Om annonser og annen reklame i bloggen

Det kan være vanskelig å sette seg inn i reglene for hva som er tillatt og ikke tillatt når det gjelder reklame i bloggen. Her har vi samlet et knippe av de vanligste spørsmålene - og svarene. 

-Har jeg lov til å fjerne reklamen blogg.no har plassert i bloggen min?

-Nei, det er ikke tillatt å fjerne, flytte eller endre på reklame blogg.no har plassert i bloggen. Det at vi er i stand til å levere en gratis og stabil bloggplattform med support døgnet rundt, ligger i våre annonseinntekter. Når du fjerner våre annonser, er du samtidig med på å undergrave blogg.no som bloggplattform.

 

-Jeg har ikke fjernet reklamen selv, men designet jeg bruker mangler den lille reklamen oppe til høyre og/eller reklamen under første innlegg. Er det greit?

-Nei, reklamen skal være der, på alle sidene i bloggen. Bytt til et annet design, eller be den som har laget designet om å hjelpe deg.

 

-Hvor mange egne reklamer kan jeg ha i bloggen?

-Dersom du har egne sponsor- eller reklameavtaler kan du legge inn egne bannere for disse, begrenset til samme antall annonsebannere som blogg.no har på siden.
Vi legger som standard inn tre annonser i hver blogg og dette gir deg tre egne annonseplasser til rådighet. Har du for eksempel Bloggerfy og Googleads teller dette som to annonseplasser.
Dersom du ønsker å ha flere enn tre sponsorbannere kan du kontakte oss for avtale om dette.

 

-I designet jeg bruker er det flere enn to annonser. Hvorfor er det sånn?

-Blogg.no legger inn tre annonser i hver blogg. Dersom du har flere annonser, uten å ha lagt inn noe selv, er det nok den som har laget designet som har lagt inn en eller flere egne reklamer der, som betaling for bruken av designet. Hver slik teller som en vanlig annonseplass og bruker da en dine frie annonseplasser.

 

-Bloggerfy har både annonsebannere og adwords. Hvis jeg bruker begge deler, teller det da som en eller to annonseplasser?

-Vi har valgt å telle dette som én annonseplass.

 

-Teller sponsede innlegg som annonseplasser?

-Nei, sponsede innlegg telles ikke som annonseplass, men skal merkes med for eksempel "Dette innlegget er sponset", "Reklame" eller lignende, noe også markedsføringsloven krever.

 

-Teller "Følg meg"-knapper som annonseplass?

-Nei, følg meg-knapper, topplisteknapper, tellere og andre lignende nyttewidgets teller ikke som annonseplass.

 

-Kan jeg legge egne annonser hvor som helst i bloggen?

-All reklame skal fremstå tydelig som reklame. Reklame du selv legger inn i tekstområdet/innlegg eller sidemenyen skal tydelig merkes med «Reklame», «Annonser» eller lignende. Dette kan for eksempel oppnås ved å legge annonsene i en egen boks i sidemenyen. Popup-annonser/sider er ikke tillatt.

 

-I min blogg gjøres ord i teksten om til linker med reklame. Kan jeg fjerne det?

-Blogg.no legger ikke inn adwords/ordannonser i blogger. Har du slike i bloggen din skyldes det kode du eller den som laget designet har lagt inn selv, f.eks. bloggerfy, en widget eller lignende. Ser du adwords i alle bloggene, og ellers på internett også, skyldes det nok en verktøylinje eller plugin som er installert i nettleseren din.

 

-Jeg vil ikke ha reklame i bloggen min. Kan jeg slippe det?

-Det at vi er i stand til å levere en gratis og stabil bloggplattform med support døgnet rundt, ligger i våre annonseinntekter, det er disse som betaler for drift og videreutvikling av blogg.no. Bedrifter kan likevel betale for å ha en reklamefri blogg. Dette koster kr. 2500,-/mnd (25.000,-/år).

 

 

Våre retningslinjer
5. Reklame, sponsorer, kommersiell bruk og lignende

 

 


Lik Facebooksiden vår for å følge infobloggen via Facebook.

