Hva er lov og ikke lov i bloggdesignet?

Noe av det beste med blogg.no (synes vi selv i hvert fall) er at man kan redigere maler og stilark selv, akkurat slik man vil ha dem, og at det finnes så mange fine gratisdesign å velge blant.

Vi er veldig glade for at det er så mange som syns det er gøy å lage design og veldig imponert over hvor mye arbeid enkelte legger i det for å få et flott og unikt design i bloggen sin. Derfor er det veldig trist når vi ser design som bryter med regelverket vårt, og vi er nødt til å legge inn en forsidesperre eller be bloggeieren bytte design.

Selv om man står veldig fritt når det gjelder designredigering på blogg.no er det altså visse regler som må følges. Du som lager design for andre må derfor passe på at designet ditt ikke lager trøbbel for dem som bruker det, og du som bruker andres design, eller designer for deg selv, må passe på at designet du bruker er innenfor reglene.

 

Her er en oversikt over de vanligste "feilene"

 

Designet mangler én eller begge reklamene, eller reklamen er flyttet til en annen plassering i bloggen.
Den store reklamen skal ligge rett under første innlegg (har du flere innlegg i bredden skal reklamen ligge rett under første rad med innlegg).

Den lille reklamen skal ligge rett under profilen og over kategorier/arkiv. Har du ikke profil, eller profilen er flyttet, skal reklamen ligge øverst i sidemenyen.

Har du ikke sidemeny skal den lille reklamen ligge øverst til høyre eller venstre i første innlegg, eller mellom header og første innlegg.

Blogg.no lever av reklamevisninger. Det er reklamen som gjør at vi kan betale for servere, båndbredde, utviklere, support og daglig drift ellers og likevel tilby deg en gratis blogg, ubegrenset bildeopplasting, nye funksjoner og rask support. Fjerner du reklamen er du samtidig med på å undergrave blogg.no som bloggplattform.

Mangler designet ditt en av eller begge reklamene risikerer du å bli sperret fra forsiden, og om du distribuerer design som mangler en eller begge disse risikerer du at vi banner designbloggene dine.

Mangler reklamen hos deg og du vil forsøke å legge den inn igjen?

Den lille reklamen styres av taggen </tag: profile>  //denne styrer også plasseringen av widgets
Den store reklamen styres av taggen </tag:entrylist>

 

 

 

Det er lagt inn popups som må klikkes vekk (eksempelvis likebox fra Facebook eller en sponsorannonse)

Vi tillater ikke pop-ups rett og slett fordi de irriterer den store majoriteten av lesere.
Har du en slik i bloggen din skal du fjerne den.
Koder for slike ligger vanligvis nederst i malene, eller i widgets. Ligger den i malene vil den bli borte om du bytter design. Ligger den i widgets vil det ikke hjelpe å bytte design, da må du finne koden og slette den.

 

Et lite unntak:


Vi tillater at du legger inn passordboks, men vi ønsker ikke at "passordbeskyttede" blogger vises på forsiden vår eller i topplistene. Det irriterer lesere å klikke på en link og havne på en side de ikke kan lese. I tillegg antar vi at du egentlig ønsker å skjule bloggen din dersom du har lagt inn en slik.
Vær også obs på at disse scriptene ikke beskytter særlig bra. Alle kan finne passordet ved å se på kildekoden, eller bare hoppe over hele boksen ved å slå av javascript i nettleseren.

Har du en slik i designet ditt bør du selv velge at bloggen ikke skal vises på forsiden av blogg.no - da slipper du at vi legger inn restriksjoner/sperrer på bloggen.

 


Designet er beregnet for bruk på blogg.se og mangler koder for enkelte funksjoner på blogg.no

Denne er ikke like lett å oppdage, men opplever du at ting ofte ikke fungerer som de skal er det lurt å sjekke om designet du bruker inneholder disse to kodelinjene:

<script type="text/javascript">var domainName = ".${AppDomain}";</script>
<script type="text/javascript" src="http://static.blogg.no/blogs/script.js"></script>

de skal ligge i <head> i alle fire malene.

Mangler disse to linjene fungerer ikke våre adminverktøy som de skal, og du risikerer at bloggen din blir bannet når vi egentlig bare trengte å legge inn en varselboks eller en forsidesperre.

 

#bloggno #design #bloggdesign #regler #annonser #kode #passord #popup


Lik Facebooksiden vår for å følge infobloggen via Facebook.

41 kommentarer

Ida C. T.

22.03.2014 kl.17:39

Men hvis den reklamen under første innlegg er borte, hva er det som mangler fra kodingen da? Jeg har den i innlegget, men ikke på forsiden. Har prøvd å søke gjennom forskjellige maler jeg har lagret(den er på de andre jeg har på pc'n, har testet dette), men finner ikke ut hva som mangler. Fint om dere skrev litt om hvordan man får den tilbake, på samme måte dere har skrevet om hvordan man får tilbake den i sidemenyen...

