Regler/vilkår for utbetalinger til Topp 20

Endringer fra 1. mars 2013
http://info.blogg.no/1360590260_endring_i_utbetalinge.html

Sist oppdatert 1. mars 2015

Regler/vilkår for utbetaling er:

 1. Det er gjennomsnittsplassering på bloggtoppen fra foregående måned som avgjør om og evt. hvor mye bloggeren får betalt. Utbetaling vil normalt skje i den siste uken i inneværende måned.
 2. Det ikke lov å jukse, dvs kjøpe trafikk, bruke automatisk trafikk eller lignende, eller å reklamere for bloggen ved å "spamme" kommentarer hos andre bloggere.
 3. Bloggen må ha vært aktiv gjennom hele foregående måned (det vil si at bloggen må være opprettet måneden før foregående måned eller tidligere, og det må være postet innlegg jevnlig, og relativt ofte, gjennom hele perioden).
 4. Bloggeren kan ikke lenke til eller omtale en annen blogg som bloggeren selv eier/skriver utenfor blogg.no (å linke til egne gjesteinnlegg hos andre bloggere er selvfølgelig tillatt).
 5. Bloggeren må gi oss fødselsnummer og skattekommune (for uthenting av gyldig skattekort eller frikort), evt. være selvstendig næringsdrivende.
 6. Bloggeren må før utbetaling kan skje oppgi fullstendig navn, adresse, gyldig e-postadresse og telefonnummer. Dette gjøres hvert kalenderår, og ved endringer i kontaktinformasjonen, via et fastsatt skjema. Sender du inn skattekort eller frikort trenger vi kontonummeret pengene skal settes inn på. Er du selvstendig næringsdrivende må du sende oss en faktura.
 7. Bloggeren må stille en ekstra annonseplass til disposisjon for samarbeidet. Annonseplassen og format bestemmes av blogg.no i hvert enkelt tilfelle.
 8. Bloggen må være innenfor vårt regelverk.
 9. Mindreårige bloggere (under 15) må ha foresattes skriftlige tillatelse.
 10. Det blir ikke foretatt utbetaling dersom disse eller andre gjeldende betingelser eller regler ikke blir fulgt.
 11. Ta forbehold om skrivefeil og at betingelsene kan endres underveis.
 12. Blogg.no tar ikke ansvar for forsinkelser eller manglende utbetalinger som skyldes feil eller mangelfull informasjon fra bloggeren. Det er bloggerens ansvar å oppdatere oss dersom det oppstår endringer i kontaktinformasjon, kontonummer eller lignende.

 

Det gamle regelverket finner du her

59 kommentarer

Fint og vite, men kommer aldri så langt ! :)

Fant ikke noe forskjell jeg :P

Kristine: Ikke jeg heller;(

jeg bare lurer på en ting, punkt nr 2- at det ikke er lov til å kjøpe trafikk, går det ikke ann å sende bloggshout da?

Nice Men bloggen min når aldri så langt opp heller så bryr meg ikke så mye hehe ;).

Massoma Jurmy: Det er vel heller snakk om de som registrerer seg på sider som reklamerer for "mere trafikk" som egentlig er bare random "spøkelses-besøk"..

Greit å vite, men min blogg havner nok ikke så langt opp denne gangen, desverre :/

KJekt å vite, men tror aldri jeg kommer så langt opp :(

Og vi andre, som ikke er rosablogger, får vel bare kose oss med hverdagen vår og små tullete innlegg i stedet! ;) Takke seg til å ikke måtte skrive om ting som absolutt alle andre skal skrive om også!

Jaja , kan jo drømme :) Men blogging er for gøøy ;) og som Ladria skriver vi får sjekke hverandres da :D

DET var en veldig god idè, Tim Are. Jeg har iallefall vært innom bloggen din nå ;o)

Alle kan jo ikke være rosabloggere heller. Det er faktisk lov til å blogge uten å skrive om sminke, hår og klær og å legge ut "dagens outfit". Tenk heller over hva dere liker, forell hva dere gjør, skriv om det som opptar dere. Hverdagene deres er mer interessante enn dere tror.

Kos dere, alle bloggere - både dere rosa (som jeg ikke leser så ofte, men som jeg ikke har noe imot) og dere som er mere fargerike ;o)

-klem fra gamlemor Hestia-

For min del hadde jeg glemt utbetalingene til topp20 inntil i går når oppdateringene kom. Supert -_-

Jaja, topplistebloggerne skal bare kose seg, så skal jeg heller ha det morsomt med min egen blogg da :)

Blogger om det jeg vil og ingen andre vil, så enkelt er det bare.

Heldige topplistere :)

Skulle ønske jeg var like "populær", men bloggen min er ikke akkurat spennende for andre sin del.

