlegget fra arkivet i stedet. Dersom du velger å overføre bildene til PC/Mac først, se metoden over.

 

 

Løser dette problemet for deg?
Hvis ikke, send en e-post til hjelp@blogg.no og forklar hva som skjer hos deg. Husk link til innlegget der bilder står feil vei, slik at vi kan gå inn og se hva som gjør at bildene vises feil. 

 


 

Den lange forklaringen

 

De fire hjertebildene du ser i forklaringen er tatt med en iPhone som ble holdt liggende mot venstre, liggende mot høyre, stående riktig vei, og opp ned. Alle fire bildene vises korrekt på mobilen.

Bilder som er overført til PC/Mac vil i noen tilfeller være rotert feil selv om de vises riktig i mapper og forhåndsvisninger på maskinen. Slik ser det for eksempel ut når jeg overfører bilder fra iPhone til PC... den øverste folderen er bildene på mobilen, og den nederste er de samme bildene når de er kopiert til en folder på PCen.


Trykk for større bilde
 

3 av bildene mine er altså egentlig feil vei, selv om Windows bruker metainformasjon i bildene til å vise meg dem den veien bildene ble tatt. 

Se her hvordan bildene snur seg

Når du bruker den enkle bildeopplasteren (for ett bilde om gangen) ser du bildene slik som i den nederste folderen når du velger bilde. Det finnes ikke noen forhåndsvisning på den opplasteren, så du kan ikke se at bildet du har valgt egentlig står feil vei.

Den avanserte bildeopplasteren (for flere bilder om gangen) har forhåndsvisning/minibilder slik at du kan sjekke om bilder står riktig vei før du laster dem opp. Bruk opplasteren for flere bilder om gangen når du skal laste opp bilder du har overført fra mobil eller kamera. 

Laster du opp bilder direkte fra mobilappene våre (både iPhone og Android) vil bildet automatisk vises samme vei i bloggen som på mobilen/nettbrettet. 

Du kan bruke appen til å laste opp så mange bilder du vil, selv om du ikke bruker den til å blogge fra. Tenk på det som en lettvint måte å overføre bilder fra enheten til bloggen. Det er i de fleste tilfeller både raskere og enklere enn å overføre bilder til PC/Mac og laste opp derfra. Når bildet er lastet opp finner du det i bildearkivet i bloggen ("Sett inn bilde" >> "Velg fra arkivet"). Du kan slette utkastet i mobilappen uten at bildene forsvinner fra bloggarkivet.

 

Vi jobber nå med å finne en løsning som lar deg bruke den enkle opplasteren, uansett hvilken vei bildet egentlig ligger.

11 kommentarer

Det er også mulig å rotere bildene i Windows, før man laster de opp til bloggen. Problem løst :)

Det forutsetter at Windows viser bildene den veien de faktisk ligger/står og ikke slik de ble tatt. Se den lange forklaringen. :)

Jeg bruker et bilderedigeringsprogram til å rette opp bildene med. Men nå fikk jeg jo forklart hvordan jeg kan gjøre det direkte i bloggen. Fint å se en sånn løsning :)

Har pleid å lagre/konvertere bildene til png-format i stedet for jpg, det har løst problemet mitt (:

Ja, å lagre bildene riktig vei, uansett format, er alltid en løsning.

Hei. På profilbilde-tingen, er det ikke noe mappe for "Last opp flere bilder"

Hvordan funker det da?

sara: det kommer snart en ny funksjon for å laste opp flere bilder (med rotasjon)

Har dere et tips for videoer som ligger feil vei? Filmet mens jeg holdt kamera rett opp, ikke sidelengs. Nå er videoen lagt på siden...

Ingrid; voksen tilslutt: Du kan snu/lagre videoen i et redigeringsprogram og laste den opp på nytt.

Hvordan laster jeg bildene fra mobilen via appen til arkivet i bloggen min? Går jeg på bildet først? Logger jeg meg på bloggen først? Når jeg trykker på arkivet i bloggen min kommer jeg bare til alle bubliserte innlegg. Hvor er billedarkivet? Jeg får ikke dette til! Kan noen vennligst forklare meg dette så detaljert som mulig.?

Aase: Hei, dessverre har vi ikke en funksjon som lar deg seg bildearkivet via appen. Du kan alltids bruke nettleseren på mobilen om du vil laste opp bilder direkte til arkivet.

Alternativt laste opp der du skriver innlegg og slette innlegget uten å publisere det.

Skriv en ny kommentar