77 kommentarer

Thalia Hagaseth

26.04.2013 kl.20:28

Takk for informasjonen !

Siri Krigsvoll Andersen

26.04.2013 kl.21:40

Hmmm....jeg mener da bestemt at flere blogger jeg har sett her inne inneholder både 3-4-5 og 6 annonsebannere. Rannveig Heitmann bl.a. Er det andre regler for de langt opp på listen eller?

blogg.no

27.04.2013 kl.00:23

Siri Krigsvoll Andersen: Nei, det er det ikke, men noen har tilleggsavtaler.

coffee/milkshake

28.04.2013 kl.00:08

Men når man da ikke har sidemeny, skal vi likevell ha reklamen som car i sidebaren, og eventuelt hvor skal den da være plassert?

blogg.no

28.04.2013 kl.03:10

coffee/milkshake: Ja, oppe til høyre.

KarenAndrine - RosaBlogger

29.04.2013 kl.15:36

Kult ;) Men hvem kontakter man om man vil ha reklamen fjernet?

blogg.no

29.04.2013 kl.15:39

KarenAndrine: Du finner kontaktinfo for det nederst på denne siden http://blogg.no/annonseinfo
Dere skriver at man ikke kan endre/flytte på reklamen dere har i bloggen, så da er det ikke greit slik det er gjort i designet mitt med å samle all "reklame/sponsor" under en å samme plass i sidemenyen? For det ser mer ryddig ut og der har jeg sidemeny-reklamen deres også. Må jeg endre dette?

blogg.no

30.04.2013 kl.10:34

Kristina Hansen: Fint om du flytter vår reklame tilbake under profilen.
Ok. Det blir under profilteksten da? Sånn at jeg gjør det rett..

Ina

01.05.2013 kl.00:03

Ingen av toppbloggerene per i dag , innehar denne bloggreklamen. Hvilket signal tror dere dette gir? At alle burde ha denne annonsen? Dere burde utvikle en bedre og tydeligere mediestrategi. Det topp-bloggere gjør influerer på ver enkelt bruker. Jeg trodde saueflokk-syndfromet var velkjent. Hvis dere virkelig vil få bukt med problemet så må dere vise at topp-bloggerene også står innenfor dette. Ellers vil ingen ta dette seriøst. Topp-bloggere er store forbilder for bloggere, og små bloggere gjør som de store bloggerne.

blogg.no

01.05.2013 kl.01:08

Kristina Hansen: Det stemmer.

blogg.no

01.05.2013 kl.01:13

Ina: Vi kontakter fortløpende designere som har levert design som mangler reklame, og bloggeiere som bruker egne design der reklame mangler.

Oda Kristine Høston

04.05.2013 kl.13:44

Bedre PR for dere om alt ligger under "samme" på en måte da, så all reklame osv ligger under en plass. Hvis ikke kan større bedrifter og bloggere fra andre plattformer tenke at dette er ingen bra portal ettersom det ligger en annonse og forstyrrer noe der.

05.05.2013 kl.12:35

Jeg har bare reklame under innleggene, må jeg liksom ha reklame oppe til høyre? Det har jeg isåfall aldri hatt.

blogg.no

05.05.2013 kl.12:41

Anonym: Det er ikke tillatt å fjerne den heller. Den ligger der når man oppretter bloggen.

Julieeee

09.05.2013 kl.09:07

Er det greit at for eksempel Maddepaddee har flere annonser enn to, fordi hun er en populær blogger?

Thea Elvestuen

09.05.2013 kl.18:21

et spørsmål; mangler jeg noe reklame? jeg forstår ikke helt den "oppe til høyre" reklamen, har jeg det?

blogg.no

11.05.2013 kl.00:34

Thea Elvestuen: Nei, du har den ikke.

blogg.no

11.05.2013 kl.00:41

Julieeee: Topp 20 (som får betalt) har godtatt at vi legger inn en ekstra annonse hos dem, og noen blogger har spesialavtaler.

