NYTT: Metadata på bilder og nye søkefunksjoner

Nå tar vi vare på metadata på bildene du laster opp i blogsoft!
Når du laster opp bilder til bloggen din vil du heretter få med deg metadata til bildene som inneholder tittel, beskrivelse og tags. Du kan også endre og legge til tagger og bildeinformasjon. Hensikten er at dine bilder skal bli mer synlige i nettsøk, men også at bloggen din skal bli mer tilgjengelig på blogg.no gjennom at du nå kan beskrive bildene også.
På blogg.no forsiden kan du allerede nå velge å søke på bildetags i tillegg til hashtags på innlegg, og i bildearkivet ditt kan du søke på bildetags. Vi vil om ikke alt for lang tid legge opp et eget separat bildesøk på forsiden også.
Siden vi nå har etablert et bildesøk er det lagt opp et nytt og viktig valg. Dersom du i fremtiden ikke ønsker at et bilde du tagger skal være synlig på åpne søk på blogg.no må du krysse av for dette og trykke lagre. Da vil bildet kun være tilgjengelig i ditt bildearkiv. Ønsker du å gjøre det tilgjengelig senere kan du bare oppdatere bildeinformasjonen  hvor dette valget ikke lenger er avkrysset. Gamle bilder vil automatisk være lagt opp til at de ikke er synlige gjennom det åpne søket. Men også de gamle bildene i arkivet ditt har fått valget «tag dette bildet» slik at du kan velge å legge til metadata for dem, og åpne dem for globalt søk.

 

Og mens vi holdt på med den nye søkefunksjonen la vi like godt inn en ny pagineringsfunksjon og knapper på toppen av siden også, og et splitter nytt hashtagsøk i innleggsarkivet ditt. Bildearkivet har også fått et nytt utseende for å lage plass til beskrivelse og bildetagger.#bloggno #bilder

.

5 kommentarer

Elsker at dere bruker bilder fra spill som Witcher 3 :')

Jeg bare lurer på om disse taggene kommer med når jeg har skrevet innlegget og lagt bildene sammen med teksten, men tagger de etterpå. Før innlegget er publisert da sevfølgelig.

Taggene følger bildet, de er ikke med i innlegget uansett.

Hvis innlegget er publisert. Kan jeg tagge bildene etterpå også vil du dukke opp i google? Eller må all tagging foregå før man trykker lagre og publiser? Er helt grønn her! :P

Du kan tagge når som helst, også etter publisering.

Skriv en ny kommentar