(Jeg hadde ikke engang lagt merke til at den var borte fra forsiden min før nå jeg...)

Den Lykkelige Amateur

23.03.2014 kl.01:51

Takk for påminnelsen, veldig greit å vite! Måtte inn og dobbeltsjekke min egen blogg, har jo redigert designet litt her og der så greit å holde seg innenfor reglene. Det var heldigvis ryddig og slik det skulle være:p

blogg.no

23.03.2014 kl.12:47

Ida C. T.: Da har jeg oppdatert innlegget med de aktuell kodene. Håper det hjelper deg. Lykke til. :)

fixndesign

23.03.2014 kl.21:30

Hva mener du med kodene man skal bruke for å få inn igjen reklamen? Jeg har ikke den lille, men får ikke til å legge inn igjen noe i sidebaren. Altså, hvordan skal jeg bruke den korte koden der, sammen med noe annet eller alene? Får bare opp at det er en kodefeil.

blogg.no

24.03.2014 kl.11:11

fixndesign: Mellom der er profilen. Tags kan ikke legges inni andre tags.

bloggentilisabella

24.03.2014 kl.22:13

Hei, jeg trenger hjelp med å redigere Bloggen min, men jeg klarer ikke. lurte på om dere kunne hjelpe meg eller si hvordan jeg kan gjøre det? :)

Christian Martinsen

25.03.2014 kl.13:00

Hei! Jeg trenger også litt hjelp med dette, hehe - når jeg legger inn - SÅ får jeg opp en feil melding, men når jeg legger inn så forsvinner feilmeldingen, men den lille reklamen kommer ikke opp i det heletatt!

Hva gjør jeg feil?

blogg.no

25.03.2014 kl.15:06

Chris Hæ!: Hei. Kontakt support på hjelp@blogg.no, så skal vi se om vi ikke kan hjelpe deg.

blogg.no

25.03.2014 kl.15:07

bloggentilisabella: Du kan lese om design på hjelpesidene våre: http://hjelp.blogg.no/?side=design

Anne Karin Olsen

25.03.2014 kl.21:04

er det lov med popup boks når noen prøver å kopiere innhold i bloggen din ?

popup ved venstreklikk liksom ?

blogg.no

25.03.2014 kl.22:14

Anne Karin Olsen:

Jeg anbefaler deg å lese denne bloggen, jeg er ganske sikker på at den vil svare på ditt spørsmål: http://toril.blogg.no/1316487982_sperre_for_kopiering_.html

Mjiaow

26.03.2014 kl.01:43

Hvorfor er det sånn at den store reklamen forsvinner og dukker opp hele tiden? Vil jo ikke akkurat at bloggen min skal bryte noen regler, og har sjekka at de kodene ligger i designet. Noe de gjør.. Dette gjelder forsiden av bloggen.. Jeg HAR sett at det er reklame der men av å til er den borte.. Første gangen det skjedde trodde jeg at dere hadde sluttet med reklame på den plassen nemlig.. Så kom det tilbake.. Så ble det borte igjen.. Kjipt om dere har sånn sjekkerunde en gang så bryter min blogg reglene i det øyeblikket min blir sjekket ut..

blogg.no

26.03.2014 kl.02:01

Mjiaow: Det skulle gjerne vi også ha visst... men vi vet om problemet og sjekker koder før vi legger inn sperrer. :)

Lisa Bergersen

26.03.2014 kl.13:49

Jeg får ikke lagt inn igjen den lille reklamen. Hvor skal jeg legge den inn i kodene?

blogg.no

26.03.2014 kl.14:39

Lisa Bergersen: Hei. Forklaringen står i innlegget. Du kan også lese om det her: http://hjelp.blogg.no/?side=design#profiltag

Lisa Bergersen

26.03.2014 kl.15:33

Jeg har de kodene jeg skal ha, og de er på riktig plass. Men allikevel dukker ikke den lille reklamen opp.

blogg.no

26.03.2014 kl.16:36

Lisa Bergersen: Nei, du mangler slutt-taggen for profilen. Det er den som styrer reklamen. Som forklart i innlegget.

Emilie&Linda-mor&datter <3

27.03.2014 kl.00:11

Kjekt å vite. Og så fint at de pop up boksene er ulovlige, de er irriterende assaaaaaa!!!

Benedicte

29.03.2014 kl.16:08

veldig fint å vite :)

Ida C. T.

29.03.2014 kl.17:34

Nå skjønner jeg, "problemet" mitt er visst det Mjiaow beskriver. For sist fant jeg de kodene som du har skrevet nederst i dette innlegget, og gjorde det nå og. Men tenkte ikke på å sjekke forsiden min igjen før jeg leste hennes kommentar. Da er det ihvertfall ikke kodene mine det er noe i veien med!

God helg! :)

Anne Karin Olsen

05.04.2014 kl.22:45

hvor skal jeg legge inn i malene ? jeg får det rett og slett ikke til "/

Anne Karin Olsen

05.04.2014 kl.22:53

rettelse, hvor skal jeg legge inn koden til den store reklamen i malene*** får det ikke til

blogg.no

05.04.2014 kl.23:54

Anne Karin Olsen: Kontakt support på hjelp@blogg.no hvis du har problemer.

