"Avkuttede" bilder?

Det kommer stadig inn henvendelser til support om "avkuttede bilder" i blogger.  Hver gang har det vist seg at problemet rett og slett skyldes at man har forsøkt å dytte store ting inn på liten plass...

Blogg.no kutter ikke bildene dine, det er det du selv som gjør. =)
 

Kort forklart...

Dersom bloggen din er 900 pixler bred tilsammen, og sidemenyen tar 200 pixler, da er det 700 pixler igjen til innleggene.
Da kan du ikke vise bilder som er større enn 700px. 
 

Eksempel...

Bloggen min er 1024px bred. Jeg bruker 444 pixler til de to sidepanelene og marger. Da er det igjen 580 pixler bredde til innleggene mine.Løsningen

Det finnes fire mulige løsninger på dette:

 1. Bruk bilder som har samme bredde eller er smalere enn innleggene dine (du velger hvilken bredde bildet skal ha når du laster opp bildene eller når du setter dem inn fra arkivet).
 2. Bytt til et design som har bredere innlegg.
 3. Endre designmalene slik at du får mer plass til bildene dine.
 4. Legg inn en kode i designet, som gjør at bildene skaleres ned til riktig størrelse.
  Denne koden legges enklest nederst i stilarket (CSS) og er slik:
  .entry img {
  max-width:100%;
  }

Velg den løsningen som passer best for deg.

Lykke til! :)


Mvh
Blogg.no-support 

 

P.S.
Spørsmål: Hvordan finner jeg ut hvor brede bilder jeg kan ha?
Svar: Prøv deg fram. 

Husk også at dersom du bytter design har bildene i gamle innlegg fremdeles samme størrelse. Bytter du til et smalere design vil bilder som er for brede for det nye designet selvfølgelig bli "kuttet". 

72 kommentarer

Okei, fint og vite :)

visste serriøst ikke folk det der?

hehe, fint at dere forteller folk :)

Godt svart! :D

Linni Bystad: Haha, jeg tenkte på akkurat det samme selv :P

Er det folk som ikke vet det? :-P hahah

Enig med Linni Bystad, det her har jeg visst i flere år :')

Visste ikke folk det der?

Kristin Leiknes Johansen

Godt svart da!

hahahah! hvordan vet ikke folk sånt?... XD

visste det fra før, men takk uansett <3 :-D

Denn e greii! ;)

Hvordan endrer jeg bredden på bloggen? :) Takk for at dere sa ifra forresten! :D

Da veit man det ja...

Bra og vite:)

Takk <3

Ingen spørsmål er dumme, og for meg var dette veldig nyttig :-)

Kan jo alltid si dette: Jeg er wedesigner;

Og serriøst, vet ikke folk at bilde ikke kan være større en størrelsen på midtparten hvor innlegga skal være?

Y U NO USE LE BRAIN? ffs.

hvordan gjør vi sånn at det ikke går ann og kopiere bildene?

HAHAHAA åh herreguuud:p use your brains, people!

<3 vaaali

Lol at folk faktisk ikke skjønnte det selv xD

det burde de fleste hvite :)

hahaha! fleste bloggere burde vite det :)

Maria: Det er ikke mulig å hindre kopiering av bilder. Man kan legge inn et script som gjør at å høyreklikke ikke virker, men det bare irriterer folk og hjelper absolutt ingenting mot kopiering.

Alt som ligger på internett kan kopieres.

godt svare!

Det er ikke det jeg har hatt problemer med i det siste. Men at bildene ikke laster helt ferdig da jeg skal laste de opp slik at det er en bit nederst på bildet som ikke blir med, uansett hvor stort bildet er. Det varierer veldig fra gang til gang hvor mye det er som ikke blir med, men ofte må jeg fjerne og laste opp bildet flere ganger, før det laster opp hele bildet.

har ikke det problemet, heldigvis! :-)

ikke ver så bitch, da.. om folk ikke har blogga så lenge da? gidd å kommenter at folk ikke har iq osv.

Jeg lurer litt hvorfor man ikke har muligheten til å fjerne profilbilde etter at du har lastet det opp? Man kan gå inn på maler å fikse det, men hvis du trykker på et innlegg så ser du profilbildet igjen, selv om du fjernet det i maler...? Hva må jeg gjøre for å fjerne profilbildet fra HELE bloggen?

Jeg lurer også veldig på hvordan jeg kan gjøre bloggen bredere. Har veldig lyst til å ha et design som det funker å laste opp store bilder på.

Benedicteejensen.blogg.no

fint og vite ! O_<

ok det er v e l

Samme problemet som Victoria har, har jeg også hatt!

Hei blogg.no. Jeg er en ny blogger, så jeg vet ikke så mye men jeg tror statistikken deres har klikket. Fordi i går fikk jeg 3 kommentarer på bloggen min, men på statistikken står at jeg barre har hatt 2 besøkende, hvordan er det murlig?....

Mia: Det kan hende designet ditt ikke laster ordentlig i alle nettlesere, slik at telleren vår ikke får med seg alle som besøker deg. Siden den ikke teller før siden har lastet ferdig.

VICTORIA LEANICA HANSEN: Dette kan skje dersom du har ustabilt internett, eller dersom det er noe galt med bildefilen du laster opp.

Vi har det problemet at vi bruker for store bilder enn det det er plass til, men hvor er det mulig å finne et design med bredere innlegg??

Trodde alle visste det, jeg.. xp

Vel, det der er jo enkel css-arbeid. Da den største delen av brukermassen til blogg.no tilhører en veldig ung aldersgruppe er det ikke så rart at de ikke vet hva dette er, uansett hvor enkelt det er. Til dere som skal være så flink og påståelige :-)

Hei, jeg bare lurer på en ting: Hvordan får man profilbildet på bloggen til å bli større? Jeg ser andre blogger og de har stort profilbilde, mens jeg har ganske lite, hvordan får jeg det større? Håper dere kan hjelpe :)

Bra dere informerer folk om dette! :-) Visste det selv, men er litt "irriterende" å se at andre ikke skjønner det, slik at bildene vises bare halvt.

Haha jøss, trodde folk klarte å tenkte seg frem til det selv. Men er vel ikke alltid like lett. Bra dere tar dere tid til å forklare dem som ikke vet da! :))

greit på vite, har funnet ut at 600px er det rette :-)

hehe, vel, til dere som lurer på om folk ikke visste det?

Det er alltid nye uerfarne blogger i verden ;)

Kan dere lage et lite innlegg om hvordan koder man skal endre for at bredden på innleggene skal bli bredere? På forhånd takk.

hehe, godt og vite

Må nesten le av alle de DUMME menneskene som tror de er så mye smartere enn andre fordi dem visste det fra før! ;)

Selv var jeg klar over det da jeg har lært meg det med tida, men jeg forventer virkelig ikke at alle skal forstå det.. Når jeg selv begynte å blogge skjønte jeg nesten ikke en dritt av noen ting, og måtte bare prøve meg fram. Og ennå har jeg MYE å lære. Men så er jo dessverre verden sånn da, alltid noen som er perfekte uansett hva og må le av andre som ikke er like "perfekte".. ;)

Hahaha! Herlig! Det er ikke så lett å være ny på blogg.no, nei :P :)

Min blogg er stilt inn på 1000 px, og sidemenyen er på 150px, og likevel blir bilder på 700px og større avkuttet.. Help anyone?

Glupt webdesign

Jeg ser at dere har svart på VLH sitt saklige problem om bilder som ikke lastes på følgende måte:

11.sep.2011 kl.22:41

VICTORIA LEANICA HANSEN: Dette kan skje dersom du har ustabilt Internett, eller dersom det er noe galt med bildefilen du laster opp.

Og nei dette skjer ikke om man har ustabilt Internett, Dette skjer selv på ubelastede hjemmebredbånd, på giga-bit Internett-linjer levert av NTNU. Dersom man henter opp den tekniske spesifikasjonen på Protokollen for å lese inn html og et grafikkbibliotek for C++ så har jeg i enkelttester lastet ned samme bilde 8 ganger før GTK sier at bildet er ok, Regner man med feks samtlige bilder på forsiden til en blogg.no har jeg hatt et forsøk som sjekket alle bildene på en forside 27 ganger før alle bildene blir levert komplett. Videre er denne feilen størst når trafikken er på det høyeste, feks på dagtid i ukedagene er denne feilen ikke eksisterende, men på kvelden så skjer denne til stadighet.

Dersom den feilen skal ha den samme årsaken som dere hevder så skal også blogg henders og bakgrunn ha samme problemer, noe som ikke forekommer. Det er heller ikke noe galt med bildefilene, i 95% av tilfellene så er det grafikkbiblioteket dere bruker i stand til å sende en feilmelding tilbake når man laster opp feilaktige bilder, og når jeg har testet med hjemmelaget webleser så har bildet til slutt kommet opp feilfritt.

Videre kan jeg nevne at sist gang jeg så denne feilen så var det når nettby satte opp Varnish i web cashe i starten og hadde underdimensjonert serveren bak cashe.

Videre vil jeg anbefale dere laste en hvilken som helst blogg med et verktøy som feks firebug og se hvordan bilder lastes, og den betydelige ytelses forskjellen på blogg.no innehold og blogg filer innehold.

Så det dere hevder i svaret til VICTORIA LEANICA HANSEN på en helt legitim feilmelding og et generelt problem er 100% feilaktig. Dere har et problem i samspillet med det jeg antar er Varnish og serverne som fysisk lagrer bilder.

Så fortell heller brukerne når dere enten har oppgradert back-end serverne eller har planlagt å leie inn kompetanse til å sette opp cashe løsningen riktig, eller at dere skal legge inn et javascript som prioriter lastingen av bilder på en annen måte.

Det er FLERE løsninger på dette problemet.

Den enkleste måten å få fikset dette på er å legge til denne lille CSS snutten:

.content img { max-width:antallpx; }

Hvor du da bytter ut "antallpx" med bredden på innleggene dine.

Hvis innleggene dine er 580px bredt skriver du: .content img {max-width:580px;}

Da er det samme hvordan størrelse du har på bildene dine fordi dem vil maks bli 580px bredt (som i dette eks).

:))))

Fredrik: Er akkurat det samme om du skriver 100% i stedet for pixelstr, og da slipper du også å endre på dette om bredden i designet endres.

Blogg.no: Nr. 4 burde vel strengt tatt stå som nr.1 i den lista over ting man kan gjøre. Det løser jo alle problemer med en gang, så slipper folk å tenke mer over det.

Bildene mine kuttes ikke men hvis jeg har på 1000 pixel så kommer det ikke 1000 men foreksempel 200. Så prøver jeg 900 men fortsatt 200.

Renate: Bildet du laster opp blir ikke større enn originalen. Laster du opp bilder som er 200px blir de bare 200px selv om du velger 1000.

hei,

en del bilder er blitt lastet på feil siden, hvordan kan jeg snu bildene?

Fulvio: He, du kan lese om dette her: http://info.blogg.no/1459268416_slik_unngr_du_at_bild.html

Skriv en ny kommentar