Uansett - jeg blogger som jeg vil! Min blogg - min sak! ;D

hadde vært morsomt med noen fotobloggere på den lista! Er litt lei av å lese om sminke og outfit nå ja, hehe :-)

Greit og vite, kommer nok aldri opp på topplista uansett :/ Men dere som sier rosa bloggere som blogger om hår, mote og sminke, heller skriv heller om hverdagen og interessene. Min nisje og mine interesser er hos hår og sminke, og jeg er ingen rosablogger ? Interessen min er hår og sminke og vil utdanne meg derreter? Synes dere setter bloggere og youtubere i bås og blir litt fornærmet, de klærne dere går med til daglig er designet av noen der ute, håret som er klipt er blitt formet av noen og sminken dere bruker er det noen som har laget. Bare tenk litt før dere skriver, okei ?

Lykke til de som prøver og holde seg på topplista ! <3

Merket ikke forskjell, men bra å vite! :)

anniken. - Må si meg helt enig der!

Synes det blir veldig feil at dere skal ha en ekstra annonse på topp 20-bloggernes blogger bare fordi vi får betalt. Da bør i såfall betalingen øke :-) Det er allerede massevis av annonser mellom innleggene!

Jeg synes det er helt fullstendig teit at bloggere får betalt! Blogging skal være gøy og en hobby, ikke en jobb ;-)

Jeg er helt enig,blogging er noe vi gjøre for å ha det gøyt det skal være en hobby ikke en jobb der vi får betalt :D

Helen Sævik

Heisann:) Jeg må bare hilse til alle flinke bloggerene som har kommentert her og si at dere må ikke tro at dere ikke kommer opp på topplistene, tenk positive tanker, det hjelper på alt:)) Og gi aldri opp, blogg og kos dere med hvert innlegg, da blir bloggen deres ekte og dere drar mange lesere:) Jeg ligger selv ikke på topp 20 listen, men i min kategori 25-39 ligger jeg på topp ti og det samme hos moteblogger.no, der ligger jeg på en fjerde plass.

Bloggen min ble nettopp snappet opp hos motemagasinet KK, så ting skjer når vi minst venter det:) Men det er kjempeviktig å ha en positiv innstilling til alt , stå på og være glad, spre glede og være seg selv:)

Ønsker dere alle sammen lykke til videre med bloggen deres, god klem fra

Helen Sævik

Hadde dere sluttet med å betale toppbloggerne ville maange av de ha sluttet. Mange blogger jo bare pga pengene de får

HØ? Får de som ligger på topp 20 betalt fra blogg.no? Det var totalt nytt for min del, snakk om å være blond og naiv da! Hva er dealen, hvor mye lønner dere og hvor lenge må man være på topp 20? En hel måned gjennom for å få betalt liksom?

Merket ikke noen forskjell... haha :)

// Media Take Out - Kjendisnyheter og underholdning

Den største forskjellen er at det nå er frist for å levere inn skjemaene som trengs, hvis ikke denne fristen holdes får de heller ikke utbetalt pengene :)

"Blogg.no sender ut e-post til registrert e-postadresse en av de første dagene i mnd. Dersom vi ikke har mottatt svar (utfylt skjema + skattekort/frikort/faktura) fra bloggeren innen 14 dager etter utsendelse av denne e-posten, bortfaller retten til utbetaling for gjeldende måned."

Der kommer vi snart ;) Greit å vite :D

håper jeg kommer så langt! :)

Man kan jo bare drømme om å komme så høyt opp :P

Hun på 1.plassen tjener mere enn moren sin av å legge ut bilder av seg på nettet og skrive litt tekst, mens moren virkelig jobber for pengene sine. Er dere virkelig så dumme at dere ikke skjønner at det blir helt feil? Unge jenter får mange tusenkroner i måneden for å ikke gjøre en dritt! Jeg skjønner ikke hvordan dere kom på den ideen å betale bloggere! Dummeste dere har gjort!

Kult, men kommer sikkert aldri til å være på toppliste :P

Fint å vite:) kommer ikke dit uansett:) men er langt oppe i min kommune:)) så det er et håp!

Jeg synes de fortjener å få penger! også hvis jeg hadde vært på topplisten hadde jeg gitt litt penger til foreldrene mine !!

Haha, som om jeg kommer så langt, jaja, får bare drömme! c:

Nå må dere snart slette tuvaw.blogg.no, det er over to uker siden hun blogget sist, kan da ikke ligge på plass 10 da??

Lene: Hun har fremdeles mange lesere, og har ikke sagt at hun har sluttet å blogge. Bloggen regnes fremdeles som aktiv.

Er det lov å kommentere på blogger som kommenterer tilbake og at kommentaren du skriver handler om innlegget?

ifoma: Det er lov å kommentere hos andre, ja.

Men hvor mye tjener man da?

Aleksandra: Klikk deg inn på linken i innlegget så ser du oversikten.

Til noen av de over: Jeg har ikke inntrykk av at man på død og liv må være "rosa-blogger" for å havne opp på listen. Joda....mange tyggisjenter ligger der oppe, men jeg ser heldigvis flere som har et vidt spekter på bloggen sin. Jeg håper og tror at det finnes plass til oss som er litt rosa, litt gul, litt brun og alt midt i mellom.

Hvormue kroner får de på top 20?

