3 tips til hvordan tjene penger på bloggen

Har du lyst til å tjene penger på bloggingen din?Her er tre tips til hvordan du kan spe på bankontoen litt.

  1. Tradedoubler
    For å opprette konto hos Tradedoubler må du være 18 år eller eldre. Hos Tradedoubler kan du finne forskjellige bannere og tekstlinker fra sider som for eksempel Nelly, Heppo, Brandos, Blush, FotoKnudsen m.fl. Tekstlinker kan du bruke hvis du vil blogge om et produkt fra en side. Bannere kan du legge inn i bloggen. For å tjene noe gjennom Tradedoubler må du ha veldig (veldig, veldig) mange daglige lesere.

  2. Bloggerfy
    For å tjene penger via Bloggerfy må du være over 18 år eller ha foresattes tillatelse. Bloggerfy gir deg to muligheter, "Ord-annonser" som gjør ord i teksten din til klikkbare reklamelinker der du får betalt per klikk, og annonsemodulen "Splinx" der en ukepott fordeles på alle og du får betalt etter hvor mange lesere du har hatt. Du kan velge enten Ord-annonser eller Splinx, eller bruke begge.

  3. Sponsorer
    For å få sponsorer bør du ha minst 500 unike lesere hver dag. Ligger du på en av topplistene er det større sjanse for å bli kontaktet av sponsorer siden de lett finner deg der, og kan se lesertallet ditt, men ikke sett deg ned og vent på at en sponsor skal ta kontakt, ta kontakt selv. Send en mail og spør - det verste som kan skje er at du får avslag. Fortell om bloggen din, hvor mange og hvilken type lesere du har, og hva slags samarbeid du kan tenke deg. Husk også å få med hvor gammel du er og ikke glem å legge ved en link til bloggen din.

Hvor mye du kan tjene på bloggen avhenger av hvor mange lesere du har, og hvor mye arbeid du selv legger i bloggen. Det er ikke nok å registrere seg på Tradedobler og Bloggerfy og legge et par annonser i bloggen. Pengene vil ikke bare begynne strømme inn av seg selv.  Du må fremdeles skaffe lesere (og holde på dem) - og bruker du Bloggerfys ordannonser må du i tillegg få leserne til å klikke på ordene for at du skal tjene noe. Har bloggen din et pent design, og innleggene er av god kvalitet, vil den også være mer interessant for potensielle sponsorer enn om du har en rotete/uleselig blogg og alle innleggene dine består av to linjer om hvorfor du ikke hadde tid til å blogge i går og at du lover å blogge i morgen...

Husk at sponsede innlegg og linker skal merkes tydelig slik at leseren forstår at dette er en sponset tekst/reklame.

Glem heller ikke at du må betale skatt av inntekter fra bloggen. Sponsorgaver og gratis produkter du mottar regnes også som inntekt (det gjelder også også produkter du mottar, men ikke blogger om). Kontakt ditt lokale ligningskontor dersom du har spørsmål rundt skatt.

 

78 kommentarer

Tradedoubler er skikkelig svindlere - ikke anbefal de videre! Man tjener ALDRI penger på de. Ikke engang når jeg lå på topplista og hadde over 12-60 000 lesere. De får masse PR og gratis reklame mens bloggerne ikke får en dritt :)

hvordan kan man tjene penger hvis man er unger 18 år da? f.eks 13 år!

Dudane: Man trenger ikke være 18 for å ha sponsor.

Jeg tror de fleste kommer til å prøve seg på Splinx hos Bloggerfly, haha.

Jeg kommer dit

jeg fikk nettopp denne kommentaren og vet ikke om den er noe til å stole på eller ikke.. Hallo kjære blogger! Vi har nettopp lansert en ny produkt for alle som er opptatt av å ha pene tenner. Som et ledd i vår markedsføringskampanje ønsker vi å nå ut til dine lesere med noe de kan stole på, og hva er vel bedre enn å la deg teste varen vårt? :-) Vi ønsker derfor å gi deg et sett med GRATIS tannbleking + en gratis elektrisk tannbørste. Om du allerede har en slik tannbørste, kan du jo for eksempel gi deg bort i en blogg konk til en av dine heldige lesere. For å sende deg det trenger vi imidlertid adressen din! Kunne du gått inn på lenken min og fylt ut skjemaet med en gang så kan vi få sendt det i dag? :) Ps. Kjempe bra blogg, forresten!

Hjlp?

jeg vil tene penger !

evanna: har akkurat fått akkurat det samme som du har fått:S

Men tjene penger sa??

må man betale skatt av bloggen?

SMH: Dersom du tjener penger på den, ja.

Tradetrouble funker ikke! Det dere kan skrive opp der istedenfor tradetrouble er sponsetblogg.no de finner sponsorer til deg/alle. Uansett hvor mange lesere du har, hvor gammel du er ;)

tradedoubler *

Tradedoubler er jo dritbra! Har tjent greit med penger hos dem - dere må bare gjøre det på riktig måte :-)

Takk for infoen. c:

Evanna: har fått samme reklame selv. REKLAME, ja. Dette kommer ikke du (eller jeg) til å tjene en dritt på, dette er kun et menneske som vil bruke kommentarfeltet ditt som gratis reklameplass. Om du vil la kommentaren bli værende eller om du vil slette den, er selvsagt opp til deg selv :)

TIL ALLE SAMMEN:

tradedoubler fungerer kun dersom du ligger relativt høyt på topplisten (19'ende plass og oppover# og har mange lesere. Dette opplyser blogg.no om øverst i innlegget sitt. :#

Dog tror jeg ikke det har så mye å si hva man skriver om i bloggen sin. Mange av dem på topplisten #om ikke alle) skriver relativt kjedelig og dårlig formulert om filmkvelder hos bestevenninnen, matteprøver på skolen etc. Dog legger de også ut ufattelig mange bilder av seg selv i alle tenkelige posisjoner, og mange av dem er også ufattelig pene å se på # i alle fall etter en runde i photoshop). Mange av disse er også utrolig dårlige til å oppdatere jevnlig. Ofte kan det gå flere dager mellom hvert innlegg.

Det finnes en rekke blogger med langt mer interessant og velformulert innhold enn topplistejentene, men de som driver disse bloggene er sjelden midtsidepike i playboy-materiale. De ser relativt ordinære ut, og tar sjelden mer ett max 1 bilde av seg selv til innleggene sine.

Jeg er ingen bitter person, men vil bare ha frem at det ikke nødvendigvis betyr så mye hva man skriver, ettersom 99% av topplisten blir lest kun fordi folk liker å se på bildene deres.

Barbie: Veldig gode poenger, og har man først kommet så høyt på listen klikker folk seg inn uansett. Men for å komme opp (og bli værende der lenge nok til å nyte godt av "allerede på toppen"-effekten) må man ha innhold folk gidder å lese og søkemotorer kan indeksere. :)

Jaja. Skriver om det jeg vil jeg. Betyr ikke så mye om jeg tjener penger eller ikke. Det viktigste er at folk liker eller har nytte av det jeg skriver.

Gleder meg til og komme på toplista :)

info.blogg.no: Tradedoubler hjelper ikke, da!

sponsetblogg er bullshit.

Kan dere ikke lage et innlegg der det står litt mere om å få mange lesere... jeg hadde flere hundre lesere for noen dager siden da jeg netopp hadde laget bloggen, men etterpå gikk det bare nedover. Og jeg skriver hver dag!

De eneste sponsorene sponsetblogg kan tilby er superkul og tradedoubler. Hjelper ingen ting.. Superkul kan du helt enkelt bare gå inn på siden dems og gjøre deg selv til sponsor, det samme kan du med andre sider som f.eks. illusion, eller sende mail til andre nettsider på egen hånd :)

Jeg har ikke så mange lesere og bloggen min er ikke kjent så.........Hvordan får jeg flere lesere ??

Veldig bra tips! : )

Skjer med fokuset på penger? Løsriv dere fra tastaturet og stikk ut for å en ordentlig jobb! :)

Kan dere også gi tips ¨på hvordan man kommer på topplisten?? Pliz!

Hvordan kan man kjene penger på bloggen egentlig ?

Awesome :)

UuUuuUu skal prøve:* xD

stian monsen

spør om kontonummeret på mailen min heller er du grei .

Er så stress og prøve å tjene penger, fordi man trenger så syykt mange lesere. bedre bare vente noen år til man kommer på topplisten ( om man i det hele tatt kommer dit) haha :) men bra for de som har 500 lesere da!

Jeg har tjent penger på tradedoubler selv om jeg ikke har en sykt stor blogg :) rundt 1500 kr over tid :)

Jeg har prøvd å tjene penger på bloggen min ganske lenge nå, men ingen suksess så langt. Takk for info. Tenker å prøve med TradeDoubler...

hvordan laster man opp bilder og gjør bloggen fin

camilla: Du finner mange tips på hjelpesidene våre: http://faq.blogg.no/

Hvor mye er det normalt å ta fra sponsorer? Jeg fikk nemlig en forespørsel om å legge ut annonse på bloggen min, og de lurte på hvor mye jeg ville ha...

Mari: E-post fra fra et "nystartet svensk datingfirma"? Det er spam. Styr unna. :)

Hva man får betalt fra seriøse sponsorer varierer mye. Fra ca 30 kroner for et innlegg til mange tusen, alt etter hvor mange lesere man har og hvor attraktivt det er å annonsere i akkurat DIN blogg. Og selvfølgelig, et stort multinasjonalt selskap kan betaler mer enn Kiwi'en på hjørnet.

Da er jeg glad jeg spurte først! :) Takk for svar!

blir man nødt til å betale skatt uansett hvor mye vi for fra sponsorere? jeg har mange reklamer fra sko butikker å sånnt på bloggen min, å jeg har hatt det helt siden jeg fikk den. Jeg har veldig lyst til å tjene penger på bloggen, men er veldig redd for å få en STOR regning

silje: Kontakt ditt lokale ligningskontor dersom du har spørsmål som ikke er besvart i innlegget.

Finnes det en link eller lingnende jeg kan gå inn å få noen svar på hva man gjør fra dagen man takker ja til ett oppdrag om å reklamere på bloggen?? Og om man får en pakke i posten helt plutselig, hva gjør man så ? Sorry helt ny i bloggverden...

Hei :) Hvor kan jeg finne sponsorer som jeg kan sende mail til? Er det sånn at jeg bare skal ta kontakt med nettsider selv? f.eks sende en mail til nelly

Camilla Aanonli: Sponsorer må du kontakte selv.

Vi som skriver blogger og reklamerer selv med feks hjemmestrikkede ting som oppvaskekluter ansees det som ulovlig vil gjerne vite det.

Jeg ønsker å skrive meg inn på denne listen selv med gode innlegg innemellom ser jeg det blir utrolig vanskelig. Selv om jeg skrver opp til 2 -5 innlegg om dagen.

morgendagengullimunn: Du kan selge privat fra bloggen, men du kan ikke ha betalingsløsningen liggende hos oss.

Kontakter ikke sponsorer bloggere? Jeg fikk en mail her om dagen om en firma som lurte på jeg trengte sponsing. Virker veldig seriøse, men så fort ting skjer på nett blir jeg skeptisk.

Har ikke spurt om kontonr el lignende, men spurt om bilder for å se hva slags klær jeg passer!?

Er det mange som har blitt lurt på denne måten før?

Hvordan kan man bevise at man har fått foreldres tillatelse det kom ikke noe opp når jeg lagde meg bloggerfy-konto. Og nå har hele tingen klikket.

Emilie: Kontakt support på hjelp@blogg.no for å få hjelp.

Jeg har langt under 500 lesere, og i tillegg er jeg under 18 år. Kan jeg allikevel få sponsorer på noen som helst måte?

Nei altså, jeg vet man må få mange lesere. Men tror du folk gidder å lese hvis man kommer med ett innleg sånn... 1-2 ganger i uka? Jeg har det jo travelt med lekser og aktiviteter så jeg er ikke sikker på om jeg vil få tid hver dag? Kan man heller ha en, én gang i uka ting?

Og med penger...... Ehm.....med sponsor.... Vet dere noe som helst om hvordan ma får de pengene? Som tilsendt? I post, bankkonto? Hvordan da?

Anonym: Sponsorer skaffer man selv, så hva slags avtale som gjøres er opp til den som eventuelt vil sponse deg.

Du kan også melde deg inn i bloggklubben og tjene penger på den måten.

hvor mye er det vanlig å tjene på en blogg?

sara: Det kommer helt an på hvor mange lesere man har.

Jeg skrive om fly og litt om hver dag. Jeg tar bilder oppe i lufta. jeg gjør det fordi jeg har lyst til å dele en interesse :)

Kult :D

Mitt siste spørsmål føler usikker på hvordan skaffe seg en sponsor og føle at en Gjør det rett. Spurt enkelte steder om de vil sponse meg om jeg skriver innlegg om butikken. Får som svar vi driver ikke med slikt. Men dere har jo ett sted på klubbsiden at en kan klikke at en ønsker. Hvordan funker den ?

Bare lurte. Ønsker sponsor seriøst. .

Eli Heggelund Westgård: Sponsor skaffer man selv. Det finnes ikke noen mal på hvordan man gjør det. Hvor i bloggklubben er det du har sett valg for sponsorønske?

Må man betale for bloggen?

Ida: Blogg hos oss er helt gratis.

Dette ser jo spennende ut. Må bare se å få opp skrivekløen.

Hvis man har sponsorer må man betale da?? Digger blogg.no♡

Meg: Litt usikker på hva du mener her, men normalt sett får du noe av en eventuell sponsor mot at du fronter de i bloggen. Dette legger ikke vi oss opp i.

Er Bloggerfy fortsatt aktiv? Ser nesten aldri at inntektene går gjennom "under behandling" stadiet.

Anonym: Vi har ikke lenger et samarbeid med bloggerfy, så det må du da ta med de.

hvordan får man sånn at man tjener ved klikk på bloggen?

liveterherlig93: Bloggklubben, du kan lese om det her: http://faq.blogg.no/?side=bloggklubben

Jeg fikk beskjed at bloggerfy samarbeid ikke lenger med bloggen.

Sveinung Pettersen: Det er korrekt, blogginnlegget du kommenterer på er også fra 2013.

Jeg har brukt Tradedoubler i mange år på en vanlig nettside(ikke blogg) og tjener fra 500 til 1000 kr i året på dette. Jeg har mellom 100 og 200 lesere daglig. Så at Tradedoubler ikke funker er bare tull, men man blir ikke millonær på dem. Det beste er å velge annonsører som kan relateres til innholdet på bloggen din og som du kan handle gjennom selv.

Har nå lest manual fra Tradetracker på 46 sider 18 ganger minst, men får fortsatt ikke en jækla link til å bli banner på bloggen min.. Frister å gi opp, og dem har jo ikke kundeservice heller... Noen som vil hjelpe en teknisk utviklingshemmet redneck?

Doc og Dask: Minner om at dette innlegget er fra 2013 og at vi ikke lenger har et samarbeid med de. Vi kan derfor ikke hjelpe deg i dette tilfellet.

Først og fremst;

til tross for at jeg er helt GRØNN i bloggverdenen så har jeg fattet interesse for nettopp blogging, og det selvom jeg omtrent ikke har så mye som kiket innom noen blogger så langt.

Men om man som tidligere skribent, som på det meste hadde nærmere 3000 følgere, plutselig kjenner skrivelysta våkne igjen, vel, så hopper man heller i det fremfor å krabbe.

Siden jeg trolig kommer til å stille 100 dumme fråger underveis herfra til min egen blogg, ville jeg aller først Spørre hvor dere anbefaler meg å starte?

EnnaihaiS: Anbefaler deg å starte med å opprette en blogg - de aller fleste spørsmålene blir besvart rundt om her i info-bloggen. http://faq.blogg.no/?side=noob

Skriv en ny kommentar