Emilie

13.04.2014 kl.09:32

Hei, jeg får bare opp designbygger når jeg trykker på design jeg får ikke opp rediger velg og arkiv og stilsett og sånt hva skal jeg gjøre? ):

blogg.no

13.04.2014 kl.20:15

Emilie: Kontakt suppoert på hjelp@blogg.no så skal vi se om vi ikke kan hjelpe deg :)

Crazy

29.04.2014 kl.16:48

Hei. Jeg har fått Mail om at jeg mangler noe av reklamen som skal være der.. Har prøvd å få den tilbake selv, men greier det ikke. Er det noen sjans for at blogg.no kan legge html kodene for de reklamene som mangler inn i designet mitt? Eller må jeg bytte design?

blogg.no

29.04.2014 kl.17:05

Crazy: Det er fint om du tar dette i den saken du har gående på support, i stedet for i infobloggen :)

Kristine ♥

08.05.2014 kl.12:31

"Vi tillater ikke pop-ups rett og slett fordi de irriterer den store majoriteten av lesere" - likevel har dere en irriterende pop-up fra H&M på forsiden av blogg.no som stadig returnerer selv om jeg alltid krysser den ut. Langt flere bloggere og lesere er innom blogg.no enn den enkelte blogg. At vi som bloggere ikke kan ha det skal ikke jeg krangle på, men hvis det er fordi det er så irriterende, lurer jeg på hvorfor dere selv bruker det, da jeg går ut fra at dere ikke går inn for å irritere. Er det kanskje en annen grunn til at vi ikke får ha pop-ups?

blogg.no

08.05.2014 kl.21:01

Kristine: Vi beklager dette, og skal ta det opp med annonseleverandøren vår. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det!

Maiken F. E. Photography

23.07.2014 kl.23:01

Hei.

Jeg er ny på blogg no, og jeg har sett dette nå nettopp etter jeg har tatt i bruk et gratisdesign. Jeg kan ikke finne noe reklame inne hos meg under verken menyen min eller hovedinnlegg. Nå har jeg jo bare ett innlegg ute enda, men det er ingen ting. Hvordan kan jeg finne dette og ordne dette i bloggen min, slik at jeg ikke blir utestengt fra blogg.no?!?! Hjelp !

blogg.no

24.07.2014 kl.00:30

Maiken F. E. Photography: Hei. Dersom du har tatt i bruk et design uten reklame, er det nok enklest å finn et annet design.

Celina

26.08.2014 kl.15:34

Jeg bruker gratisdesign, men tror alt er riktig med reklame der nå. Kan noen sjekke for meg?

Linn

26.08.2014 kl.20:15

Hei,

Jeg irriterer meg både blå og grønn over at dere har valgt å legge reklamen øverst på bloggen. Det hadde vært fint om dere kunne ordne det slik at reklamen blir stående et annet sted på bloggen. Det ødelegger veldig for bloggen.

R a g n h i l d

10.09.2014 kl.15:44

Kan noen hjelpe meg og legge inn rette koder?

Jeg får ikke til å shoute, noe er visst galt :s

blogg.no

10.09.2014 kl.17:45

R a g n h i l d: Hei. Kontakt support på hjelp@blogg.no for å få hjelp.

continues

11.10.2014 kl.18:39

Hei det ser ut til at jeg har noe av det samme problemet som ida c t øverst her. Profilen min, side reklamen og kategorier ligger helt helt nederst på første siden continues.blogg.no og jeg skjønner ikke hvorfor. Har dere mulighet til å hjelpe meg ? På forhånd takk :)

blogg.no

12.10.2014 kl.00:54

continues: Kontakt support på hjelp@blogg.no for å få hjelp.

Aurela

30.10.2014 kl.22:50

Hei, lurte på noe! Jeg har reklame under mitt første innlegg, på toppen av bloggen og designet mitt har ikke noe sidemeny. Så da ligger plutselig den tredje reklamen på toppen til venstre, kun halvparten vises :( kan dere hjelpe meg, er det riktig sånn som det er? Takk..

Salma

02.11.2014 kl.18:00

Hvordan få jeg en bilde av meg oververst på siden?

blogg.no

02.11.2014 kl.19:56

Aurela: Da kan du kontakte support på hjelp@blogg.no

blogg.no

02.11.2014 kl.19:57

Salma: Kontakt support på hjelp@blogg.no dersom du trenger hjelp med noe, eller sjekk ut våre hjelpesider.

Skriv en ny kommentar

Vinnere i Halloweenkonkurransen 2017

09.11.2017 kl.11:26
Skrevet av blogg.no
Det kom inn veldig mange gode bidrag i konkurransen, spesielt i kategorien "Halloween look". Vi er veldig imponert over hva dere får til med litt (teater)sminke og enkle materialer, og dommerne har...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits