Tiltak mot organisert misbruk

Vi har observert en trend der norske og internasjonale aktører forsøker å bygge kommersiell virksomhet sammen med bloggere på blogg.no. Det synes vi er hyggelig, og vi forsøker derfor å løpende tilrettelegge for at du skal kunne bruke bloggen din i sammenheng med egne avtaler og sponsorater, promotere den via bloggshouts, magasiner og lister og å formidle kontaktforespørsler fra media, annonsører og byråer.

Samtidig som vi tilrettelegger på denne måten, er det et viktig arbeid å hindre useriøse aktører å misbruke de mulighetene som blogg.no gir. Dersom bloggshouts blir dominert av spam vil det ødelegge for de som bruker shouts til å promotere bloggen sin. Blir topplistene fulle av blogger som kjøper trafikk vil det ødelegge for alle de som ikke jukser og tillitten til listene undergraves. Legges det redirectscripts, pop-ups, trojanske koder og lignende på bloggene, vil opplevelsen av å lese blogger på blogg.no bli dårlig og ramme alle som blogger hos oss.

Useriøse aktører inkluderer de som bevisst bruker blogger og bloggere på blogg.no for å selge eller drive trafikk til egne nettsider, ofte ved å foreslå - eller selv legge inn i bloggene, metoder vårt regelverk ikke tillater. Dette kan være annonsenettverk som viser reklameinnhold som ikke er tillatt i Norge, mobilnumre som skal brukes til å bloggshoute reklameinnlegg, telleverk og scripts som aktøren bruker for å forfalske sine egne trafikktall eller at de kjøper trafikk til bloggene som driver trafikk til sponsede innlegg. 

Omfanget at dette har økt i de siste månedene, og vi har nå valgt å ta et fastere grep for å motarbeide denne typen virksomhet som ødelegger for oss alle:

  • Dersom det foreligger mistanke om kjøpt eller lignende form for uregelmessig trafikk til en blogg vil den bli stengt ute fra forsider, lister og feeds i inntil en uke, til vi har fått sjekket ut forholdet på en sikker måte. Bekreftes mistanken vil bloggen holdes utestengt til den falske trafikken uteblir. Ved gjentatte brudd vil bloggen risikere varig utestengelse fra forsider, lister og feeds.
  • Dersom det er mistanke om at en blogg er en del av en organisert virksomhet for å drive trafikk til eksterne sider eller annonsører/ tjenester, herunder falske tellerverk mm, vil bloggen bli stengt i inntil fire uker, til vi har fått sjekket ut forholdene. Dette inkluderer reklame og promotering av tjenester og produkter som er ulovlig i Norge. Bekreftes forholdene vil bloggen uansett forbli stengt i 14 dager før den gjenåpnes og forholdene rettes opp. Ved gjentatte hendelser vil bloggen risikere å bli slettet.
  • Inaktive blogger som opprettholdes kun for å fungere som en reklame for andre profesjonelle tjenester og magasiner, vil bli stengt.
Lik Facebooksiden vår for å følge infobloggen via Facebook.

4 kommentarer

Sveinung Pettersen

20.02.2015 kl.21:00

Det er riktig, det er ikke lov å jukse, for da kan det bli kaos i datatrafikken.

fitgirl94

02.04.2015 kl.14:21

Det er bra , for juks er ikke noe særlig i hvert fall ikke når det går ut over andre ærlige bloggere !

Men hvorfor kommer det ofte flere shouts av samme blogger flere ganger etter hverandre ( vil si samme innlegg blir shoutet flere ganger samtidig )

blogg.no

04.04.2015 kl.14:54

fitgirl94: Tips oss gjerne på hjelp@blogg.no (gjerne med screenshot) om du ser spamming/flooding av mange bloggshouts etter hverandre fra samme innlegg :)

fitgirl94

04.04.2015 kl.15:06

Hei, det kan jeg gjøre :)

Skriv en ny kommentar

Vinnere i Halloweenkonkurransen 2017

09.11.2017 kl.11:26
Skrevet av blogg.no
Det kom inn veldig mange gode bidrag i konkurransen, spesielt i kategorien "Halloween look". Vi er veldig imponert over hva dere får til med litt (teater)sminke og enkle materialer, og dommerne har...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits