Er bloggen din lesbar på mobiltelefon?

Det er stadig flere som leser blogger på mobiltelefon eller nettbrett. Har du testet hvordan din blogg ser ut på mobile enheter?

Blogg.no tilbyr fri redigering av html og css.
Det betyr i praksis at man har uendelige muligheter for å lage sine egne kule design... og dermed også uendelige muligheter for å rote til kodene.

Den siste tiden har support mottatt en del saker om blogger som ikke vises riktig på mobiltelefoner. Dette skyldes uten unntak designet som brukes på bloggen. I eksempelet under er hele bloggen dratt mot venstre slik at bilder og tekst blir kuttet av, og det er heller ikke mulig å dra innholdet mot høyre.

Årsaken i dette tilfellet er at css (stilarket som forteller nettleseren hvordan bloggen skal se ut) har en linje som flytter innholdet 84 pixler til venstre. Om du ser bloggen på en vanlig PC ser det helt riktig ut, men på mobiltelefoner og nettbrett fungerer det ikke.

Screenshots tatt inne på http://kristinmilde.blogg.no/
Du som redigerer designmalene og css selv, eller bruker et av de mange gratisdesignene, bør alltid sjekke at bloggen din er lesbar på mobil/nettbrett etter at du har gjort endringer.

Du som lager gratisdesign andre kan bruke bør alltid sjekke at designet ditt fungerer på mobile enheter før du legger det ut.

Løsningen på dette og lignende problemer er å enten
a)
fikse koden som lager problemet, eller
b)
bytte til et annet design som viser bloggen riktig også på mobile enheter.

 

73 kommentarer

Er det noen nettside man kan se om bloggen validerer og vises riktig på mobiltelefon...Har ikke slik telefon selv så får ikke sjekket...(og jeg har sett på bloggen min i ren tekst i nettleseren og den ser grei ut der...)

Trulte H: Vi har ikke oversikt over nettsteder med slike tjenester.

Takk for svar...da får jeg søke litt rundt så finner jeg nok ut av det. :-)

Jeg får til å lese bloggen min på mobilen, men jeg får ikke til å skrive et nytt innlegg på bloggen... lure litt på hvorfor jeg ikke får det til...

Tøft at dere brukte min blogg som demonstrasjon, hehe:)

Går ann å lese bloggen min på mobil.. Men lurte på hvordan det går ann å gjøre bildene større? Når jeg mobil-blogger blir bildene alltid så små.. :(

TK: Du kan ikke velge størrelse på bildene når du blogger fra mobilen.

Kristin Milde: Jeg var ikke helt sikker på om du ville like det, så jeg torde ikke linke til den. :)

Stine DF: Bruker du en av mobilappene våre?

Link i vei:) sier ikke akkurat nei takk til det, hehe.

Kristin Milde: Done. :)

Litt usikker på det, for det jeg bruker å gjøre er at jeg logger med innpå bloggen min (akkurat på samme måte som jeg gjør det når jeg logger meg innpå pc-en), og når jeg trykker på å skrive nytt innlegg og prøver å skrive noe... kommer det ikke en verdens ting!

Stine DF: Du må laste ned bloggappen vår fra App Store eller Google Play, avhengig av om du har iPhone eller Android.

Okei... skal prøve å last dem ned nå.

Ja takk, hjelp... :-)

Hei:) Jeg elsker blogg.no appen, kunne ikke klart meg uten! Men et spørsmal; kan dere oppdatere den, sånn at man kan se statistikk, svare på kommentarer, endre bildestørrelse, og lage nye kategorier? Liksom få den mer lik nettsiden? (BlogSoft siden) Da hadde jeg blitt kjempe glad :D

For de som er glad i å jobbe med litt komplisert koding kan man også bruke "teknikken" media query for å lage et alternativt css oppsett beregnet for mindre skjermer. Gjorde Bacheloroppgaven min rundt dette med blogg.no som plattform, og det fungerer kjempebra.

Eksempel hvor jeg har brukt dette kan ses på denne bloggen: http://elinehusvaer.blogg.no/

(se forskjellen ved å forminske skjermen eller teste på både pc og mobil)

Hei,jeg har eit problem med min blogg...Hver gang eg skal inn på bloggen min går ikkje passordet mitt,og da må eg lage meg eit nytt passord hver gang og så når jeg har gjort det får eg ikke logget inn på min blogg på mobilen min :( Trenger virkelig hjelp!!!

Det funker heldigvis fint med designet på min blogg, men det er en del andre blogger jeg er innom som har kuttet av tekst/bilde.

AilinJento: Velg et passord du klarer å huske, og pass på at du også skriver e-postadressen riktig.

Maiken: Forslagene er notert

Info.blogg.no : Hei,det gjør jeg men fortsatt så går det ikke det er passordet som er feil står det og så etter det skriver eg passordet seint og riktig me det går fortsatt ikke :( Dettte har skjedd hver dag siden fredag eller torsdag .....

på min telefon, så blir innleggene mine helt blå, og teksten større.

Skjønner ikke hvordan jeg fikser det...?

AilinJento: Vi har ingen feilmelding som sier at _passordet_ er feil. Vi har en som sier at e-post eller passord er feil. Pass på at du ikke har et mellomrom før eller etter, og at du skriver nøyaktig det samme som når du laget det nye passordet.

FlyingPig: Forsøk et annet design.

Min blogg funker bra på min Lumia 920. Har ikkje testa å blogge frå mobilen, men antar det vil gå fint. Kortid kjem det bloggapp til WP8?

Kjetil Stokke: Vi har ikke planlagt noen app til Windows Phone foreløbig.

er ikke sånn på min, men på noen jeg leser så er det det!

Har anroid mobil og er litt komplisert å lese da men funker : D

Kuranusjente Saga

Har sjekket. Det var bra på mit Samsung nettbrett.

Det er slik på mange blogger, og jeg må gjette meg frem til hva det står. Håper dette blir noe som de fleste fikser på snart. Jeg ser aldri på min egen blogg, men har ikke tuklet med det så jeg regner med at det er normalt.

Eneste kjipe er at headeren min forsvinner :S hvorfor gjør den det?

Nei, den er ubrukelig!!

Jeg har i det siste blogget via ipaden min , å bruker omtrent aldri pcen lenger , men da får jeg ikke sett leser tallene mine ? Går det an å ordne det ?

Silje Latoya: Ligger headeren kanskje på et annet nettsted og er blitt slettet eller flyttet?

Det aner jeg ikke, for den vises ellers til vanlig, på internett osv, det er kun på mobilen problemet er.. Jeg har brukt koder fra ei som lager, så jeg har jo ingen anelse om hvor man finner det osv..

hvordan kan men få ny header??????

har akkurat det samme problemet som vi ser på bildene! jeg liker veldig godt den designet jeg har nå, så jeg vil ikke bytte, men kan dere plizzz si hvilken koder jeg på bytte slik at det vises riktig ???? vær så snill!

Magnus Sørvåg: Man kan lage en, f.eks. i MS Paint.

Hei! hvordan går det ann og endre det, siden min blogg blir kuttet av på mobil eller nettbrett ;)

malineiersland: Det retter du i stilarket (css). Du har for eksempel margin-left: -75px; ett sted og -40 pixler et annet sted. Minusene drar innholdet til venstre.

hei! jeg har problemer med statistikken min, jeg får ikke opp datoene til den siste uken og heller ikke leserantallene eller side-visningene! hvordan kan jeg orde opp i dette?

thestylefashion: Kontakt support på hjelp@blogg.no og legg ved et screenshot av hva du ser.

Mhm, fant nettopp ut at mitt design faktisk er slik på mobilen.. Men har ikke veldig god peiling på koder og dette her, så kunne jeg fått litt hjelp eller noen instrukser til hvordan dette kan gjøres noe med? vil helst ikke bytte design, for jeg er veldig fornøyd med det jeg allerede har :)

Kan dere vær så snill å oppdatere blogg appen? At man kan få flere muligheter som å svare på kommentarer, velge str. på bilder, se statistikken osv? Får liksom ikke brukt appen egentlig :/

norunnebb.blogg.no

eg får aldri designet mitt fint, har du noen tips???