Thea Elvestuen

12.05.2013 kl.15:33

hvordan får man tilbake den da i så fall? Jeg husker ikke hvem som har laget designet, og har ikke særlig lyst til å bytte. Er det evt. en kode jeg kan legge inn/fjerne?

blogg.no

13.05.2013 kl.01:06

Thea Elvestuen: Du kan lese om dette her: http://faq.blogg.no/?side=design#profiltag

Thea Elvestuen

13.05.2013 kl.01:49

Jeg fant dette i designet mitt, er ikke det riktig da?

blogg.no leverer teknologien bak ${BlogTitle}. Bloggen

skrives av © Thea Elvestuen

${ProfileName} og er underlagt

Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter

er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til

hjelp@blogg.no.

blogg.no

13.05.2013 kl.11:01

Thea Elvestuen: Det du limte inn der er den gamle versjonen av footeren. Den byttes nå automatisk ut med den nye versjonen. Footeren er ikke reklame, men skal uansett være på plass på alle sidene i bloggen. Vi er nødt til å ha en footer som angir hvem som eier plattformen, og det er derfor ikke tillatt å fjerne eller endre den.

thereseanti

21.05.2013 kl.19:33

Takk for informasjonen! :)

nerdslife

21.05.2013 kl.21:59

Nå når jeg leste dette la jeg merke til noe rart. Jeg mangler reklame under første innlegg. Men jeg kan ikke huske når det ble borte og jeg har heller ikke bytta noe drastisk på design. Eneste jeg har forandra sånn ordentlig er menyen øverst i bloggen. Hva burde jeg gjøre?

nerdslife

21.05.2013 kl.22:02

Rettelse: jeg har den, men bare ikke på framsiden av bloggen. Hvis jeg trykker meg inn på en av menyvalgene mine så dukker den opp...

Så det er tydelig at jeg har gjort noe galt ett sted.

Forslag?:)

Tingeling

22.05.2013 kl.22:07

Eg trur heller ikkje eg har den reklamegreia...og eg fant ikkje ut på http://faq.blogg.no/?side=design#profiltag kva som skal gjerast.... har du nokon eksempel på korleis det skal sjå ut i tillegg?

blogg.no

24.05.2013 kl.16:36

Tingeling: Kontakt support på hjelp@blogg.no

Annbjørg

08.07.2013 kl.21:26

Jeg prøver å få frem footeren på bloggen igjen, men da havner den nederst i sidemenyen. Hvordan får jeg den nederst på bloggen igjen? Jeg lager gratisdesign og design til andre, og jeg skal selvfølgelig begynne å sette inn reklamen, men skal jeg endre på de designene jeg har laget da? Jeg har laget en egen overskrift der det står reklame på bloggen og har satt blogg.no reklamen under der. Er det ulovlig? Hva skjer med blogger som ikke har reklamen. Jeg visste ikke at det ikke var lov å fjerne den siden det er så mange blogger som ikke har den. Jeg har jo laget mitt eget design og da har jo slettet alt i sidemenyen (også reklamen).......

blogg.no

09.07.2013 kl.12:32

Annbjørg: Id på footerdiven er "footer". Plasserer du den under wrapper, og den er bred nok, vil den holde seg nederst. Den lille reklamen skal ligge rett under profilen, eller om profilen mangler, øverst i sidemenyen, eller om sidemenyen mangler, øverst til høyre i innholdsdelen av bloggen. Footeren skal ligge nederst i bloggen og ha korrekt innhold.
Blogger som bruker design som ikke er innenfor retningslinjene risikerer å bli sperret fra forsiden, eller stengt. Vi banner ikke blogger for å mangle den lille reklamen eller footeren, men man kan bli sperret fra forsiden, eller bedt om å fikse (om vi ikke får kontakt med bloggeier hender det vi banner og venter på at vedkommende kontakter oss).

Elisabeth A

15.08.2013 kl.14:38

Hvordan får vi lagt inn den reklamen som blogg.no vil ha der da? Sorry hvis det allerede står, men fant det ikke. Skal legge det inn der jeg vil, har skrevet til hun som har laget designet osv, men jeg vet ikke hvor eller hvordan så har dere en link til et innlegg med det e.l? :)

blogg.no

15.08.2013 kl.15:37

Elisabeth A: Du kan lese om det her: http://faq.blogg.no/?side=design#profiltag

Elisabeth Aurora

15.08.2013 kl.20:00

Har satt inn det i designet: sånn som jeg forstod det... Men reklamen kommer ikke opp. Så jeg vet ikke om det er fordi det tar litt tid eller det er noe feil..? :)

blogg.no

15.08.2013 kl.21:53

Elisabeth Aurora: Det er for øyeblikket feil på visning av den reklameboksen (perfekt timing gitt), men jeg har sjekket koden hos deg og den er riktig. I hvertfall på forsiden, jeg så ikke på de andre malene. :)

thetestsite

23.09.2013 kl.21:37

Om jeg er affilliate for en nettside og linker den i et innlegg - skal innlegget da merkes med reklame?

blogg.no

23.09.2013 kl.22:09

thetestsite: Ja.

NA

30.07.2014 kl.05:06

Link til sted til kodene som skal legges inn så man kan gjenopprette reklamene deres? Prøver desp finne, også sendt mail til dere....

blogg.no

01.08.2014 kl.12:35

NA: Du kan lese her: http://info.blogg.no/1395490597_hva_er_lov_og_ikke_lo.html

NA

02.08.2014 kl.16:42

Jeg får det overhodet ikke til å fungere og jeg får feilmelding om kodefeil. Prøver plassere inn /tag: profile og /tag:entrylist, men det virker som det mangler en vesentlig del av koden for å få reklamen på plass. Starten på koden, feks. Og gjerne også en forklaring på hvor i malene det skal plasseres.

blogg.no

02.08.2014 kl.17:31

NA: Hei. Det skal ikke være /tag: profile og /tag:entrylist, men og slik det står beskrevet her: http://info.blogg.no/1395490597_hva_er_lov_og_ikke_lo.html

NA

02.08.2014 kl.17:35

ja, med de to < selvsagt, men de kommer gjerne ikke frem i kommentarfeltet...!

blogg.no

02.08.2014 kl.18:08

NA: Du må nok gå gjennom designkodene dine, det at footeren ligger i sidemenyen er en indikasjon på at npe er feil i kodene.

NA

02.08.2014 kl.18:47

Det kan være symptomatisk ja, men igjen; hvor legger jeg inn hva for å få reklamen deres på plass?! =) Eller HAR jeg reklame, jeg bare har programvare som sorterer ut alt av reklame i nettleseren min og dermed ser jeg ikke noe av det...? Prøver på harde livet følge reglene deres, men det er ikke så innmari lett eller gjort i en håndvending, tydeligvis... :)

blogg.no

02.08.2014 kl.21:13

NA: Kanskje du heller skulle kontakte support enn å ta det på kommentarer her?

Kristine Valberg

24.09.2014 kl.15:30

Ønsker gjerne at dere oppdaterer informasjonen på denne siden litt. Dere har blant annet økt antall annonser fra 2 til 3 etter at toppreklamen kom og utdraget nedenfor kan da tolkes som at det er vi bloggdesignere som er ansvarlig for den "ekstra" reklamen som er i designet:

"-Blogg.no legger inn to annonser i hver blogg. Dersom du har tre annonser, uten å ha lagt inn noe selv, er det nok den som har laget designet som har lagt inn en egen reklame der, som betaling for bruken av designet."

På forhånd takk! :)

blogg.no

24.09.2014 kl.16:19

Kristine Valberg: Hei. Takk for tips, da er det oppdatert :)

Hilde susanne

27.01.2015 kl.00:29

hvordan legger man inn sånn en bloggerfy Annonsekode til bloggen?

hvor limer jeg inn koden ?

var _famebloggers_tracker_options = _famebloggers_tracker_options || [];

_famebloggers_tracker_options.push(['set_partner', 'bloggerfy_no', '3865412'], ['get_tracker', '5347852', '3865412', '93']);

(function() {

var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true;

s.src = 'http://back.famebloggers.com/bloggerfy_no/tracker';

var d = document.getElementsByTagName('script')[0]; d.parentNode.insertBefore(s, d);

})();

blogg.no

27.01.2015 kl.16:41

Hilde susanne: Her kan du lese hvordan du kan sette inn ting: http://hjelp.blogg.no/?side=design#sponsorbanner

Du kan også kontakte support på hjelp@blogg.no om du lurer på noe.

Hilde susanne

27.01.2015 kl.17:10

jeg fant ut av det :D tusen takk

Karoe

31.01.2015 kl.11:00

Er reklamen i sidemenyen fjernet? Ser den ikke på noen blogger lengre, og heller ikke da jeg satt sammen design her om dagen! :o Må bare spørre, så jeg ikke gjør noe ulovlig da jeg lager design :)

blogg.no

01.02.2015 kl.12:47

Karoe: Neida, den vil fremdeles være i bruk.

Thea

11.05.2015 kl.00:00

Hei! Har prøvd å sette inn reklame fra bloggerfly, men den vises ikke på bloggen. På venstresiden står det "annonse fra bloggerfly" men er ingen reklame under. Klarer ikke å forstå hva jeg har gjort feil.

blogg.no

11.05.2015 kl.11:42

Thea: Slik setter du inn sponsorbanner: http://hjelp.blogg.no/?side=design#sponsorbanner

blogg.no

13.05.2015 kl.11:47

Thea: Bruker du adblock?

emptynotepad

26.06.2015 kl.21:26

Er det mulig å betale seg ut av de fryktelig irriterende videoene som spiller av seg selv? Har hatt mye negativ tilbakemelding på disse.

Da tenker jeg ikke å fjerne all reklame, kun videoene.

blogg.no

26.06.2015 kl.22:28

emptynotepad: Nei, det er det ikke. Men du kan omgå problemet dersom du klarer å la være å dra musepekeren over reklamen, da starter ikke videoen.

emptynotepad

26.06.2015 kl.22:38

Det er lettere sagt enn gjort. Når man scroller nedover, så stopper musepekeren på reklamen og da er det gjerne for sent å gjøre noe med det.

Jeg synes det er dårlig markedsføringsskikk. Men det er flott at man har muligheten til å betale seg ut av all reklamen! Ellers ville jeg nok flyttet bloggen min på sikt. Kan man ha egen reklame, dersom man har betalt seg ut av blogg.no reklamen?

blogg.no

28.06.2015 kl.11:10

emptynotepad: Dessverre. Reklamefri blogg er beregnet på firmablogger, ikke på personlige blogger.

emptynotepad

28.06.2015 kl.19:51

Og hvordan definerer dere firmablogg?

blogg.no

28.06.2015 kl.19:56

emptynotepad: Her er et eksempel - http://besokpolen.blogg.no/

emptynotepad

28.06.2015 kl.20:01

Et eksempel hjelper ikke meg i å finne ut om min blogg er personlig eller ikke. Må man ha aksjeselskap for å regnes som bedrift f.eks.?

Jeg trenger litt klarere retningslinjer, da min blogg ligger et sted i grenseland.

blogg.no

29.06.2015 kl.10:33

emptynotepad: Det avgjøres av daglig leder i hvert enkelt tilfelle, når man søker om reklamefri blogg.

Mailin

08.07.2015 kl.14:44

Hva regnes som reklame og ikke reklame? Må man skrive at det er reklame om man anbefaler en nettside eller et produkt og har link til det men ikke får betalt for det? Og når man legger ut kollasjer fra nelly f.eks, skal det merkes med reklame da?

blogg.no

08.07.2015 kl.16:32

Mailin: Det kan du lese om her http://info.blogg.no/1370345603_nr_skal_et_innlegg_me.html

By Carrie

16.08.2015 kl.21:40

Hei!

Jeg har fått litt problemer med footeren, altså den retningslinjeteksten nederst på bloggen. Jeg har endret litt på designet, så oppdaget jeg plutselig at den har flyttet seg til nederst på sidemenyen uten at dette var meningen. Mulig jeg har kommet borte i noe mens jeg har holdt på med andre ting på designet. Nå finner jeg ikke ut hvordan jeg skal få den på rett plass igjen eller hvilke koder jeg skal flytte på for å få den på standardplassen igjen. Har dere mulighet til å fortelle meg hvilke kode som er footeren (den fullstendige koden) og hvor denne koden skal ligge for at den kommer på rett plass? Takk!

blogg.no

19.08.2015 kl.12:38

By Carrie: Høres ut som du har en /div for lite før footeren.

By Carrie

20.08.2015 kl.18:41

Hei igjen, har prøvd å legge inn både en og flere , men det hjelper ikke. Skal dette i CSS eller malene?

blogg.no

21.08.2015 kl.19:44

By Carrie: Hei, litt usikker på hva du har forsøkt å legge inn. Reklame?
CSS er kun design - dette bestemmer farger og stilsettet på bloggen.

By Carrie

01.09.2015 kl.15:52

Beklager at jeg var utydelig, jeg viste egentlig til den første kommentaren min fra 16. august (lenger over) hvor jeg sa følgende:

"Jeg har fått litt problemer med footeren, altså den retningslinjeteksten nederst på bloggen. Jeg har endret litt på designet, så oppdaget jeg plutselig at den har flyttet seg til nederst på sidemenyen uten at dette var meningen. Mulig jeg har kommet borte i noe mens jeg har holdt på med andre ting på designet. Nå finner jeg ikke ut hvordan jeg skal få den på rett plass igjen eller hvilke koder jeg skal flytte på for å få den på standardplassen igjen. Har dere mulighet til å fortelle meg hvilke kode som er footeren (den fullstendige koden) og hvor denne koden skal ligge for at den kommer på rett plass? Takk!"

Jeg fikk til svar at jeg måtte legge inn en /div før footeren, og det er altså dette jeg har forsøkt og ikke fått til, derav kommentarer min fra 20. august.

Litt usikker på hva jeg må gjøre for å få retningslinjen på rett plass igjen.

blogg.no

01.09.2015 kl.22:11

By Carrie: På din blogg bycarrie.blogg.no ligger teksten som den skal i footeren.
Kontakt gjerne support om du mener at det fortsatt er feil.
Ta gjerne med bilde.

25.10.2015 kl.14:10

Lite spørsmål.

På BlogSoft er det noe som heter annonselinker under klubbtjenester.

Dersom man tar en av disse og legger inn som en Widgets vil det da bli regnet som en av de tre annonseplassene selv om det er reklame man får fra dere og ikke egne avtaler?

blogg.no

04.11.2015 kl.15:10

Anonym: De lenkene er ikke beregnet til å ligge fast i sidemenyen, men i innlegg. Dersom du legger dem på fast plassering i designet vil hver lenke regnes som en annonseplass. Sjekk dog om blogfames regelverk tillater den type bruk av lenkene før du legger dem inn.

Torbjørn

26.11.2015 kl.13:08

Jeg mister lesere pga. reklamen!!! :-( !!!!!!!!!

Emilie Olsen

17.08.2016 kl.00:04

Den reklamen som er i mitten rett under headeren er veldig forstyrrende. Den er stygg og gjør at hele bloggen ser uferdig ut. Bedre å legge den ett annet sted...

Lena

27.04.2017 kl.11:43

Hei.

Jeg har vær innom mange andre blogger, og ingen av de bloggene har reklame på toppen av bloggen sin.. på min blogg er reklame der første man ser når man klikker seg inn..

Jeg synes det er helt greit å ha reklame på bloggen altså, men kanskje ikke på toppen.

Mvh Lena

blogg.no

27.04.2017 kl.13:07

Lena: Hei, hvis du ser blogger uten reklame slik, er det bare å kontakte oss på hjelp@blogg.no

Skriv en ny kommentar

Vinnere i Halloweenkonkurransen 2017

09.11.2017 kl.11:26
Skrevet av blogg.no
Det kom inn veldig mange gode bidrag i konkurransen, spesielt i kategorien "Halloween look". Vi er veldig imponert over hva dere får til med litt (teater)sminke og enkle materialer, og dommerne har...
Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits