Viktig: Kommentarspammere vil nå bli utestengt fra blogg.no

Mange av dere bloggere har sett dere kraftig lei på kommentarer av typen "Fin blogg, kommentere tilbake" etc. Slike kommentarer skrives kun for å få mer trafikk, og ofte uten engang å ha lest innlegget det kommenteres på.

Hverken bloggerene eller vi ønsker slike kommentarer, og de er i tillegg ofte veldig upassende, som vi har sett noen fæle eksempel på.

Derfor går vi nå ut med følgende viktige melding:

Bloggere som gjentatte ganger poster slike umotiverte kommentarer hvor det kun oppfordres til å besøke dens egen blogg vil fra nå av bli utestengt fra blogg.no. Det betyr at bloggen din blir fjernet, og at du ikke lenger kan logge inn.


Så hvis du skal legge igjen en kommentar: Skriv noe som er relevant til innlegget du kommenterer på.

Hvis du opplever å få slike kommentarer, send en epost til hjelp@blogg.no.
114 kommentarer

Dette er kjempebra tiltak!!

Yess, dette har jeg ventet på lenge=B<3 Hurra!:D

Briljant av Blogg.no. Kan fort se for meg at det blir langt mer givende å henge på dette nettstedet med såpass kraftig straff til de som spammer. Selv blokkerte jeg en haug IP-adresser fra spammere da jeg brukte Blogg.no som plattform, og selv om det hjalp meg hjalp det nok ikke alle andre som ble spammet ned. Kudos for dette tiltaket!

Fin blogg, kommentere tilbake

Det var på tide, er dritt lei spammere

Flott med slike tiltak!

Jaaa! Fantastisk tiltak! Vekk med disse spammerne!

åh, flott initiativ! :)

supert! mange som kommenterer sånn, utrolig slitsomt!

Digger det. Bra tiltak og på høy tid :-)

Herlig!

Bra at det blir gjort noe med :)

Jaaaa! Endelig, dette har jeg ventet lenge på!

Creddz til Blogg.no!

Herlig! Er så irriterende at folk skal spamme overalt.

Hurra, meg like! *danse* :D

viss vi bare skriver fin header, eller fin blogg så vil vi bli utestengt? det syns jeg blir litt for dumt.. greit nokk om folk skriver lange setninger om at "de ikke mener det som reklamering" osv... og skrive liksom om de kan gå inn på bloggen sin og kommentere :) men om folk skriver, fin blogg eller fin header? Blir man utestengt da? for det er faktisk noen som mener det :) please svar :)

Josefine: Hvis ikke bloggeren selv har spurt om hva dere lesere syntes om blogg/header så vil vi anse det som spam, og du kan risikere utestengelse ja.

Slike kommentarer tilfører ingen verdi. Hverken for bloggeren eller leseren.

Men det kan misbrukes da.. Hvis jeg for eksempel vil at en blogger skal slutte å blogge kan jeg skrive at jeg er den, reklamere hele tiden og så er den slettet! Det burde kanskje være litt annet system. Men liker tanken :-)

Josefine Lunde: Ja, vi blir nok utestengt i følge blogg.no

Edit: Jeg syns dette er både positivt og negativt.

Positivt: Nå må alle lese innleggene før de kommenterer noe random.

Negativt: Det blir ikke så mye sosialt nå pga det.

Det her var gode nyheter! :)

Jeg er litt uenig i dette. Fordi noen kan late som dem er andre blogger'e og spamme på andre sine blogger og da kan den bloggen som h*n sier den er bli utestengt. Men ellers veldig bra.

"Negativt: Det blir ikke så mye sosialt nå pga det."
Hvordan blir det ikke sosialt? Det er jo ikke som om folk spammer fordi de ønsker å være sosiale. Om man vil bli kjent med bloggeren skriver man ordentlige ting til dem.
Jeg tror det blir mer "sosialt" nå siden man faktisk får kommentarer fra folk som ønsker å komme med tilbakemeldinger, og dermed blir ugresset man ikke vil ha renset bort, og man kan fokusere på å være "sosial" med de det faktisk er verdt å være "sosial" med.
Vinnvinn-situasjon, spør du meg.

Tjoho! Men hvordan får dere folka som "styrer" blogg.no vite at de spammer? :)

Endelig! :D

Men da blir det gøy å se hvor mange kommentarer f.eks. Voe får :p

Men, hvis jeg kommer over en blogg- la oss si h*n har en sykt fin header. Så må det vel være lov å skryte? Alle blir jo glad for skryt i blant??? Hvis man skriver eksempel

"Du hadde en utrolig fin header, den var utrolig sommerlig- og det ser ut som om du har gode kunnskaper med programvaren? Bra jobba"

Jeg hadde i hvert fall blitt glad om noen tok seg tid til å skrive at de likte noe jeg hadde laget?

Det er vanskelig å ta folk på dette. Altså, det er mange som bare skriver

" jeg kommenterte først"

" fine bilder"

" helt enig"

det er jo spam det og. de bruker ikke tid på å kommentere noe , bare forter seg å skrive noe- for at den som eier bloggen skal besøke!

da er det mange dere må ta.

Jeg synes heller dere burde la oss få skrive at folk har en fin header, ikke alle som ønsker å spørre leserene hver eneste dag om hva folk synes om headeren .

Det er mer irriterende når de driver egenreklame, og poster samme smiskekommentar til sykt mange blogger.

Tror du at jeg gidder å sitte her å diskutere eirik?

Jeg bare sa min mening :)

Thank you. Personlig reagerer ikke jeg på kommentarer som fin header, men når man alltid skal lire av seg ohhh, kom å se på min blogg også så blir jeg en smile irritert.

Du gidder tydeligvis ikke å diskutere, men jeg ville også si min mening, da jeg reagerte litt på det utsagnet. Ikke verre enn det.

rannveig: Vi kan enkelt se at det er bloggens eier som kommenterer.

joakimm: Det er lov å skryte. Men ser vi at en blogger har skrevet "fin header" på ti blogger bare i dag ringer det jo noen bjeller.

Hvordan kan dere se det? Man trenger ikke skrive inn en e-postadresse, og man trenger heller ikke skrive alle kommentarer fra samme ip-adresse. Hvordan ser dere da om det er bloggens eier som kommenterer?

Anne: Jeg ønsker ikke gå inn på detaljene. Men klart, noen vil sikkert klare å lure systemet, uten at jeg tror det blir noe stort problem.

Det er et bra tiltak! :)

Fint head.. errrrr..

Men hvordan har dere tenkt til å håndheve dette? skal bloggere "melde" inn slike kommentarer?

Eller er det kanskje dere kunne legge til en knapp vedsinav "svar" i kontroll panelet ?

Synes det er helt utrolig bra at noen tar tak i dette :)

Sykt glad for at dette tiltaket er satt igang!

Jeg selv syns spammere som gjør slikt bare er desperate etter at andre skal besøke deres blogg, hvilket er patetisk!

Super bra tilltak!:D kjempe fornøyd og lei all spamen!

YES!! Endelig, tusen takk! :D

EN ULEMPE?

IP-adressen endres jo hele tiden... og på skolen har alle samme ip-adresse.. Hvis noen på samme skole gjør dette, hvordan kommer dette til å være for oss andre? Kan jeg ikke logge inn på blogg.no eller skrive kommentarer da? Kan ikke folk bli slettet fordi dere tror det er den personen ut ifra ip-adressen, men så er det en helt uskyldig person i ett annet klasserom?

Flott tiltak, får bare håpe det fungerer i praksis;)

HALELUJA! Jeg har notert ned en haug av ip-adresser som har spammet, og de gir seg ikke. Så om dere vil ha ip-adressene for å FJERNE insektene er det bare å si i fra så sender jeg de på 2 sekunder.

Ida Fredrikke: Vi kommer ikke til å utestenge noen dersom vi ikke er sikre på at det er rett person.

JA!!! Fantastisk bra. Jeg har alt en melding i mitt kommentarfelt som har gjort at jeg har fått lite sånne meldinger. Men det kommer en nå og da. Uansett så er det helt fantastisk hvis dere klarer å få til dette!

Og til dere som synes det er dumt å ikke kunne skrive "fin header" Det går ann å kommentere på innlegger, så si på slutten "forresten synes jeg headeren din er kjempefin" Det er mulig å skrive litt lengre settninger skjønner dere!

Jeg skrev om voldtekt en gang og fikk denne kommentaren: "fin historie"!

Utrolig bra at dere har kommet med en slik regel :)

FANTASTISK bra tiltak, tusen takk!!

herlig! endelig.. jeg husker jeg skrev om bestemoren min som døde, og jeg fikk en kommentar "fin blogg . besøke min? <3<3<3" eller noe, og det sårer faktisk..

så fint at dere gjør noe med det!

Tusen takk! =) Dette viser at dere tar brukerene deres på alvor.

Synes det er bra at dere gjør dette! Men når begynner dere egentlig å utestenge? For det er vel ikke akkurat helt sikkert at alle får med seg denne beskjeden med det første... kanskje en ide å be toppliste bloggere skrive om det, slik at de fleste får det med seg og dere ikke utestenger folk som ikke har fått denne beskjeden? :-)

Mari Morken: Først skal vi utarbeide rutinene ferdig internt. Før vi utestenger noen vil vi sende en advarsel til den det gjelder. Så alle får en ny sjanse hvis de ikke har fått det med seg.

Kult design! Veldig bra skrevet! Kommentere tilbake på min blogg? ;) Gleder meg til dette trår i kraft, betyr det forresten at jeg må slippe all reklamen igjennom sensuren min, slik at dere ser den, eller kan jeg bare sende nicket på folk som konstant reklamere til dere?

Dette har vi ventet på :D

hva m vi virkelig mener at vedkommene har fin header ovs .. da? blir man utestengt da? :)

DEA: Hvis vi ser at du gjentatte ganger har kommentert det samme på mange blogger finnes det en risiko for det ja.

Hadde det vært en ide å tatt en hash av kommentarteksten , så hvis samme brukeren får flere kommentarer med samme hash'n så ringer det en bjelle en plass? Første gang kunne jo brukeren bare fått en advarsel i kontrollpanelet.

Selvfølgelig vil ikke dette hjelpe hvis noe av teksten blir forandret, er utrolig mange som bare klipper/limer kommentarene.

Men om man liker headeren til noen, har man vel lov til å si det? :)

bra det endelig blir en sånn regel : D

Endelig ! Sykt irriterende med sånne kommentarer...

Synes også dere kan gjøre noe med all mobbingen.. Synes det er fryktelig masse mobbing rundt om kring..

Jeg har fått en del spamkomentarer i det siste så lurer på hvorfor ikke systemet virker?

Jeg synes det blir litt for dumt om man ikke skal kunne skrive "Fin blogg" når man faktisk mener att bloggeren har en fin blogg? :p men ellers er dette bra.

Dette er virkelig flotte greier!

YES! Flotte greier! Endelig! =)

min mening om dette.

jeg synes dette er utrolig dumt. Hvorfor kan man ikke få lov til og veldige om hva man skal skrive selv? vis maner dritt lei folk som skriver kommenter tilbake kan man jo skrive det på bloggen din at man ikke skal skrive det på den bloggen. jeg synes det er utroli teit at man ikke skal få lov til og velge om hva man skal skrive selv. Og åssen skal man få flere lesere? JEg synes dette her var en utroli teit regel. Men dette er min menin om dette. Vis de som ikke har blo for greie på det tror jeg ikke de gidder o melde se på blogg.no så je synes vi skal få lov til og skrive hva vi vill.

Ok. Det er lurt å ha en regel på det, så ikke alle gjør det hele tiden. Det er kjedelig å bare få komentarer som fin blogg og kul blogg hele tiden. Har bare fått det noen få ganger, men jeg ser jo det på andres blogger..=)

Jeg føler noen kommentatorer på dette innlegget har avslørt seg selv. "HVA KAN JEG IKKE SKRIVE BARE FIN HEADER LENGRE?". Hvorfor i alle dage skulle dere skrive bare "fin header"? Man lager da ikke en blogg for at man ønsker tilbakemeldinger på designet sitt, det er det man skriver som ønskes kommentarer på. Har de fin header, så kan man skrive det i en bisetning.

HAHAH SYKT BRA!!!

Digger dette! :D

Jeg bare lurer på hvordan dette skal fungere i praksis? Må vi rapportere de vi mener spammer eller hvordan fungerer det egentlig? Det er jo mange som fortsetter med dette tross denne regelen.

Men det er flott at dere gjør det, bevares.

Man vil jo ha en kommentar som er relatert til det innlegget faktisk handler om.

TrineCam:

Dere vil snart kunne rapportere slike kommentarer med et enkelt klikk fra kontrollpanelet.

Vi kommer til å starte med å sende ut advarsler til de som blir rapportert oftest.

Siden dette er en "ny" regel er vi nødt til å begynne med advarsler før vi utestenger noen.

Systemet er klart i begynnelsen av uken som kommer.

men vist vi skriver:

Fin header, hvem har laget den ?:P

eller noe i den type... er ikke det lov?

Håper dere kan gjøre denne regelen litt mer synlig igjen, for er en del som ikke har fått dette med seg og lurer på hvor dette står når man sier i fra til dem.

Gjelder dette kun "Fin blogg, besøk min!"-kommentarer, eller gjelder det alle slags spam-kommentarer der det ikke har noe med innlegget å gjøre, men reklameres for noe annet? Hvor det f.eks reklameres for å hjelpe til å stemme på en konkurranse etc.

Endelig!!! Slike kommentarer er så irriterende!!!

Bra at jeg ikke blogger hos blogg.no da :D For jeg spammer så masse! (hei marte om du leser dette *heart*)

UTROLIG bra tiltak! Ufattelig lei av å se de kommentarene!

PÅ TIDE!!! Dette liker vi! :)

Herlig!

Ventet på dette lenge!

"Fin header" er ikke konstruktivt eller noe annet. Det er greit at det slenges med som en bisetning, men når man skriver et inlegg vil man jo gjerne ha feedback, ikke unødig tull. Mener man headeren virkelig er så fin, er det lov å slenge en bisetning om det. herre, verre enn det er det vel ikke?

Fin Blogg , Kommenter tilbake ? :)

Jeg har selv sendt mail, men det skjer ikke noe, han forsetter bare å spamme.

www.odingutt.blogg.no spammer den samme kommentaren til maaange.

Takk og pris!!! Er rimelig irriterende med all den spammen! So thank you, blogg.no

Skriv en ny kommentar