Sånn som Lisa Malene sier. Kan dere oppdatere apppen?

Kan appen deres lastes ned til windows 8 telefoner?

Reim: Nei, vi har apps for iOS og android.

Lisa Malene: Appene vil bli oppdatert i løpet av våren/sommeren.

Helene Midthus: Appene vil bli oppdatert i løpet av våren/sommeren.

Maren Rygh: Du må enten lære deg html/css eller bytte design, eller få noen til å hjelpe deg (for eksempel den som laget designet). Vi har ikke kapasitet til å fikse designfeil hos brukere dessverre.

thestylefashion: Forsøk ctrl+0. Om ikke det hjelper kontakter du support på hjelp@blogg.no

Bloggen min viser helt feil på noen dataer! Vet ikke hva som er galt med det... Og jeg lurte på om dere kunne oppdatere appen til noe mer som ligner på den vanlige blogsoften, fordi det gjør vanskelig for meg å ha det sånn som jeg vil! Blir kjempeglad om dere oppdaterer den :)

Hvordan kan jeg ordne dette uten å bytte design?

Kan dere ordne på blogg.no appen sånn at det går ann å velge størrelse på bildene og kanskje kunne se statistikk og meldinger?

Leah: Om du ikke vil bytte design må du redigere designet slik at du ikke har negative marginer.

Kan dere ordne på blogg.no appen sånn at det går ann å velge størrelse på bildene og kanskje kunne se statistikk og meldinger?

Leah: Jeg tror alle disse endringene er med i neste store oppdatering. Jeg vet ikke når denne oppdateringen kommer.

hei!

hvorfor har dere ikke laget en app som passer windows telefonene? Veldig frustrerende:/

linda: Det koster veldig mye å lage en app. Vi har rett og slett ikke nok brukere med Windows Phone til at en slik utgift blir prioritert for øyeblikket.

Jeg lagde bloggdesignet mitt på safari med iphone, såå ..

Jeg har fått tilbakemelding om at bloggen min bare kan leses i et til to minutter, så faller den ut og lastes inn på nytt igjen, ofte flere ganger, på Ipad og mobil. Hva kan jeg gjøre for å rette på det?

Jorun Rødland: Da kontakter du support på hjelp@blogg.no og forklarer problemet.

Tusen takk! Will do! :)

Når jeg skal se på bloggen min på mobilen, kommer ikke blogginnleggene opp i det hele tatt:( Hva kan det komme av? Og hvordan får jeg fikset dette?

Jeanette: Jeg tipper dette skyldes ufullstendig kode i widgets.

Hei! Wenchepia.blogg.no sliter med at leserne hennes, som leser fra PC ikke får sett mer enn halve bilde hun legger ut.. Hun har Samsung, og får ikke opp noen alternativer for bildestr slik jeg får på iPhone.. Finnes det noen løsning på dette?

dandeliongina: Hun kan kontakte oss på hjelp@blogg.no - men det ser ut til at bredden på bloggen ikke er stor nok, så enten må hun tilpasse bildene eller endre designet på bloggen.

Hei! Jeg sliter med at bloggen min ikke blir vist som den skal på mobil. Vet ikke hvordan jeg får den til å se ut som den gjør på pc, bare på mobil. Tips?

Vivian: Hei, dette kommer nok av mobiltilpassede maler, du kan lese om hvordan du skrur det av her: http://info.blogg.no/1442837813_mobiltilpassede_maler.html

Hei. Jeg har problemer med ett innlegg på bloggen som ikke vil vises via mobil.. Hvordan kan dette ha seg?

Anette Linnea: Ta kontakt med oss på hjelp@blogg.no med det innlegget det gjelder så vi kan se på det.

Skriv en ny kommentar