Har den sorte toppmenyen forsvunnet hos deg?

Ser det slik ut når du logger inn i blogsoft? Den sorte menyen/verktøylinjen i toppen er bare en smal strek, eller den mangler helt?Vi mottar mange supportsaker om dette problemet. I absolutt alle tilfellene har det vist seg at det er en toolbar (verktøylinje) fra ask.com som legger seg over menyen og skjuler den. Denne toolbaren installeres automatisk sammen med java (og javaoppdateringer) dersom man ikke velger den vekk under installasjonen av java. Den kan også installeres automatisk sammen med andre programmer, men de fleste får den ved å oppdatere java.

Det er lett å unngå å installere ask-toolbaren, man må bare følge litt med når man installerer annen programvare, og ikke bare trykke "Next", "Next", "Next" for å bli ferdig... Fjern haken for å velge bort Ask Toolbaren.
Dersom du allerede har fått ask-toolbaren i nettleseren din, og den er i veien for deg, kan du enkelt fjerne den.

Du kan enten deaktivere utvidelsen i nettleseren eller du kan avinstallere toolbaren helt fra maskinen din.

 

Deaktivere i nettleseren

Her viser jeg hvordan du deaktiverer toolbaren i Firefox:Gå inn på "Verktøy" >> "Utvidelser" og deaktivér eller fjern utvidelsen som heter Ask Toolbar. Restart nettleseren.
Det er samme prinsipp for andre nettlesere, men det ser litt annerledes ut.

 

Avinstallere Ask Toolbar helt fra datamaskinen:

Gå til "Kontrollpanel" og velg "Avinstaller et program".
Scroll deg fram til Ask Toolbar i listen over installerte programmer. Det skal være to programmer fra Ask.

NB! Lukk alle nettlesere før du går videre...

Markér Ask Toolbar Updater (ta denne først!) ved å klikke på den, og trykk deretter på "Avinstaller".
Etterpå gjør du det samme med Ask Toolbar. Markér den og trykk på "Avinstaller".

 

Nå skal den sorte toppmenyen/verktøylinjen være synlig når du starter nettleseren igjen.
 

 

25 kommentarer

Derfor elsker jeg google chrome! slipper toolbars ;)

Jeg har den :D

Iselin Brandtzæg: Det er jo fint du har sluppet det, men jeg har hatt google chrome lenge, og har hatt to forskjellige toolbars som har komt uten at jeg har valgt det selv, og at det har vært vanskelig å få dem bort. Så det handler nok bare om at du har hatt flaks, ikke at google chrome er så fantastisk. :)

Min sånn har jo blitt helt svart så må jeg trykke på en knapp der alt kommer opp, det er utrolig tung vindt dobbelt så mye arbeid! HÅPER DERE HAR EN SMART IDÈ PÅ DET OGSÅ!

Henriette: Det du opplever der ER en smart idé. Du har en for smal skjerm til at menyen kan vises på vanlig måte, derfor får du opp den versjonen.

Søstra mi har akkurat prikk lik pc som meg og hun har det som er normalt + at jeg hadde vanlig når jeg lagde min første blogg for sånn ca. et år tilbake! Jeg syntes det er utrolig tungvindt og vil bare ha det som er den normale!

Har google chrome, men har fått den likevel.

Jeg får ikke lastet opp bilder, noe som er utrolig irriterende! Det funker bare ikke!!!! Det kommer opp Gateaway time eller noe sånn dritt. Har prøvd med flere nettlesere og det kommer det samme på alle!

Opplever dette på ipad mini både i google chrome og i safari og jeg har ingen toolbar installert så hvordan ordner man det problemet?

På kommunelisten for bamble så skulle jeg egentlig ligget på første i går, men på kommunelisten sto det at jeg hadde 22 lesere når jeg egentlig hadde noe med 70... Håper dere får sett på det.

Takk,da var den saken borte! Wii!

Takk,da var den saken borte! Wii!

jeg får ikke avinstallert asktoolbar idet hele tatt

Jeg får ikke lagdt inn bilder på innlegg den linja er borte

Ingrid: Da har du kanskje en venn som kan hjelpe deg?

Camilla Halvorsen: Da var nok de andre innom fra IPer utenfor Norge.

Solveig M: Du kan lese om dette her http://info.blogg.no/1340013180_bildeopplasting.html

Henriette: Velg en høyere skjermoppløsning på PCen din.

Så flott, nå vet jeg hva jeg skal gjøre, skulle den en dag forsvinne :)

Ailinjento

Takk for hjelpen,fordi søstra mi har det problemet der med ask toolbar... så nå får vi løst det problemet:D

Hvor gammel må man være for og ha blogg??

Hei, jeg lurer bare på om det går an å forhåndsskrive et innlegg og sette det på en slags "timer" så det postes neste dag klokken 2 f.eks.

Har lest på noen andre blogger at de har forhådsskrevet et innlegg og at de "sikker sitter på fjellet når dette "postes".

Milde: Ja, du kan lese om dette her: http://faq.blogg.no/?side=blogge#timeset

Den har forsvinni fra meg ja:P Men jeg fåkke gjort no med det da jeg ikke bruker min egen pc. siden min er ødelagt å jeg må vente til jeg får feriepenger før jeg får kjøpt en ny en :) Så jeg får bare greie meg fram til da:P hehe

Skriv en ny kommentar