(Listen top20)

er så mange som er så negativ her.. til alle dere som tror det er unødvendig at bloggere på topplisten får betalt. Blogging som topplisteblogger er like my en jobb som alt annet dere kan komme på, det krever ikke bare to minutter for disse bloggerne. Også til mitt andre poeng, til dere som klager over rosabloggere, eller iallefall virker som dere klager. Halloooo. Flest jenter leser blogger for mote, sminke osv inspirasjon, selvfølgelig er det rosablogger som slår an og ikke andre blogger!

Katinka: Den på 1. plassen får 12500,- og den på 20. får 2500,-.

Helt idiotisk, betalt for å blogge... blogging skal være gratis. Og for det første hvem gidder å skrive 4000 innlegg om dagen for å nå toppen av den lista...ikke jeg. Ikke er jeg rosa blogger, homo nok til å nå topp lista. HVorfor må folk på topp lista? Er dette VG?

Det er som om folk selger sjelen sin for å få penger til det....Rosa blogger slår ann?

Fjortiser.... la nå voksne få blogge også uten at det skal være noe galt.

Nyttig å vite :)

jammen da prøver vi på det :D

På toppen skal selvsagt vi..

Må ha troa på at bloggen sin er god nok vett dåkk..

Vær positiv til bloggen deres, ha tro på dere selv. Å del bloggen deres overalt der det er aktuelt..

Så får dere lesere..

F.eks. Om dere skriver om mat og legger ut oppskrifter. Kan man dele link til blogginnlegget inne på matsider på facebook.

Om man skriver om klær og mote så kan man legge ut link til blogginnlegget inne på grupper på facebook som omhandler det.. Dere må ha tro på dere selv.. Så skal dere se at en dag er dere på den listen der. Og plutselig en dag har dere også mail fra blogg.no om en utbetaling i vente <3

Masse lykke til alle sammen <3

Det hadde vært en drøm <3

Det hadde ikke vert feil å fått penger for å blogge! Men koser meg med å skrive innlegg som omhandler trening og kosthold så er det jo bare å håpe ! :D

Men dere som "klager" over rosabloggere på topplistene må da innrømme at de har ganske bra blogger ? De jeg har vert innpå har vertfall hatt lange innlegg, gode bilder og de er flinke til å skrive så det blir fengende å lese.

Er ikke alltid det er hva man skriver om som gjør det spennende, men faktisk hvordan enn skriver.

Samme om du er på topp eller akkurat begynt, kos dere med bloggen så kanskje noen av oss "nybegynnere" en dag kommer så langt! :)

Skjønner godt at de på toppen får betalt da de får reklameinntekter for sin egen eksponering.

Det kreves litt innsats for å få så mange lesere.

Reglane er oppdaterte i 2013. Sidan blogg.no sidan den tid har plassert eit stort reklamebanner på toppen av bloggane synest eg at punkt 7 i dag blir litt urimeleg.

Kuult, lykke til alle sammen :))

Er nok ikke rosa nok for flertallet av leserne, men regner med å finne min "fanskare" i form av godt voksne damer og menn, som setter pris på satire, humor og ironi. DER tror jeg at jeg har noe å tilføre :)

Var forresten veldig inspirerende å se navnet sitt på topp-200 etter 2. innlegget - når jeg filtrerte med "40+" ;)

Et spørsmål til blogg.no: hva er forskjellen på Topplisten og Bloggtoppen? Finner ikke noe om det på FAQ, og burde sikkert se sammenhengen, uten å gjøre det...

LadyCarina: Bloggtoppen arrangerer blogg.no's bloggere etter hvor mange lesere de hadde dagen før. Det er også denne listen som danner grunnlaget for utbetaling for topp 20-plasseringen.

Personlig synes jeg det er ganske rettferdig at man skal motta en liten sum for arbeidet en legger ned i en blogg - rosa eller ikke (da altså bloggere som nedlegger samme timeantallet i en nettportal som en annen jobb/deltidsstilling, noe mange gjør). Det foregår jo hundre andre ting i kulissene ift. eksponering og skriving av innlegg for samarbeidspartnere som gjerne ikke reflekteres gjennom det enkle, mer typiske "hverdagsinnlegget". Det er jo til syvende og sist leserne som bestemmer populariteten til bloggeren uansett - altså fortjent trafikk.

Selv skriver jeg om en miks av trening, ernæring og reising (vi er på 1 års jordomreise) og merker selvsagt større trafikk da mer personlige innlegg deles - noe toppbloggerne er flinke til. Selv synes jeg det krever litt å dele private ting! Men ulike land og treningsøkter deler jeg gjerne :-D

Det er også et krav for toppbloggerne å blogge x antall ganger per dag, noe som selvklart opptar mye tid og krever at man er inspirert og kreativ med innholdet til enhver tid. Det virker som et vanvittig press å være under også - det å skulle levere et visst innhold til visse tider i løpet av hver dag for å ikke miste lesere og plassering.

Heia både toppbloggerne og alle andre bloggere! Blogg så lenge det gir DEG noe :-D

Kult. Med hard jobbing kan vel de fleste klare det. Håper på å komme dit en dag. Bryr meg ikke om pengene. Vil bare spre informasjonen om psykisk helse.

Skriv en ny kommentar