Topp 10 spørsmål - og svar

De 10 vanligste spørsmålene på support... og de vanligste svarene på dem

  1. Jeg har glemt e-posten og passordet mitt og får ikke logget inn. Hjelp!
  2. Kan dere slette bloggen min?
  3. Kan dere gjenopprette bloggen min?
  4. Hvorfor går det ikke an å kommentere på bloggen min?
  5. Når jeg skal skrive innlegg er verktøylinjen borte. Hvordan får jeg den tilbake igjen?
  6. Statistikken min ser helt rar ut og viser ikke de to siste dagene. Hjelp!
  7. Jeg prøver å lage en blogg, men det står at navnet er opptatt enda det ikke er noen blogger som heter det. Hvorfor får jeg ikke bruke det navnet?
  8. Jeg liker ikke bloggadressen min. Hvordan bytter jeg?
  9. Jeg slettet bloggen min, men innleggene/bildene vises ennå i Google. Hvordan får jeg dem bort?
  10. Hvordan legger man inn linker i et innlegg?

 

Jeg har glemt e-posten og passordet mitt og får ikke logget inn. Hjelp!

Mange bruker en fake e-postadresse, eller en gammel e-postadresse de ikke lenger har tilgang til. Det er ikke lurt.
Andre har så mange e-poster (og blogger) at de ikke husker hvilken de har brukt (på hvilken blogg).
Dersom du har glemt e-postadressen din, eller ikke lenger har tilgang til e-postkontoen din, kan du kontakte support og få hjelp til å huske e-posten, eller til å bytte e-postadresse på bloggen.
For at vi skal kunne hjelpe deg med dette må du først bevise at du er eieren av bloggen - derfor kan det være lurt å ha registrert mobilnummeret på bloggen, sånn at du kan verifisere deg med en sms sendt fra nummeret som hører til på bloggen. Du kan registrere det samme nummeret på alle bloggene dine.

 

Kan dere slette bloggen min?

Du sletter bloggen din selv ved å gå inn på "Konto" og trykke på "Slett denne kontoen" nede i høyre hjørne.

NB! Dersom du sletter enkeltinnlegg, bilder eller kommentarer blir de helt borte med det samme. Dersom du sletter "hele bloggen" går det an å angre og få den gjenopprettet igjen senere.

Vær klar over at dersom bloggen din har vært søkbar i Google vil den fremdeles kunne søkes fram der i lang tid framover. Google lagrer egne kopier av innlegg, som kan bli liggende der i flere måneder. Disse blir borte neste gang Google oppdaterer akkurat den siden, og ser at de ikke lenger har tilgang til bloggen.

Bilder vil også være søkbare i Google selv om bloggen er slettet, men med bilder er det litt enklere å bli kvitt dem.
Dersom du er helt sikker på at du ikke vil angre på slettingen kan du gå inn i arkivet og slette alle bildene dine før du legger bloggen til sletting. Når du sletter bildene fra arkivet fjerner vi dem helt fra våre servere. Hvis du ikke sletter bildene fra arkivet blir de liggende på serverene lenge, rett og slett fordi vi har den "angrefristen" på sletting av blogger.

 

Kan dere gjenopprette bloggen min?

Dersom du slettet bloggen ved å trykke på "Slett denne kontoen" kan vi i de fleste tilfeller gjenopprette den for deg dersom du angrer deg, men da må du først bevise at det er du som eier bloggen.

Dersom du har slettet alle innleggene og bildene før du la bloggen til sletting kan vi gjenopprette selve bloggen, men innholdet vil være borte.

 

Hvorfor går det ikke an å kommentere på bloggen min?

Du har lagt inn et eget design, og har limt inn forsidemalen der innleggsmalen skal være. Derfor har du nå to (eller noen ganger fire!) forsider, og mangler den siden som kommentarfeltet skal være på. Når man klikker på "Kommentér" åpnes det bare en ny kopi av forsiden.

Tilbakestill designet, eller lim inn riktig mal på riktig side, for å fikse dette.

 

Når jeg skal skrive innlegg er verktøylinjen borte. Hvordan får jeg den tilbake igjen?

Trykk på "HTML av/på" under skrivefeltet.

 

Statistikken min ser helt rar ut og viser ikke de to siste dagene. Hjelp!

Trykk ctrl+0 på tastaturet. (hold inne ctrl-tasten og trykk på 0)

 

Jeg prøver å lage en blogg, men det står at navnet er opptatt enda det ikke er noen blogger som heter det. Hvorfor får jeg ikke bruke det navnet?

Bloggen er slettet eller bannet.

Overføring av eierskap til en inaktiv blogg som har vært i bruk gjøres bare unntaksvis, og da bare i spesielle tilfeller og etter avtale.

Slettede eller sperrede blogger overføres ikke, siden disse ofte ikke fungerer som de skal etter gjenoppretting.
Blogger som er registrert, men aldri tatt i bruk, kan etter en viss tid gis videre dersom ikke andre hensyn taler mot dette.

Vi jobber for tiden med en løsning for å slette alle "døde" blogger, og frigjøre bloggnavnene fra disse og tidligere slettede blogger, men dette vil ikke være klart før nærmere årsskiftet.

 

Jeg liker ikke bloggadressen min. Hvordan bytter jeg?

Det kan du ikke. Det er dessverre ikke mulig å endre bloggadressen.
Det er heller ikke mulig å overføre innhold fra en blogg til en annen, så dersom du starter en ny blogg begynner du på nytt.

 

Jeg slettet bloggen min, men bildene mine vises ennå i google. Hvordan får jeg dem vekk?

Se svaret på spørsmål 2...
Du kan kontakte support, så vil vi være behjelpelige med å gjenopprette bloggen for deg, slik at du kan logge inn og slette bildene fra arkivet.

 

Hvordan lager man linker i et innlegg?

Velg teksten/bildet du vil bruke som link. Når du har markert tekst eller et bilde vil lenkesymbolet bli aktivert i verktøylinjen. Trykk på lenkesymbolet og fyll inn adressen du vil linke til. Lagre ved å trykke på "Sett inn"..

 

51 kommentarer

Takk for tipsene !:))

takk for tipsene!<3<3<3

hehe :D trenger ikke hjelp jeg

takk for tipsa!!<3<3<3<3

Tusen takk for tipsene!♥

Takk, det var til stor hjelp! ♥

Hmm..hvordan kan man angre,altså når man har slettet bloggen ? Trodde det ikke gikk..

Gode tips;)

~Elisabeth~: Du må sende inn på support og be om å få bloggen åpnet igjen.

Kan dere la linken til Topp 10 spørsmål ligge der den ligger, på toppen av 'hjem'? For det er utrolig vanskelige å finne fram til disse spørsmålene.

Caroline: Du finner linken til "Hjelp" øverst i høyre hjørne på alle sidene inne på Blogsoft...

http://juliauu.blogg.no

takk for tipsa : )

Takk for tipsene :)

jeg får ikke bytta pasord veit noen vordan man bytter pasord

jeg kjønte ikke forklaringa

Jeg vet det, men akkurat disse spørsmålene.

nyttig å vite :)

takk for tipsene<3<3<3:-)

flott at dere svarer på disse spm på denne måten :) til stor hjelp

Jeg lurer på en ting; Hvordan lager man enda en blogg på samme bruker? Går ikke det? At man har en ekstrablogg som hører til den opprinnelige. Slik som; www.bloggadresse.blogg.no/navnpåekstrablogg

Lurer veldig på dette nemlig :)

Sendt mail, får ikke vekk bildene fra google selv om jeg klikket på knappen..

linn andrea forsetlund

Kan dere gjenoprette linnandrea97.blogg.no ? det er bloggen min , og jeg har masse bilder inne på der som jeg vil ha , men siden jeg har slettet den får jeg de ikke..

Det går jo ikke slette bloggen

Anonym: Hva skjer når du trykker på "Slett denne kontoen" da?

Hei. Kan dere gjenopprette bloggen min?

siniho: Kontakt support.

Når jeg skal kommentere en blogg (eller når jeg skulle kommentere her), så står allerede en gammel blogg oppført automatisk. Det er utrolig (ok, bare litt) slitsomt å ta det bort hver gang jeg skal komemntere noen... Hvordan får jeg min nye blogg lagret i kommentarfeltene???

Det er nok nettleseren som husker dette. Du kan forsøke å tømme mellomlageret og velge at den også skal glemme det du har fylt inn i skjema tidligere.

Prøver å mobil blogge men ingenting kommer ut

sara75: Kontakt support på hjelp@blogg.no

Koffor er det norske og utenlandske lesere ? SYsn det er utroleg dumt ! Forstatistikken min er veldig bra ! Men hadde detikkje vert for dei to forskjellen hadde jeg blitt kjempe glad ! eg har 50 avogtil 40 sånne blå men berre 10-15 sånne oransje ! Kan dere ver så snill ta det vekk? DEt er spesielt no på sommeren det er mest plagsomt !!!!

wiiktoriaa00: Topplistene våre rangeres kun etter norske lesere. Du har jo uansett den andre statistikken også.

ja men det hjelper jo iche mye ... men koffor er det paa den maaten ??

wiiktoriaa00: Hva spør du om?

Hei! Det er et bloggnavn som jeg har veldigveldig lyst på, men det er en person som har laget en blogg med navnet. Men hun har bare skrevet rundt åtte innlegg, og det var i 2009/2010, så den er ikke aktiv lenger. Regnes det som en død blogg, og at man kan gjøre bloggnavnet ledig, eller.. Bloggen heter villemo.blogg.no og jeg har så lyst på det navnet siden det er fornavnet mitt og lett å huske haha :P

Villemo: Vi kan slette bloggen, da vil bloggnavnet være ledig om ca 3 mnd.

Ååå, jaa! Kan dere gjøre det?

Hahaha, så at dere hadde gjort det nå :P Tusen takk<3

hvem kan svare på hvorfor ${CommentClass} returnerer other selv om jeg som eier bloggen skriver en kommentar? og så er dette også en test for å se om jeg blir flagget som user her ;)

For at den skal returnere user må du 1. Være logget inn, og 2. Fylle inn samme e-post og bloggadresse som bloggen du kommenterer fra. Bloggadressen må skrives med http:// og uten www. Ellers returnerer den other. Kommenterer du på din egen blogg vil den returnere owner når kriteriene over er oppfylt.

Mari Slaatsveen Solberg

Hei! kan dere være snille og hjelpe meg med å gjenopprette bloggen min? Jeg trenger den til en skoleoppgave innen denne uka er ferdig! Det var ikke meningen å slette den. Kan dere svare på hvordan dere kan hjelpe meg så fort som over hodet mulig? Helst innen i dag!:) Dette var en blogg, koblet til en skoleoppgave, der jeg skulle skrive tre innlegg angående økonomi osv.

tusen takk for svar på forhånd:)

PS: Bloggen het mariss44.blogg.no

Mari Slaatsveen Solberg: Bloggen er gjenopprettet, be om nytt passord for å få tilgang. I fremtiden kan du ta kontakt med hjelp@blogg.no for å få hjelp :)

Hva er forskjell på bloggnavn og bloggadresse

Anonym: bloggnavnet er det foran .blogg.no
Bloggadressen er hele urlen, f.eks. http://info.blogg.no/

Hei, takk for tipsene. Jeg har et stort ønske om at det skal gå ann å endre bloggadressen etterhvert. Jeg lagde bloggen jeg har nå når jeg var 17 og jeg er nå 23 år gammel. Jeg elsker fortsatt å blogge, men absolutt hater bloggadressen min. Jeg synes det er veldig dumt at jeg er stuck med denne og at eneste mulighet til å endre addresse er ved å lage en helt ny blogg og miste alle de tidligere innleggene, kommentarene og følgerene mine.

Skriv en ny kommentar